Ön itt van: Főoldal Hírek

Ecseri Zöldkoszorú Néptáncegyüttes

Latest

Körmenet

Email Nyomtat PDF

 

Templomunk védőszentje Páduai Szent Antal tágabb értelemben községünk patrónája is.
Ünnepéhez kapcsolódóan szeretettel hívjuk községünk lakóit, hogy csatlakozzanak ahhoz a kezdeményezéshez, mely során élő imaláncot alkotunk Ecser körül.
Június 10-én pénteken az esti szentmise után a templomból északi irányba indulva első megállóhelyünk a Szent Imre utcai feszület, majd a Kálvária utcai kereszt. Ezután a faluból kiérve kerüljük meg Ecsert közösen imádkozva a következő útvonalon: Kálvária, Öregszőlő, Sztraskaba, Kiserdő, Kamenyica, majd délen a Nagyréten át az Epres, Paptanya, keleten  a Dolinkán és a Hájon át, északi irányból a Szalaskát keresztezve érkezünk vissza a Kálvária kereszthez.              Az út hossza kb 3 óra.
Célunk, hogy közösen imádkozzunk közösségünkért, Ecser lakóiért, egész településünkért.  Ajánljuk fel imáinkat és az út fáradalmait lakóhelyünkért, családjainkért, rokonainkért, szomszédainkért, minden ecseriért.
Akik nem tudják vállalni a fárasztó utat, csatlakozzanak az imalánchoz a szentmise után a Kálvária keresztig. A zarándoklatra kényelmes cipőben és túraruhában jöjjünk, hozzuk magunkkal rózsafüzérünket, imakönyvünket, vizet és természetesen imádságos lelkületünket.

Utoljára frissítve ( 2011 június 07., kedd 14:57 )
 

Majális

Email Nyomtat PDF

A „Partnerséget építünk” projekt (Híd elnevezésű projekt) harmadik találkozójára került sor 2011. április 30-án és május 1-én Ecseren. Cabáj-Čápor, község – a projekt vezető partner községe – képviseletében ékezett a megrendezésre kerülő Családi és Sport Majálisra több sportoló és hagyományőrző, természetesen a község vezetésével együtt. Április 30-án az ecseri spotpályán zenés műsorral vártuk a vendégeket (akik a délelőtt folyamán elfoglalták szálláshelyüket, illetve Ecser Községi Önkormányzat vezetőivel, a Szlovák Nemzetiségi Önkormányzat képviselőivel és a Zöldkoszorú Hagyományőrző Kör képviseletével találkoztak), majd a délután folyamán sor került a két község közötti foci meccsre. A sportnál maradva az Ecseri Kulturális és Sport Egyesület darts szakosztálya dart-tanításra és egy kis versenyre invitálta vendégeinket, akik közül többen éltek a lehetőséggel és megmérették magukat ebben a sportban is. A sportos délutánt kulturális este követte. Az ecseri civil szervezetek, közösségek léptek színpadra produkcióikkal, így többek a Zöldkoszorú Néptáncegyüttes, a Nyugdíjas Klub, a hastáncosok, a hiphop táncosok, country táncosok és az általános iskolások is. Természetesen vendégeink is bemutatták műsorukat, mellyel ízelítőt kaptunk a szlovákiai népdalok és népzene világából. A kulturális műsorokat közös szórakozás zárta zenés-szórakoztató műsorokkal és táncos mulatsággal fűszerezve. A találkozó a hajnalig tartó mulatság után is folytatódott, hiszen május 1-én az ecseri Római Katolikus Templomban közös szentmisén vettek részt a szlovák vendégek és az ecseriek. A mise keretén belül mindkét közösség énekes-zenés kórusa lehetőséget kapott, hogy a mise bizonyos részeihez énekekkel, zenével szolgáljanak, illetve a mise ünnepi hangulatát emelte Szvorák Katalin énekesnő közreműködése is. A misét követően még közös beszélgetésre került sor, majd koradélután vendégeink útnak indultak, bízunk benne, hogy élményekkel és jó hangulattal telve.
A projekt keretén belül megrendezésre kerülő utolsó találkozóra augusztus végén, Szlovákiában kerül sor, ahol szintén sportos-kulturális délutánt és estet tölthetnek együtt az ecserieket és a cabaj-čáporiakat képviselő civil közösségek.
Az projektet a Magyarország-Szlovákia Határon Átnyúló Együttműködési Program 2007-2013 keretében az Európai Unió (ERFA) társfinanszírozza.
Jelen cikk tartalma nem feltétlenül tükrözi az Európai Unió hivatalos álláspontját.

 

www.husk-cbc.eu

Utoljára frissítve ( 2011 június 13., hétfő 21:43 )
 

Partnerséget építünk

Email Nyomtat PDF

 

A „Partnerséget építünk” projekt keretében kerül megvalósításra Ecser község és Cabaj-Čápor szlovákiai település harmadik találkozója, melynek soron következő helyszíne Ecser lesz.Szlovákiai vendégeink április 30-án (labdarúgó mérkőzés és kulturális műsor a sportpályán, továbbá darts verseny Ecseri Kulturális és Sport Egyesület közreműködésével az M + M Caféban) és május 1-én (ünnepi mise az Ecseri Katolikus Templomban ) részt vesznek a Családi és Sport Majális címet viselő ecseri rendezvényen.
A projektet a Magyarország-Szlovákia Határon Átnyúló Együttműködési Program 2007-2013 keretében az Európai Unió (ERFA) társfinanszírozza.
Jelen cikk tartalma nem feltétlenül tükrözi az Európai Unió hivatalos álláspontját. (www.husk-cbc.eu)

 

Farsang

Email Nyomtat PDF

Farsang Cabaj- Čáporon

A „Partnerséget építünk” projekt keretében 2011. február 26-án és 27-én az Ecseri Zöldkoszorú Hagyományőrző Kör felnőtt és nyugdíjas tánccsoportjai Szlovákiába, Cabáj-Čápor községbe utaztak, hogy részt vegyenek a szlovákiai község farsangi bálján és ott bemutassák az ecseri viseletet és tánchagyományokat. A felnőtt tánccsoport több tánckoreográfiával is színpadra lépett, azonban a műsor zárásaként a legnagyobb sikert az Ecseri Lakodalmas bemutatása jelentette. A farsangi bálon a helyiek is felléptek, akik ének és zene hagyományaikat mutatták be, illetve farsangbúcsúztató szokásaikat (a nagybőgő temetése) is megjelenítették az este folyamán.
A kétnapos programban a fellépésen túl egyéb események is történtek. Az ecseri csoportok ellátogattak Gróf Grassalkovich Antal szülőházához Mojmírovce-én, ahol koszorút helyeztek el, illetve a községben található kastélyt is megtekintették, ahol Grassalkovich Antal tiszteletére készített kiállítás is látható. Vasárnap reggel a csoportok részt vettek a helyi szentmisén, ahol az atya a mise liturgiájába is belefűzte az ecserieket, a szentbeszédben pedig felolvasta Ecser történetét. A misén lelkesen vett részt a helyi ifjúsági közösség, akik gitáros énekekkel színesítve a misét, várták az ecseri vendégeket.
A projekt keretén belül a két község következő találkozójára május 1-én kerül sor, amikor szlovákiai vendégeink látogatnak el az ecseri majálisra.

Utoljára frissítve ( 2011 március 20., vasárnap 15:54 )
 
66/68 lap


Legfrisebb cikkeink

Fellépést vállalunk

Rendezvényeken fellépést vállalunk. Keressen Bennünket! Köszönjük!

Támogasson bennünket!

Támogassa Ön is Néptáncegyüttesünk! Köszönjük!

Elérhetőségeink

 Csoportunkkal az alábbi elérhetőségeken léphet kapcsolatba.
  • Tel: (+36) 30-6974-257
  • Email: info@zoldkoszoru.hu