Ön itt van: Főoldal Hírek

Ecseri Zöldkoszorú Néptáncegyüttes

Latest

Böjti szokások Ecseren

Email Nyomtat PDF

A napokban a Magyar televízió Család-barát című magazinja forgatott Ecseren. A stáb nagyheti szokásainkat dolgozta fel mely során ügyes gazdasszonyaink bemutatták böjti ételeinket illetve a kamera kedvéért megelevenedett a Nagypénteki patakmosdás is - természetesen a járványügyi szabályok maradéktalan betartásával. A műsor a Duna Tv csatornán lesz látható április 1-én nagycsütörtök délelőtt.

 

Utoljára frissítve ( 2021 március 28., vasárnap 09:50 )
 

MASZFISZ látogatás

Email Nyomtat PDF

 

Ecseren jártak a Magyarországi Szlovák Fiatalok Szervezetének vezetői. A fiatalok nagy érdeklődéssel tekintették meg a Búdkát és tájházunkat, majd finom békéscsabai házi kolbásszal kedveskedtek nekünk.

 

 


 

Utoljára frissítve ( 2021 március 25., csütörtök 10:41 )
 

Farsangi siska

Email Nyomtat PDF

Az ecseri hagyományőrzőknél nem múlhat el a farsangi időszak siskasütés nélkül. A járvány miatt a Zeleny néptánccsoport nem tudott teljes létszámmal részt venni a fánksütésen, de a néhány fős kis csapat annál szebb szalagos fánkokat készített Turcsány Terus néni hagyományos ecseri siskareceptje alapján. A farsangi finomságot az idei évben kisebb csoportokban kóstolták meg a néptáncosok.

 

 

 

 

 

 

Utoljára frissítve ( 2021 február 01., hétfő 17:51 )
 

Óvodások a tájházban

Email Nyomtat PDF

 

Vidám népi napot tartottak az ecseri tájházban az Andrássy utcai óvoda gyermekei részvételével. Még a korlátozások előtt megrendezett népi hét részeként látogattak el az ovisok a tájházba. Itt megismerkedhettek elődeink tárgyi örökségével melyeken keresztül bepillanthattak a régi ecseriek mindennapjaiba.

A népi hét programjai során sütöttek ecseri lakodalmas radosznyíkot, népdalokat, néptáncokat és népi játékokat tanultak az ecseri ovisok.

 

 

 

 

 

 


 

Utoljára frissítve ( 2020 november 14., szombat 09:35 )
 
24/77 lap


Legfrisebb cikkeink

Fellépést vállalunk

Rendezvényeken fellépést vállalunk. Keressen Bennünket! Köszönjük!

Támogasson bennünket!

Támogassa Ön is Néptáncegyüttesünk! Köszönjük!

Elérhetőségeink

Csoportunkkal az alábbi elérhetőségeken léphet kapcsolatba.

  • Tel: (+36) 20-9692-044
  • Email: info@zoldkoszoru.hu