Ön itt van: Főoldal Hírek

Ecseri Zöldkoszorú Néptáncegyüttes

Latest

Margitszigeti fellépés

Email Nyomtat PDF

Így táncol és utazik a Zeleny!
Szeptember első hétvégéjén csoportunk a Margit Szigeten lépett fel egy jótékonysági rendezvényen, a szigetre jellemző kisautós közlekedés pedig csoportunk életéből sem hiányozhatott!

 


Videó a táncokról:

http://www.youtube.com/watch?v=1GmB2sCmc5Y&feature=youtu.be

http://www.youtube.com/watch?v=3upMTqsScew

http://www.youtube.com/watch?v=tJ6tjswWSVM&feature=youtu.be

 

 

Utoljára frissítve ( 2012 szeptember 17., hétfő 15:37 )
 

Mozgalmas nyár, még mozgalmasabb ősz!

Email Nyomtat PDF

A németországi fellépést követően a felnőtt táncegyüttes felkérést kapott az EKSE-Darts Szakosztálya részéről, hogy az Ecseren megrendezésre kerülő versenyükön az elmúlt évekhez hasonlóan színesítsék a programot. Táncosaink egy színpadi kiállítást rendeztek be, mely „A menyasszony kelengyéje” címet viselte, illetve bemutatták, hogyan öltöztetnek fel, készítenek el egy hagyományos ecseri mennyasszonyt, de természetesen a tánc sem hiányozhatott a programból. Augusztusban a felnőtt táncosok részt vettek a községi 20-ai ünnepségen és táncaikkal színesítették a műsort. Bemutatták a Felvidéki csárdást, a Kapuvári verbunkot és a Sarisi polkát.

Az ősszel sem lesz hiány a fellépésekben. Szeptember 1-én Gyömrőn táncolnak felnőtt táncosaink, szeptember 2-án 11 órakor a Margit Szigeten, egy jótékonysági rendezvényen. Szeptember 15.-én 15 órától Monoron, 18 órakor pedig Kistarcsán. Szeptember 22-én küldötteink egy hagyományos lakodalmon vesznek részt Nagytarcsán, szigorúan népviseletben. Míg a felnőttek Nagytarcsán képviselik községünket, addig az idősebbek, a nyugdíjas korosztály Dabas-Sáriban mutatkozik be tánccal és gyönyörű népviselettel. Szeptember 29-én a tájházban szüreti vígasságokat szerveznek fiataljaink és idősebbjeink. Október 6-án hagyományőrzőink Vácra zarándokolnak az egyházmegyei napokra, továbbá októberben nemzetiségi délutánt tartanak, ahol a környékbeli tánccsoportok közül is érkeznek majd vendégek.

Szeptembertől a Laky Ilonka Általános Iskolában ismételten megkezdődnek a táncpróbák, idén Szilágyi Zsolt táncpedagógus vezetésével.

A felnőtt tánccsoport szerda esténként 20 órától próbál a Művelődési Házban.

Szeretettel várunk minden érdeklődőt próbáinkon és fellépéseinken is!

Utoljára frissítve ( 2012 augusztus 29., szerda 22:37 )
 

Szarvasi Aratónap

Email Nyomtat PDF

2012. július 14-én a Zöldkoszorú Hagyományőrző Kör nyugdíjas kultúrcsoportja részt vett a XV. Szarvasi Aratónapon.

Az ecseri küldöttség 15 fővel már pénteken útnak indult, hogy szombat reggel időben a mezőn lehessenek és az aratónap feladatainak nekikezdjenek. Volt bőven feladat, hiszen az ecseri nyugdíjas hagyományőrzők bográcsban főztek, arattak, markot szedtek és még műsort is adtak. A részvételen túl az ecseriek sikert is arattak, hiszen népviseletünk elkápráztatta a közönséget, továbbá a különféle versenyekben is rengeteg helyezést értek el. Az aratási reggeli és az asztal terítése dicséretben részesült, az ecserieké lett a legfinomabb aratóebéd díja is. A finom zöldbableves és sertéspörkölt nokedlivel és kovászos uborkával valamint a mákos, túrós és almás sütemény első helyezést el a főzőversenyen, megszerezve ezzel az aratónap vándorkupáját.

Az aratásért különdíjat kapott a csapat, Blága Lenci bácsi pedig a legtapasztaltabb kaszás díját kapta meg.

A fárasztó napot tehát siker koronázta, így a jó hangulat garantált volt még hazafelé is.


Utoljára frissítve ( 2012 augusztus 07., kedd 17:31 )
 

Bad Nenndorf 2012

Email Nyomtat PDF

Németországban járt az ecseri néptánccsoport

Az Ecseri Zöldkoszorú Néptáncegyüttes felnőtt tánccsoportja az újhartyániakkal közösen a Roteröcke németországi partner néptánccsoport meghívására Alsó-Szászországba, Bad Nenndorf városába látogatott. Az észak-németországi városka híres gyógyfürdőhely, melynek hétvégi kulturális rendezvénysorozatába kapcsolódott be az ecseri táncegyüttes. Az idei találkozó már a harmadik volt a két együttes között, hiszen táncosaink is jártak már Bad Nenndorfban és két évvel ezelőtt az ottaniak is ellátogattak Ecserre.

Az idei öt napos látogatás során kirándulások és fellépések váltották egymást, az alsó-szászországbeliek megismerkedhettek az ecseriek népviseletével, népzenéjével és néptáncával. A német közönség nagy tapssal viszonozta tánccsoportunk táncait. Nagy sikere volt csárdásunknak, friss ugrósunknak, polkánknak és verbunkunknak is. A színes ecseri sokszoknyás viselet és a jó hangulat, melyet táncosaink a színpadon mutattak magával ragadta a német közönséget. Az ecseriek kultúrája igazi különlegesség volt számukra, a nézők fényképeket készítettek táncosainkkal, a ruhákról kérdezgették őket, igyekeztek minden információt megtudni hagyományainkról. A nagysikerű fellépések mellett pihenésképpen a csoport a kirándulások alkalmával ellátogatott az északi-tengeri Helgoland szigetére és Celle középkori stílusjegyeket őrző óvárosába is.

A bad nenndorfiak szívesen fogadták táncosainkat, kitűnő vendéglátásban volt része mindenkinek, így biztosan sokáig emlékezetesek maradnak a fellépések és a vendéglátókkal eltöltött kellemes esték. Két év múlva a táncegyüttes Ecseren viszonozza a németek vendégszeretetét.Utoljára frissítve ( 2012 július 25., szerda 09:15 )
 
57/65 lap


Legfrisebb cikkeink

Fellépést vállalunk

Rendezvényeken fellépést vállalunk. Keressen Bennünket! Köszönjük!

Támogasson bennünket!

Támogassa Ön is Néptáncegyüttesünk! Köszönjük!

Elérhetőségeink

 Csoportunkkal az alábbi elérhetőségeken léphet kapcsolatba.
  • Tel: (+36) 30-6974-257
  • Email: info@zoldkoszoru.hu