Ön itt van: Főoldal Hírek

Ecseri Zöldkoszorú Néptáncegyüttes

Latest

Népviseleti divatbemutató, jótékonysági est és tájház-pakolás

Email Nyomtat PDF

A novemberi hónap is tartogatott eseményeket táncosaink számára. Felnőtt táncegyüttesünk részt vett Dabas-Sáriban egy folklór divatbemutatón, ahol különböző ecseri viseletekben pompáztak a felnőttek és a nyugdíjas táncosok is. A bemutatón a közönség megcsodálhatta az óecseri viseletet, a templomi „öltönyös” viseletet, a hétköznapi viseletet, a különböző fejfedőket és a gyászviseletet is. A fiúk ünnepi és hétköznapi viseletet, továbbá arató-viseletet öltöttek magukra. Iskolás néptáncosok nyitották meg és felnőtt táncosaink zárták azt a jótékonysági estet, melyet a Rábai Miklós Művelődési Ház Beck Lóránt gyógyulásáért szervezett. Táncosaink örömmel vettek részt az eseményen és kívánnak minden jót Beck Lócinak és családjának! A tájház felújítása újabb szakaszba érkezett: a felújítást végző munkások levonultak, így ismételten a táncosok és nyugdíjasok foglalták el a házat és kezdték meg a takarítást, visszapakolást. December közepén már teljesen rendben kezdhetik meg a Szálláskereső imádságot a tájházban az ecseri egyházközség hívei.


Utoljára frissítve ( 2012 december 02., vasárnap 22:06 )
 

Mozgalmas őszi hétvégék

Email Nyomtat PDF

Idén ősszel sem unatkoztak az ecseri táncosok. Már szeptember elején fellépésekkel teli hétvégék követték egymást, így táncosaink jártak Budapesten, Gyömrőn és Kistarcsán, de részt vettek egy hagyományőrző lakodalmi délutánon Nagytarcsán is. A lakodalomba az ecseriek teljes díszben érkeztek, két vőfélyt vittek magukkal, akik helytállóan vezették a nagytarcsai lakodalmat egész este. Szeptember végén nyugdíjas és felnőtt hagyományőrzőink segédkeztek a Szüreti Vígasságok megrendezésében, bemutatták a hagyományos szüretet, viseletet és táncoltak is. Október elején Vácra zarándokoltak az ecseri hagyományőrzők és hívek, részt vettek a Bazilikában tartott szlovák ás magyar nyelvű szentmisén, illetve az egyházi eseményeket követő kulturális műsoron a nyugdíjas és a felnőtt táncosok is műsort mutattak be. Idén első alkalommal, a Szlovák Önkormányzattal közösen került megrendezésre a Tök Jó Nap, melyre 30 nevezés érkezett. A nevezettek portájuk előtt készítették el a tökből készült kompozíciókat, melyet zsűri bírált. Október végén rendezték meg hagyományőrzőink az elmúlt évek hagyományai alapján a nemzetiségi Grassalkovits estet, melyre Dabas-Sáriból, Kistarcsáról és Újhartyánból érkeztek kedves vendégek és mutattak be tánc és ének produkciót. Természetesen az este folyamán nyugdíjas és felnőtt táncosaink is megmutatták táncaikat, nagy örömet szerezve ezzel a hazai közönségnek. A fellépéseket közös mulatság zárta. November elsején az elmúlt évekhez hasonlóan felnőtt táncosaink népviseletbe öltözve vettek részt a Temetőben megrendezett egyházi megemlékezésén. Márton-nap hagyományaihoz kapcsolódva, immár sokadszorra vettek részt táncosaink a Tollfosztó elnevezésű rendezvényen, Csömörön. A régiós rendezvényen a környékbeli tánccsoportok, népdalkörök vettek részt, mutatták be egymásnak produkcióikat. És az ősznek nincs vége! Felnőtt táncosaink Dabas-Sáriba készülnek folklór divatbemutatóra, ahol az ecseri viselet sokszínűségét mutatják majd be, illetve egy ecseri jótékonysági rendezvény is a jövőbeli fellépések között szerepel.Utoljára frissítve ( 2012 november 12., hétfő 15:36 )
 

Megkezdődött a tájház felújítása

Email Nyomtat PDF

A 2012. szeptember 25-ei héten megkezdődött a tájház felújítása, azonban a kőműves és a festők munkáját megelőzően szükséges volt a muzeális berendezést összepakolni és biztos helyre pakolni. A pakolásban a felnőtt és nyugdíjas táncosok vettek részt. Az asszonyok a textíliákat pakolták, a fiatalok pedig a kamrát és az első szoba bútorait. A pakolás rengeteg érdekességet rejtett magban, többször megállt a csapat és megcsodált egy-egy képet, könyvet, ruhadarabot, kerti eszközt. A felújítás során a tájház első szobája, kamrája és gangja kap új vakolatot.

 

Kassai Gyermek Néptáncegyüttes

Email Nyomtat PDF

 
50/59 lap


Legfrisebb cikkeink

Fellépést vállalunk

Rendezvényeken fellépést vállalunk. Keressen Bennünket! Köszönjük!

Támogasson bennünket!

Támogassa Ön is Néptáncegyüttesünk! Köszönjük!

Elérhetőségeink

 Csoportunkkal az alábbi elérhetőségeken léphet kapcsolatba.
  • Tel: (+36) 30-6974-257
  • Email: info@zoldkoszoru.hu