Ön itt van: Főoldal Nyugdíjas tánccsoport

Ecseri Zöldkoszorú Néptáncegyüttes

Nyugdíjas

Email Nyomtat PDF

Nyugdíjas csoport
Az Ecseri Zelený Veniec – Zöldkoszorú – Hagyományőrző Kör a nagy múltra visszatekintő korábbi ecseri néptánccsoport hagyományait folytatva alakult 2000-ben. A Néptáncegyüttes tagjai között minden generáció megtalálható az óvodásoktól a nyugdíjas korosztályig.


A nyugdíjas csoport táncosait a már régebbi múlttal rendelkező Ecseri Nyugdíjas Klub tagjai jelentik. Figyelemre méltó a résztvevők lelkesedése és energiája, mellyel egy-egy új tánc betanulását, egy-egy fellépés teljesítését vállalják. A csoport rendszeres vendége a helyi rendezvényeknek és a környékre is sokszor hívják fellépni őket. Kellő gonddal és figyelemmel kezelik viseletüket, így kiemelendő, hogy sokszor hat kemény szoknyában lépnek színpadra az asszonyok. A próbákat a Művelődési Házban tartják, szerdánként 17 órától, a csoportot vezeti és felkészíti Sosovicza Jánosné.

Repertoár

Az ecseri lakodalmas
Ecser leginkább ismert néphagyományát, a három napos lakodalmat megtestesítő koreográfia elengedhetetlen résztvevője az idősebb korosztály. A menyasszony öltöztetésében, a templomi szertartás illusztrálásában, a menyecske átöltöztetésben és a menyecsketáncban működnek közre a fiatal csoport előadásában a nyugdíjas csoport táncosai. A koreográfiát készítette: Király Katalin

Szlovák csárdás
Ismert, vidám szlovák dallamokra készült koreográfia, melyben találkozhatunk keringővel, csárdással és marssal is. A koreográfiát összeállította Sosovicza Jánosné.

 

Elérhetőség: Sosovicza Jánosné Ez az email cím védett a spam robotoktól, a megtekintéséhez engedélyezni kell a Javasriptet

Utoljára frissítve ( 2009 július 13., hétfő 12:08 )  


Legfrisebb cikkeink

Fellépést vállalunk

Rendezvényeken fellépést vállalunk. Keressen Bennünket! Köszönjük!

Támogasson bennünket!

Támogassa Ön is Néptáncegyüttesünk! Köszönjük!

Elérhetőségeink

Csoportunkkal az alábbi elérhetőségeken léphet kapcsolatba.

  • Tel: (+36) 20-9692-044
  • Email: info@zoldkoszoru.hu