Ön itt van: Főoldal Hírek Beszámoló a 2009-es évről

Ecseri Zöldkoszorú Néptáncegyüttes

Beszámoló a 2009-es évről

Email Nyomtat PDF

Az ecseri néptáncosok külföldi és hazai szereplései:

 

A Zelenỳ veniec Néptánccsoport az idei évben több alkalommal is lehetőséget kapott hogy gazdag néphagyományainkat határokon innen és túl bemutathassa.

Májusban Szlovákiában járt az együttes. Tőketerebesen és környékén örömmel fogadták néptáncosainkat, akik a fesztivál gáláján a híres Ecseri Lakodalmast mutatták be nagy sikerrel. A néptáncosoknak különleges élményt nyújtott a határon átnyúló tokaji pincerendszerben tett látogatás, mely során természetesen nem maradt el a borkóstolás sem.

A nyár folyamán számos belföldi meghívást is kapott a csoport. A gyömrői tájház megnyitásán, a veresegyházi néptánctalálkozón is nagy sikerrel szerepelt az együttes. A szarvasi aratónapon nem csak táncaikat, hanem aratási és marokszedési tudásukat is megmutatták, melyet különdíjjal jutalmazott a zsűri, az ecseri aratóreggeli szintén különdíjat kapott a versenyen. A pilisi régiós szlovák napon a nyugdíjas csoporttal együtt szerepeltek az ecseri táncosok.

Az idei ecseri Grassalkovich nap különlegességét a magas-Tátrából érkezett Zelenỳ Jawor lengyel néptáccsoport műsora adta, de felléptek a kistarcsai hagyományőrzők és a budapesti Lipa néptáncegyüttes is. Az ecseri fiatal és nyugdíjas táncosok közös produkciója ekkor is a híres Ecseri lakodalmas volt, melyet az éppen 10 éve újjáalakult együttes jubileuma alkalmából mutattak be. Az ecseri szlovák önkormányzat partnertelepülésének – a Nyitra megyei Cabaj-Csápor – delegációja is elismerően nyilatkozott hagyományaink őrzéséről.

Augusztusban két külföldi szereplésre is meghívták az ecseri néptánccsoportot. A csehországi Rožnov nad Radhostemben megrendezett nemzetközi „Jánosikov dukát” fesztiválon Magyarországot az ecseriek képviselték. A többnapos rendezvényen nagy sikert arattak néptáncosaink dinamikus műsorukkal és gyönyörű népviseletükkel.

A hónap végén Németországban járt az együttes. Az Alsó-szászországi Bad Nenndorf adott otthont a hagyományőrző csoportok többnapos nemzetközi fesztiváljának. A Hannover melletti településre 50 néptánccsoport érkezett. A mintegy hatvanezer néző csodálattal nézte az ecseriek temperamentumos táncát és színes viseletét. A közel egyhetes fesztivál alatt a német vendéglátók gazdag programokról és látnivalókról gondoskodtak, a táncosok gazdag élményekkel tértek vissza Ecserre.

Utoljára frissítve ( 2009 november 11., szerda 22:59 )  


Legfrisebb cikkeink

Fellépést vállalunk

Rendezvényeken fellépést vállalunk. Keressen Bennünket! Köszönjük!

Támogasson bennünket!

Támogassa Ön is Néptáncegyüttesünk! Köszönjük!

Elérhetőségeink

 Csoportunkkal az alábbi elérhetőségeken léphet kapcsolatba.
  • Tel: (+36) 30-6974-257
  • Email: info@zoldkoszoru.hu