Ön itt van: Főoldal

Ecseri Zöldkoszorú Néptáncegyüttes

JA slide show
 

Ecseri Zöldkoszorú Néptáncegyüttes

okt.04

Szüreti mulatság Tárnokon

Szeptember utolsó hétvégéjén felnőtt táncosaink Tárnokon jártak, ahol több tánccal is kedveskedtek a helyeiknek, a X. Szüreti Mulatság rendezvény keretében.


 
okt.02

Flamenco Hotelbe is meghívást kaptunk

Táncosaink a Flamenco hotelben örvendeztették meg a nagyszámú  közönséget egy nemzetközi orvosi konferencia nyitófogadásán. A fellépést táncház követte, melybe örömmel kapcsolódtak be a tudományos konferencia résztvevői is.

 
sze.15

70 éves évforduló

Napsütéses délutánon ünnepeltük az Ecseri Néptáncegyüttes fennállásának 70. évfordulóját. A faluközpontban felállított színpadon minden korosztály bemutatkozott: az óvodás és iskolás csoportok, a felnőttek jelenlegi és régi táncosokból álló csoportjai és a nyugdíjas korosztály is megmutatta táncait. A 70 évvel ezelőtti alapító táncosok könnyes szemekkel nézték az ünnepi műsort záró Ecseri Lakodalmast, mely produkció során mintegy 60 táncos volt a színpadon. Köszönjük, hogy az alapító táncosok, meghívott vendégeink és a község apraja-nagyja is velünk ünnepelt ezen a napon! Reméljük 10 év múlva is találkozunk!

 
sze.14

Kitüntetést kapott a Néptáncegyüttes

Az idén "Ecserért" kitüntető díjban részesült az Ecseri Néptáncegyüttes. A díjat a nagyközség kulturális életét évtizedek óta meghatározó közösségnek Gál Zsolt polgármester és Szűcs Lajos országgyűlési képviselő adta át. A 70 éves néptánccsoport a hagyományőrzés és a kulturális élet szervezésében, fenntartásában vállalt szerepéért, a település hírnevének öregbítéséért részesült a kitüntetésben. Ma már Ecser neve az ecseri lakodalmassal nemzetközi szinten is összekapcsolódik, az Állami Népi Együttes mellett az ecseri néptánccsoport juttatja el az ország több pontjába, és nemzetközi színhelyekre is a lakodalmast és az ecseri hagyományokat.

 

 

 
8/29 lap


Legfrisebb cikkeink

Fellépést vállalunk

Rendezvényeken fellépést vállalunk. Keressen Bennünket! Köszönjük!

Támogasson bennünket!

Támogassa Ön is Néptáncegyüttesünk! Köszönjük!

Elérhetőségeink

 Csoportunkkal az alábbi elérhetőségeken léphet kapcsolatba.
  • Tel: (+36) 30-6974-257
  • Email: info@zoldkoszoru.hu