Ön itt van: Főoldal

Ecseri Zöldkoszorú Néptáncegyüttes

JA slide show
 

Ecseri Zöldkoszorú Néptáncegyüttes

máj.20

Szlovák kulturális napok Ecseren

Az Ecseri Zelený veniec Hagyományőrző kör folklórestjét 2016. április 23-án tartották a Rábai Miklós művelődési házban. A kulturális programon részt vett Ecser testvértelepülésének, a Nyitra megyei Cabaj-Čápornak küldöttsége is Jozef Ligáč polgármester vezetésével. Az est során az ecseri néptánccsoportok mellett felléptek a testvértelepülés énekkarai is. Az ecseri nyugdjasok szlovák karikázója után a Cabaj Čápori Nádej énekkar hangulatos dallamokkal örvendeztette meg a közönséget. Ezután a Petruska tánccsoport lányai Zempléni szlovák lánytáncot mutattak be, majd a testvértelepülésről érkezett Úsmev énekkart hallhatta a nagyszámú közönség. A hagyományőrző kör felnőtt néptánccsoportja Nyitrai táncokat mutatott be. A kulturális program zárószáma a Petruskák dél-alföldi lánytánca volt. Az előadást vacsora és hajnalig tartó bál követte. Másnap a Trencséni Opatovanka fúvószenekar Szent György napi nagy sikerű koncertjét hallhatták a résztvevők.

A programot az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatta.

 

 
máj.08

Fúvószenei Koncert Ecseren

Szent György napján tartotta az Ecseri Zelený veniec Hagyományőrző kör azt az ünnepi koncertet, melynek keretében emlékeztek meg a faluközösség és Grassalkovich Antal közti szerződés létrejöttének évfordulójáról, mely 1728-ban ezen a napok került aláírásra. A koncerten a Trencsénből érkezett Opatovanka fúvószenekar előadásában hangulatos dallamok hangzottak el. Az ecseriek örömmel fedezték fel, hogy a zenészek ugyanolyan ízes trencséni tájszólással beszélnek, mint szüleik, nagyszüleik, akiknek elődei szintén Trencsén megyéből származtak.


 
máj.08

Nemzetiségi hagyományőrzés

A Magyar Néprajzi Társaság és a Magyar Tudományos Akadémia Néprajzi Kutatóintézete által szervezett „Re-etnográfia” című programsorozat megnyitóján Petrovits Viktória képviselte az ecseri hagyományőrzőket. A Rákoskeresztúri Bartók Béla Művészeti iskolában áprilisban tartott fórumon Petrovits Viktória ismertette az ecseri szlovák hagyományőrők munkáját, melynek központja a tájház, de említést tett az ecseri épített örökséghez tartozó többi épületről, szobrokról is, valamint a néptánchagyományok, gasztronómia és az ecseri szlovák népviselet folyamatos ápolásáról is.


 
ápr.06

Kedves Ecseriek!

Mint bizonyára ismeretes Önök előtt az Ecseri Zöld Koszorú Hagyományőrző Kör településünk múltjával kapcsolatosan szinte minden területen igyekszik kulturális örökségünket megóvni (néptánc, népi kultúra, vallási örökség, épített örökség, gasztronómia stb.).

A feladatok ellátásához szükséges anyagi feltételek megteremtéséről egyesületünk vezetősége igyekszik gondoskodni.

Amennyiben hagyományőrző munkánk elnyerte tetszésüket, tisztelettel kérjük Önöket, illetve családtagjaikat, hogy adójuk 1%-ának felajánlásával támogassák egyesületünket.

Adószámunk: 18689974-1-13

Köszönettel:

Hagyományőrzők

 
8/32 lap


Legfrisebb cikkeink

Fellépést vállalunk

Rendezvényeken fellépést vállalunk. Keressen Bennünket! Köszönjük!

Támogasson bennünket!

Támogassa Ön is Néptáncegyüttesünk! Köszönjük!

Elérhetőségeink

 Csoportunkkal az alábbi elérhetőségeken léphet kapcsolatba.
  • Tel: (+36) 30-6974-257
  • Email: info@zoldkoszoru.hu