Ön itt van: Főoldal Hírek

Ecseri Zöldkoszorú Néptáncegyüttes

Latest

Szlovákiai testvértelepülésünkön

Email Nyomtat PDF

 

Szlovákiai testvértelepülésünkön - Cabaj Čáporban - Barta Zoltán, Aszódi Csaba András és Lukics Gábor képviselték Ecsert. A hagyományos tavaszi rendezvényen a további kulturális együttműködésről is egyeztettek.

 


 

Utoljára frissítve ( 2023 április 26., szerda 14:08 )
 

Sibálás

Email Nyomtat PDF

Régen húsvét keddjén jártak Ecseren a lányok a fiúkhoz “sibálni”. Fűzfából font siba vesszővel keresték fel a fiús házakat és veregették meg a fiúkat. Ezt az egészség-hozó szokást elevenítette fel az Zeleny néptánccsoport a keddi táncpróbán.

 

 

 

 

 

Utoljára frissítve ( 2023 április 14., péntek 13:32 )
 

Tavaszi népszokás

Email Nyomtat PDF

A régi időkben a templom harangjai már nagyszombat reggelén hazajöttek Rómából és zengtek a falu felett. Ecseren szokás volt, hogy a nagyszombati harangszóra kimentek a gyümölcsöskertekbe és megrázogatták a virágzó gyümölcsfák ágait, hogy azok bőséges termést hozzanak.

 

Utoljára frissítve ( 2023 április 14., péntek 13:25 )
 

Nagypénteki mosdás

Email Nyomtat PDF

Az idei nagypéntek délelőttjén is sokan összegyűltek Ecseren, a Szerelem patak partján, hogy a régi hagyomány szerint megmosakodjanak a különleges erővel rendelkező nagypénteki vízben. A rossz idő ellenére eljöttek barátaink Maglódról, Keresztúrról, Cinkotáról, Kistarcsáról, Nagytarcsáról, Kerepesről és Pilisszentkeresztről.Természetesen az ecseriek is nagy számban vettek részt az eseményen, melyen felhangzottak elődeink archaikus szlovák nyelvű nagyböjti énekei és imái. Mosdás után szerény böjti vendéglátásra vártuk vendégeinket a tájház udvarára.

 

 

Utoljára frissítve ( 2023 április 14., péntek 13:11 )
 
7/76 lap


Legfrisebb cikkeink

Fellépést vállalunk

Rendezvényeken fellépést vállalunk. Keressen Bennünket! Köszönjük!

Támogasson bennünket!

Támogassa Ön is Néptáncegyüttesünk! Köszönjük!

Elérhetőségeink

Csoportunkkal az alábbi elérhetőségeken léphet kapcsolatba.

  • Tel: (+36) 20-9692-044
  • Email: info@zoldkoszoru.hu