Ön itt van: Főoldal Hírek

Ecseri Zöldkoszorú Néptáncegyüttes

Latest

Szurkoljunk együtt!

Email Nyomtat PDF

Május 19-én az V. Ecseri Kispályás Focitornán méretik meg magukat néptáncos fiaink és a volt Fagyöngy söröző képviselői közösen egy csapatban, miközben a táncos lányaink drukkolnak, és finom pörköltet főznek a csapatnak ebédre.

Várunk minden érdeklődőt az ecseri sportpályára szombaton 10 órakor: SZURKOLJUNK EGYÜTT citromsárgában a „Néptáncosok és ex-fagyi” focicsapatának!

Utoljára frissítve ( 2012 május 16., szerda 16:24 )
 

Ráckevei fellépés

Email Nyomtat PDF

2012. április 29-én az Ecseri Zöldkoszorú Néptáncegyüttes felnőtt táncosai Ráckevén léptek fel, az Országos Nemzetiségi Fesztivál keretében megrendezett Nemzetiségi Gálaműsoron. A délutáni nemzetiségi felvonuláson az ecseriek bemutatták a híres viseletüket, a műsor keretében pedig tánctudásukat. Táncosaink Szepes környéki táncokat táncoltak elsőként, azt követően pedig a Békési szlovák táncok című koreográfia került bemutatásra, melyben közreműködtek a Lipa Szlovák Folklóregyüttes táncosai is, így a két csoport fergeteges műsorszámot prezentált.

Utoljára frissítve ( 2012 május 02., szerda 21:00 )
 

Hétvégi próba és a megérdemelt pihenés

Email Nyomtat PDF

Április 15-én táncosaink vasárnapi próbát tartottak, ahol új koreográfia elsajátítását tűzték ki célul. A munka több órán keresztül tartott, így délutánra mindenki fáradt és éhes volt. Hogy a jól megérdemelt pihenés és étkezés se maradjon el, az ecseri Tájház kemencéjébe gyújtottak be a táncosok és mindenféle finomságot sütöttek, melyet kellemes beszélgetés mellett fogyasztottak el.

Utoljára frissítve ( 2012 április 26., csütörtök 19:25 )
 

A Föld órája

Email Nyomtat PDF

Föld Órája táncosokkal

2012. március 31-én a Zöldkoszorú Néptáncegyüttes táncosai egy nemzetközi eseményhez kapcsolódva lekapcsolták a lámpákat az ecseri Tájházban. Összegyűltek, berendezkedtek, kipakoltak, meggyújtották a gyertyákat, lekapcsolták a lámpát és indulhatott az éjjelig tartó társasjáték. A Föld Órája egy nemzetközi esemény, melyet a WWF indított útjára 2007-ben, mely során minden évben arra kérik a háztartásokat és a vállalkozásokat, hogy kapcsolják le és ki a nem létfontosságú lámpáikat és elektromos berendezéseiket egy órára. A kezdeményezés célja, hogy felhívják a figyelmet a klímaváltozással kapcsolatos tényekre és a megoldás szükségességére. A táncosok szerencsés helyzetben voltak a helyszín megválasztása során. A tájházban töltött gyertyafényes, beszélgetős, közösségi este elődeink emlékét idézte, azonban a lámpakapcsolás a jövő generációi iránti felelősség megvalósításának egy lépéseként is értelmezhető.

Utoljára frissítve ( 2012 április 26., csütörtök 19:23 )
 
39/44 lap


Legfrisebb cikkeink

Fellépést vállalunk

Rendezvényeken fellépést vállalunk. Keressen Bennünket! Köszönjük!

Támogasson bennünket!

Támogassa Ön is Néptáncegyüttesünk! Köszönjük!

Elérhetőségeink

 Csoportunkkal az alábbi elérhetőségeken léphet kapcsolatba.
  • Tel: (+36) 30-6974-257
  • Email: info@zoldkoszoru.hu