Ön itt van: Főoldal Hírek Bad Nenndorf 2012

Ecseri Zöldkoszorú Néptáncegyüttes

Bad Nenndorf 2012

Email Nyomtat PDF

Németországban járt az ecseri néptánccsoport

Az Ecseri Zöldkoszorú Néptáncegyüttes felnőtt tánccsoportja az újhartyániakkal közösen a Roteröcke németországi partner néptánccsoport meghívására Alsó-Szászországba, Bad Nenndorf városába látogatott. Az észak-németországi városka híres gyógyfürdőhely, melynek hétvégi kulturális rendezvénysorozatába kapcsolódott be az ecseri táncegyüttes. Az idei találkozó már a harmadik volt a két együttes között, hiszen táncosaink is jártak már Bad Nenndorfban és két évvel ezelőtt az ottaniak is ellátogattak Ecserre.

Az idei öt napos látogatás során kirándulások és fellépések váltották egymást, az alsó-szászországbeliek megismerkedhettek az ecseriek népviseletével, népzenéjével és néptáncával. A német közönség nagy tapssal viszonozta tánccsoportunk táncait. Nagy sikere volt csárdásunknak, friss ugrósunknak, polkánknak és verbunkunknak is. A színes ecseri sokszoknyás viselet és a jó hangulat, melyet táncosaink a színpadon mutattak magával ragadta a német közönséget. Az ecseriek kultúrája igazi különlegesség volt számukra, a nézők fényképeket készítettek táncosainkkal, a ruhákról kérdezgették őket, igyekeztek minden információt megtudni hagyományainkról. A nagysikerű fellépések mellett pihenésképpen a csoport a kirándulások alkalmával ellátogatott az északi-tengeri Helgoland szigetére és Celle középkori stílusjegyeket őrző óvárosába is.

A bad nenndorfiak szívesen fogadták táncosainkat, kitűnő vendéglátásban volt része mindenkinek, így biztosan sokáig emlékezetesek maradnak a fellépések és a vendéglátókkal eltöltött kellemes esték. Két év múlva a táncegyüttes Ecseren viszonozza a németek vendégszeretetét.



Utoljára frissítve ( 2012 július 25., szerda 09:15 )  


Legfrisebb cikkeink

Fellépést vállalunk

Rendezvényeken fellépést vállalunk. Keressen Bennünket! Köszönjük!

Támogasson bennünket!

Támogassa Ön is Néptáncegyüttesünk! Köszönjük!

Elérhetőségeink

Csoportunkkal az alábbi elérhetőségeken léphet kapcsolatba.

  • Tel: (+36) 20-9692-044
  • Email: info@zoldkoszoru.hu