Ön itt van: Főoldal Hírek

Ecseri Zöldkoszorú Néptáncegyüttes

Latest

Elteltek az ünnepek, megkezdődött az újév

Email Nyomtat PDF

 

2012 utolsó hónapjában is tevékenyek voltak a felnőtt táncosok. Részt vettek és népviseletet öltöttek a Szlovák Önkormányzat évzáró rendezvényén, melyet Luca-napján rendeztek meg, így a lányok a hagyományokhoz híven fehér viseletben pompáztak, Lucának öltöztek és tollacskájukkal leseperték a rosszat, a bántást a résztvevőkről. Decemberben az iskolás táncosok is aktívak voltak és sokan táncra perdültek a gyerekek számára megrendezett táncházban a Művelődési Házban. Idén sem maradt el a karácsonyi meglepetés a Hagyományőrző Kör tagjai számára: a felnőtt táncosok kis adventi kapudísszel lepték meg az egyesület tagjait Advent elején. Karácsony előtti éjszakán a felnőtt csoportból a táncos lányok az elmúlt évekhez hasonlóan énekszóval lepték meg a fiúkat: a havas, jeges időben is szépen szólt a lányok karácsonyi éneke a fiúk ablaka alatt. Természetesen a felnőtt táncosok közös Karácsonyozása sem hiányozhatott a decemberből, melyen minden táncos részt vett és közösen nosztalgiáztak a 2012-es év eseményein.

Az újévet felnőtt táncosaink az újhartyáni táncos barátaikkal közösen kezdték meg, hiszen január első hétvégéjén az újhartyáni Hercel Tánccsoport várta táncosainkat vacsorával és forralt bor melletti beszélgetéssel. A két csoport az este folyamán videó film segítségével felelevenítette a 2012-es közös németországi utat és fellépést, és természetesen a tánc sem hiányozhatott a két csoport közötti találkozóról. Felnőttjeink részt vettek a II. Ecseri Böllérfesztiválon is, ahol a korán kelő vendégeket tánccal örvendeztették meg. A január és a február hónap is tartogat további fellépéseket: január 26-án Pesten, február 10-én pedig Kétsopronyban lépnek fel táncosaink farsangi rendezvények keretén belül.

Utoljára frissítve ( 2013 január 13., vasárnap 14:32 )
 

Népviseleti divatbemutató, jótékonysági est és tájház-pakolás

Email Nyomtat PDF

A novemberi hónap is tartogatott eseményeket táncosaink számára. Felnőtt táncegyüttesünk részt vett Dabas-Sáriban egy folklór divatbemutatón, ahol különböző ecseri viseletekben pompáztak a felnőttek és a nyugdíjas táncosok is. A bemutatón a közönség megcsodálhatta az óecseri viseletet, a templomi „öltönyös” viseletet, a hétköznapi viseletet, a különböző fejfedőket és a gyászviseletet is. A fiúk ünnepi és hétköznapi viseletet, továbbá arató-viseletet öltöttek magukra. Iskolás néptáncosok nyitották meg és felnőtt táncosaink zárták azt a jótékonysági estet, melyet a Rábai Miklós Művelődési Ház Beck Lóránt gyógyulásáért szervezett. Táncosaink örömmel vettek részt az eseményen és kívánnak minden jót Beck Lócinak és családjának! A tájház felújítása újabb szakaszba érkezett: a felújítást végző munkások levonultak, így ismételten a táncosok és nyugdíjasok foglalták el a házat és kezdték meg a takarítást, visszapakolást. December közepén már teljesen rendben kezdhetik meg a Szálláskereső imádságot a tájházban az ecseri egyházközség hívei.


Utoljára frissítve ( 2012 december 02., vasárnap 22:06 )
 

Mozgalmas őszi hétvégék

Email Nyomtat PDF

Idén ősszel sem unatkoztak az ecseri táncosok. Már szeptember elején fellépésekkel teli hétvégék követték egymást, így táncosaink jártak Budapesten, Gyömrőn és Kistarcsán, de részt vettek egy hagyományőrző lakodalmi délutánon Nagytarcsán is. A lakodalomba az ecseriek teljes díszben érkeztek, két vőfélyt vittek magukkal, akik helytállóan vezették a nagytarcsai lakodalmat egész este. Szeptember végén nyugdíjas és felnőtt hagyományőrzőink segédkeztek a Szüreti Vígasságok megrendezésében, bemutatták a hagyományos szüretet, viseletet és táncoltak is. Október elején Vácra zarándokoltak az ecseri hagyományőrzők és hívek, részt vettek a Bazilikában tartott szlovák ás magyar nyelvű szentmisén, illetve az egyházi eseményeket követő kulturális műsoron a nyugdíjas és a felnőtt táncosok is műsort mutattak be. Idén első alkalommal, a Szlovák Önkormányzattal közösen került megrendezésre a Tök Jó Nap, melyre 30 nevezés érkezett. A nevezettek portájuk előtt készítették el a tökből készült kompozíciókat, melyet zsűri bírált. Október végén rendezték meg hagyományőrzőink az elmúlt évek hagyományai alapján a nemzetiségi Grassalkovits estet, melyre Dabas-Sáriból, Kistarcsáról és Újhartyánból érkeztek kedves vendégek és mutattak be tánc és ének produkciót. Természetesen az este folyamán nyugdíjas és felnőtt táncosaink is megmutatták táncaikat, nagy örömet szerezve ezzel a hazai közönségnek. A fellépéseket közös mulatság zárta. November elsején az elmúlt évekhez hasonlóan felnőtt táncosaink népviseletbe öltözve vettek részt a Temetőben megrendezett egyházi megemlékezésén. Márton-nap hagyományaihoz kapcsolódva, immár sokadszorra vettek részt táncosaink a Tollfosztó elnevezésű rendezvényen, Csömörön. A régiós rendezvényen a környékbeli tánccsoportok, népdalkörök vettek részt, mutatták be egymásnak produkcióikat. És az ősznek nincs vége! Felnőtt táncosaink Dabas-Sáriba készülnek folklór divatbemutatóra, ahol az ecseri viselet sokszínűségét mutatják majd be, illetve egy ecseri jótékonysági rendezvény is a jövőbeli fellépések között szerepel.Utoljára frissítve ( 2012 november 12., hétfő 15:36 )
 

Megkezdődött a tájház felújítása

Email Nyomtat PDF

A 2012. szeptember 25-ei héten megkezdődött a tájház felújítása, azonban a kőműves és a festők munkáját megelőzően szükséges volt a muzeális berendezést összepakolni és biztos helyre pakolni. A pakolásban a felnőtt és nyugdíjas táncosok vettek részt. Az asszonyok a textíliákat pakolták, a fiatalok pedig a kamrát és az első szoba bútorait. A pakolás rengeteg érdekességet rejtett magban, többször megállt a csapat és megcsodált egy-egy képet, könyvet, ruhadarabot, kerti eszközt. A felújítás során a tájház első szobája, kamrája és gangja kap új vakolatot.

 
65/75 lap


Legfrisebb cikkeink

Fellépést vállalunk

Rendezvényeken fellépést vállalunk. Keressen Bennünket! Köszönjük!

Támogasson bennünket!

Támogassa Ön is Néptáncegyüttesünk! Köszönjük!

Elérhetőségeink

Csoportunkkal az alábbi elérhetőségeken léphet kapcsolatba.

  • Tel: (+36) 20-9692-044
  • Email: info@zoldkoszoru.hu