Ön itt van: Főoldal Hírek

Ecseri Zöldkoszorú Néptáncegyüttes

Latest

Az angyalok visszatértek Ecserre

Email Nyomtat PDF

Az angyalok visszatértek Ecserre

Biztosan sokan emlékeznek még rá, hogy egykor az ecseri templom belső terében - a diadalív feletti részen - két ecseri népviseletbe öltözött angyalábrázolás kapott helyet, mely igazán jellegzetesen ecserivé tette a templomot.

Büszkék is voltak rá az ecseriek, de sajnos a 90-es évek elején a többi falfestménnyel együtt eltávolították a népviseletes angyalokat is.

Az Ecseri Szlovák Önkormányzat elődeink örökségét felelevenítve rekonstruáltatta a két angyalt a Búdka belső terében. Az eredeti ábrázolást követve egyikük kék népviseletben búzakalász kévét tart kezében, a másik pedig rózsaszín ruhában gyümölcsöket hoz kötényében. Reméljük, méltó dísze lesz az új falfestmény településünk központjának.

 

 

 


Utoljára frissítve ( 2020 november 06., péntek 19:43 )
 

Mindenszentek

Email Nyomtat PDF

 

Mindenszentek ünnepén fúvószenekari áhítattal emlékeztünk szeretteinkre az ecseri temetőben, ahol elődeink szlovák énekei is felhangoztak.

 

 

 

 

 


 

Utoljára frissítve ( 2020 november 02., hétfő 19:01 )
 

Kitüntetések

Email Nyomtat PDF

Októberben átadásra került az Ecseri Szlovák Önkormányzat által 2017-ben alapított „Cserfalevél” hagyományőrző díj, mely olyan személyeknek adományozható, akik kimagasló tevékenységet fejtettek ki a helyi hagyományok ápolása terén. Az alapító határozat alapján évente egyszer adható át, valamely jeles alkalomhoz kötve, nagy nyilvánosság előtt. A jubileumi ünnepség keretében került erre először sor, kifejezve az alapító szlovák önkormányzat elismerését és köszönetét Barta Zoltán jegyző és Dinnyés Sándorné Pancsi néni felé. Gratulálunk és jó egészséget kívánunk a kitüntetetteknek, akiknek a hagyományőrző kör is tisztelettel köszöni eddigi munkáját.

 

 

Utoljára frissítve ( 2020 október 25., vasárnap 12:33 )
 

Ecseri néptáncegyüttes 75. évfordulója

Email Nyomtat PDF

Az idén ünnepli fennállásának 75. évfordulóját az Ecseri néptáncegyüttes. A jubileumot a járványhelyzet miatt több kisebb programmal ünnepeljük, mely a mai napon indult az Ecseri Rábai Miklós művelődési házban. Az ünnepi alkalomra környékbeli településekről érkeztek barátaink és megtisztelt bennünket a magyarországi szlovákok parlamenti szószólója, az Országos Szlovák Önkormányzat elnökasszonya és több szervezet vezetője és a MTVA Domovina stábja is. A programban az ecseriek mellett felléptek a keresztúriak és a nagytarcsaiak. A műsort természetesen az Ecseri lakodalmas zárta. Terveink szerint a programsorozat novemberben folytatódik, ahol az Ecseri hagyományőrző kör tagsága ünnepel majd együtt.

 

Utoljára frissítve ( 2020 október 11., vasárnap 16:41 )
 
25/77 lap


Legfrisebb cikkeink

Fellépést vállalunk

Rendezvényeken fellépést vállalunk. Keressen Bennünket! Köszönjük!

Támogasson bennünket!

Támogassa Ön is Néptáncegyüttesünk! Köszönjük!

Elérhetőségeink

Csoportunkkal az alábbi elérhetőségeken léphet kapcsolatba.

  • Tel: (+36) 20-9692-044
  • Email: info@zoldkoszoru.hu