Ön itt van: Főoldal Hírek Partnerséget építünk

Ecseri Zöldkoszorú Néptáncegyüttes

Partnerséget építünk

Email Nyomtat PDF

Az Ecser és Cabaj-Čápor községek közötti „Partnerséget építünk” projekt negyedik eseménye kerül megszervezésre 2011. augusztus 27-én és 28-án Cabaj-Čápor szlovákiai településen, melyen az ecserieket a község vezetése, a Zöldkoszorú Néptáncegyüttes táncosai, Hagyományőrző Kör tagjai és a Szlovák Önkormányzat tagjai és külső segítői képviselik. A projektnek a záró eseményén a két község közötti vetélkedők (zsákban-ugró verseny), sportesemények (foci, lengőteke, gyeplabda) kerülnek megszervezésre (aug. 27. délután, az érkezést követően), illetve kulturális műsor keretében lépnek fel az ecseri táncosok (aug. 28 délután a szlovákiai község főterén) – mind a fiatal, felnőtt és a nyugdíjas korosztály is. A program keretében belül a táncosok megismertetik a szlovákai község lakóit népi kultúrájukkal, így az ecseri táncokkal és a híres ecseri viselettel (ó-ecseri viselet; színes ecseri viselet; különböző fejdíszek: bújdoš, čepec, kendő), illetve az ecserieket képviselő vezetők és további résztvevők részt vesznek a sporteseményeken is, melyekre mind a férfiak és fiúk, mind a nők és lányok nagyon készülnek.
A programot színesti még a közös szentmise (aug. 28.), melyen az ecseriek népviseletükbe öltözve vesznek részt, így a szlovákiai község idősebb generációja is láthatja az ecseri viseletet.
A kétnapos rendezvény végén a községek vezetői és projektmenedzserei részéről közös értékelő tájékoztatóra is sor kerül, mely megfelelő zárása lesz a közel egy éves együttműködésnek.
Az projektet a Magyarország-Szlovákia Határon Átnyúló Együttműködési Program 2007-2013 keretében az Európai Unió (ERFA) társfinanszírozza. www.husk-cbc.eu
Jelen cikk tartalma nem feltétlenül tükrözi az Európai Unió hivatalos álláspontját.

 


Legfrisebb cikkeink

Fellépést vállalunk

Rendezvényeken fellépést vállalunk. Keressen Bennünket! Köszönjük!

Támogasson bennünket!

Támogassa Ön is Néptáncegyüttesünk! Köszönjük!

Elérhetőségeink

Csoportunkkal az alábbi elérhetőségeken léphet kapcsolatba.

  • Tel: (+36) 20-9692-044
  • Email: info@zoldkoszoru.hu