Ön itt van: Főoldal Hírek

Ecseri Zöldkoszorú Néptáncegyüttes

Latest

Farsangi Mulatság

Email Nyomtat PDF

Az Ecseri Zelený Veniec Hagyományőrző kör néptánccsoportjainak közös farsangi rendezvényén együtt mulatott az egyesület négy korosztálya. A farsangi mulatságra ecseri népviseletben érkeztek táncosaink, akik hajnalig ropták a táncot.

 

Új színben az Ecseri Lakodalmas

Email Nyomtat PDF

A Magyarországi Szlovák Fiatalok Szervezetének szervezésében mutatták be a világhírű Ecseri Lakodalmas című film újraértelmezett változatát. A film az ecseriekről az ecserieknek és az egész világnak mutatja be a máig élő helyi szlovák hagyománt. A film készítésében részt vett az Ecseri Zöldkoszorú Hagyományőrző kör, a Hartyáni Trubacsok és a kakas… A filmremierre 2015 december 13-án került sor az Ecseri Rábai Miklós Művelődési Házban. –

Fotó: Fuhl lmre.

Video: https://www.facebook.com/oslovma/videos/861417107290600/

Audio: http://sk.rsi.rtvs.sk/…/slovaci-vo-sve…/80905/ecerska-svadba

 

Organizácia slovenskej mládeže v Maďarsku usporiadala premiéru znovu natočenej verzie svetoznámej Ečerskej svadby. Film o Ečerčanoch pre Ečerčanov a pre celý svet sa zrodil v znamení živých miestnych slovenských tradícií. Účinkujú v ňom: Folklórny súbor Zelený veniec, Harťánski trubači a kohút... Premiéra, spojená s kultúrnym programom sa konala 13. decembra 2015 v Kultúrnom stredisku Miklósa Rábaiho v Ečeri. -

Foto: Imrich Fuhl



Utoljára frissítve ( 2015 december 19., szombat 16:57 )
 

Adevnti Meglepetés

Email Nyomtat PDF

Ismét eljött Advent első vasárnapja, amikor a Hagyományőrző Kör tagjait és az újra alakult Petruska csoportot a felnőtt tánccsoport tagjai kapujukra akasztott kis koszorúkkal lepték meg. Ezzel a kis ajándékkal kívánunk Mindenkinek Békés Boldog Ünnepeket.


Utoljára frissítve ( 2015 december 03., csütörtök 17:28 )
 

Mindenszentek

Email Nyomtat PDF

Az idei Mindenszentek ünnepét is a hagyományok szerint misével, temetői megemlékezéssel és komolyzenei áhitattal tartották meg az ecseriek. A templomi zászlókat a Zeleny veniec hagyományőrző kör népviseletbe öltözött fiataljai vitték a körmenetben.


Utoljára frissítve ( 2015 november 28., szombat 11:14 )
 
53/77 lap


Legfrisebb cikkeink

Fellépést vállalunk

Rendezvényeken fellépést vállalunk. Keressen Bennünket! Köszönjük!

Támogasson bennünket!

Támogassa Ön is Néptáncegyüttesünk! Köszönjük!

Elérhetőségeink

Csoportunkkal az alábbi elérhetőségeken léphet kapcsolatba.

  • Tel: (+36) 20-9692-044
  • Email: info@zoldkoszoru.hu