Ön itt van: Főoldal

Ecseri Zöldkoszorú Néptáncegyüttes

JA slide show
 

Ecseri Zöldkoszorú Néptáncegyüttes

aug.23

Ecserfa avatása

Az augusztus 20-i rendezvénysorozat keretein belül ünnepeltük Ecser első írásos említésének 700., és szlovák elődeink Ecserre érkezésének 300. évfordulóját. Az ünnepi szentmise után avattuk fel a falu „ECSERFÁJÁT” a polgármesteri hivatallal szemközti téren. A lokálpatriotizmust és összetartozást szimbolizáló alkotás az Ecseri Szlovák Önkormányzat ajándéka a település számára. Az Ecserfára kis fém táblákon minden család neve felkerülhetett, akik ecserinek tartják magukat és kérték családnevük megjelenítését. Az emlékművön több mint 400 ecseri család neve hirdeti a falu gazdag múltját.

Az avatási ünnepségen az ecserieken kívül jelen volt az Országos Szlovák Önkormányzat küldöttsége, Ecser testvértelepülésének delegációja és eljöttek barátaink Maglódról, Kerepesről, Cinkotáról és Pilisről is. Az ünnepségen avattuk fel az ecseri szlovák családok érkezésének tricentenáriumára készült emléktáblát is, mely a Búdka falán került elhelyezésre. Az ünnepség hivatalos részét követően a Vágbeszercei fúvószenekar térzenei hangversenyét hallgathatta a nagyszámú közönség. Este a helyi kultúrcsoportok előadása következett, majd ünnepi tűzijáték zárta a nap programját, melyen kedves meglepetés volt az ecseriek részére a görögtűzben megjelenő 700-as és 300-as szám a falu történetének évszázadait szimbolizálva.


 
jún.13

Ovis találkozó Ecseren

Ecser és Dabas - Sári óvodásai találkoztak június 3-án Ecseren. A nap programja a Rábai Miklós Művelődési házban kezdődött, ahol szlovák nyelvű gyermekjátékokat és néptáncokat mutattak be a sári vendégek, majd az ecseri ovisok néptánca következett. A színpadi szereplés után a résztvevők közösen perdültek táncra és megkóstolhatták a híres ecseri lakodalmas kalácsot is. Ezt követően Ecser várában gyermekprogramok következtek, ahol a nagyon jól érezték magukat a gyerekek. A nap programja ebéddel zárult az ecseri óvodában. A rendezvényt megtisztelte jelenlétével Hollerné Racskó Erzsébet, az Országos Szlovák Önkormányzat elnöke is. A programra eljöttek az 1. sz. óvoda gyerekei és pedagógusai, valamint sok szülő is.


 
jún.13

Virágszőnyeg Ecseren

Szombati virágszedés a mezőkön, vasárnap hajnali díszítés, népviseletes körmenet – idén is sokan részt vettek és számos feladatot vállaltak, hogy virágba borítva a búdkákat és az utcát, közösen ünnepeljük az Úr napját. A virágok mellett a népviseletes gyerekek és felnőttek is díszítették az ünnepet. Köszönjük minden lelkes közreműködőnek!


 
máj.31

Köszönjük!

Az Ecseri Zöldkoszorú Hagyományőrző Kör részére a személyi jövedelemadó 1%-ából a 2014. évben 114.297,- Ft összeget utalt ki az állami adóhatóság.

Támogatóinknak tisztelettel köszönjük felajánlásaikat.

 
9/29 lap


Legfrisebb cikkeink

Fellépést vállalunk

Rendezvényeken fellépést vállalunk. Keressen Bennünket! Köszönjük!

Támogasson bennünket!

Támogassa Ön is Néptáncegyüttesünk! Köszönjük!

Elérhetőségeink

 Csoportunkkal az alábbi elérhetőségeken léphet kapcsolatba.
  • Tel: (+36) 30-6974-257
  • Email: info@zoldkoszoru.hu