Ön itt van: Főoldal

Ecseri Zöldkoszorú Néptáncegyüttes

JA slide show
 

Ecseri Zöldkoszorú Néptáncegyüttes

feb.20

A Forgatás végeredménye

Az 1952-ben forgatott világhíressé vált Ecseri lakodalmas újraértelmezett változatát álmodta meg Nyári Attila filmrendező. Az Ecseri Zöldkoszorú Hagyományőrző Kör táncosainak részvételével forgatott film a hagyományos ecseri lakodalmak menetét követi, előtérbe helyezve az emocionális részleteket. A vidám hangulatú forgatásra a Magyarországi Szlovák Fiatalok Szövetségének közreműködésével került sor az ecseri tájházban.

 

A felvétel megtekinthető ezen a linken:

https://youtu.be/IHiFHdsAg7U

A háttérbeszélgetések:

https://www.youtube.com/watch?v=jB5Mj6Cdug0&feature=youtu.be

 


 
jan.31

Farsangi Mulatság

Az Ecseri Zelený Veniec Hagyományőrző kör néptánccsoportjainak közös farsangi rendezvényén együtt mulatott az egyesület négy korosztálya. A farsangi mulatságra ecseri népviseletben érkeztek táncosaink, akik hajnalig ropták a táncot.

 
dec.16

Új színben az Ecseri Lakodalmas

A Magyarországi Szlovák Fiatalok Szervezetének szervezésében mutatták be a világhírű Ecseri Lakodalmas című film újraértelmezett változatát. A film az ecseriekről az ecserieknek és az egész világnak mutatja be a máig élő helyi szlovák hagyománt. A film készítésében részt vett az Ecseri Zöldkoszorú Hagyományőrző kör, a Hartyáni Trubacsok és a kakas… A filmremierre 2015 december 13-án került sor az Ecseri Rábai Miklós Művelődési Házban. –

Fotó: Fuhl lmre.

Video: https://www.facebook.com/oslovma/videos/861417107290600/

Audio: http://sk.rsi.rtvs.sk/…/slovaci-vo-sve…/80905/ecerska-svadba

 

Organizácia slovenskej mládeže v Maďarsku usporiadala premiéru znovu natočenej verzie svetoznámej Ečerskej svadby. Film o Ečerčanoch pre Ečerčanov a pre celý svet sa zrodil v znamení živých miestnych slovenských tradícií. Účinkujú v ňom: Folklórny súbor Zelený veniec, Harťánski trubači a kohút... Premiéra, spojená s kultúrnym programom sa konala 13. decembra 2015 v Kultúrnom stredisku Miklósa Rábaiho v Ečeri. -

Foto: Imrich Fuhl 
dec.02

Adevnti Meglepetés

Ismét eljött Advent első vasárnapja, amikor a Hagyományőrző Kör tagjait és az újra alakult Petruska csoportot a felnőtt tánccsoport tagjai kapujukra akasztott kis koszorúkkal lepték meg. Ezzel a kis ajándékkal kívánunk Mindenkinek Békés Boldog Ünnepeket.


 
6/29 lap


Legfrisebb cikkeink

Fellépést vállalunk

Rendezvényeken fellépést vállalunk. Keressen Bennünket! Köszönjük!

Támogasson bennünket!

Támogassa Ön is Néptáncegyüttesünk! Köszönjük!

Elérhetőségeink

 Csoportunkkal az alábbi elérhetőségeken léphet kapcsolatba.
  • Tel: (+36) 30-6974-257
  • Email: info@zoldkoszoru.hu