Ön itt van: Főoldal Hírek

Ecseri Zöldkoszorú Néptáncegyüttes

Latest

Szarvasi Aratónap

Email Nyomtat PDF

2012. július 14-én a Zöldkoszorú Hagyományőrző Kör nyugdíjas kultúrcsoportja részt vett a XV. Szarvasi Aratónapon.

Az ecseri küldöttség 15 fővel már pénteken útnak indult, hogy szombat reggel időben a mezőn lehessenek és az aratónap feladatainak nekikezdjenek. Volt bőven feladat, hiszen az ecseri nyugdíjas hagyományőrzők bográcsban főztek, arattak, markot szedtek és még műsort is adtak. A részvételen túl az ecseriek sikert is arattak, hiszen népviseletünk elkápráztatta a közönséget, továbbá a különféle versenyekben is rengeteg helyezést értek el. Az aratási reggeli és az asztal terítése dicséretben részesült, az ecserieké lett a legfinomabb aratóebéd díja is. A finom zöldbableves és sertéspörkölt nokedlivel és kovászos uborkával valamint a mákos, túrós és almás sütemény első helyezést el a főzőversenyen, megszerezve ezzel az aratónap vándorkupáját.

Az aratásért különdíjat kapott a csapat, Blága Lenci bácsi pedig a legtapasztaltabb kaszás díját kapta meg.

A fárasztó napot tehát siker koronázta, így a jó hangulat garantált volt még hazafelé is.


Utoljára frissítve ( 2012 augusztus 07., kedd 17:31 )
 

Bad Nenndorf 2012

Email Nyomtat PDF

Németországban járt az ecseri néptánccsoport

Az Ecseri Zöldkoszorú Néptáncegyüttes felnőtt tánccsoportja az újhartyániakkal közösen a Roteröcke németországi partner néptánccsoport meghívására Alsó-Szászországba, Bad Nenndorf városába látogatott. Az észak-németországi városka híres gyógyfürdőhely, melynek hétvégi kulturális rendezvénysorozatába kapcsolódott be az ecseri táncegyüttes. Az idei találkozó már a harmadik volt a két együttes között, hiszen táncosaink is jártak már Bad Nenndorfban és két évvel ezelőtt az ottaniak is ellátogattak Ecserre.

Az idei öt napos látogatás során kirándulások és fellépések váltották egymást, az alsó-szászországbeliek megismerkedhettek az ecseriek népviseletével, népzenéjével és néptáncával. A német közönség nagy tapssal viszonozta tánccsoportunk táncait. Nagy sikere volt csárdásunknak, friss ugrósunknak, polkánknak és verbunkunknak is. A színes ecseri sokszoknyás viselet és a jó hangulat, melyet táncosaink a színpadon mutattak magával ragadta a német közönséget. Az ecseriek kultúrája igazi különlegesség volt számukra, a nézők fényképeket készítettek táncosainkkal, a ruhákról kérdezgették őket, igyekeztek minden információt megtudni hagyományainkról. A nagysikerű fellépések mellett pihenésképpen a csoport a kirándulások alkalmával ellátogatott az északi-tengeri Helgoland szigetére és Celle középkori stílusjegyeket őrző óvárosába is.

A bad nenndorfiak szívesen fogadták táncosainkat, kitűnő vendéglátásban volt része mindenkinek, így biztosan sokáig emlékezetesek maradnak a fellépések és a vendéglátókkal eltöltött kellemes esték. Két év múlva a táncegyüttes Ecseren viszonozza a németek vendégszeretetét.



Utoljára frissítve ( 2012 július 25., szerda 09:15 )
 

Bad Nenndorf! Hamarosan érkezünk!

Email Nyomtat PDF

Felnőtt táncosaink az idén Bad Nenndorf németországi városba látogatnak, ahol 2009 nyarán is jártak. A csoport az újhartyáni trubacsokon keresztül ismerkedett meg a várossal, az ott élő zenészekkel és táncosokkal. A fellépéseken túl 2009-ben számos programon vettek részt a kiutazó magyarok, így tekintették meg Hamburg, illetve Hannover városát is. A német ismerősök 2010-ben jártak Magyarországon, felléptek Ecseren és több településen is. Idén, 2012-ben ismét a hazaiak utaznak Németországba. Az útra lelkesen készülnek táncosaink, hiszen hetente többször próbálnak (5 tánckoreográfiát visznek az útra) és az évekkel ezelőtti emlékeket idézik fel: a rég látott ismerősöket, a közös táncokat, énekléseket, élményeket.

Utoljára frissítve ( 2012 július 03., kedd 14:12 )
 

Mozgalmas hétvége

Email Nyomtat PDF

Mozgalmas hétvégét tudhatunk magunk mögött!

2012. június 15.-én pénteken és 16.-án szombaton nem pihentek a hagyományőrzők és a néptáncosok. Péntek este hagyományőrzőink az „Imalánc Ecser körül” kezdeményezés keretén belül körbesétálták a falut imádkozva és énekelve. Az útnak induló csoport 3 és fél óra alatt kerülte meg a falut megállás nélkül. Szombaton a tervezettnek megfelelően került megvalósításra a Múzeumok Éjszakájának programja. Néptáncosaink többszöri tárlatvezetést tartottak a tájházban, kenyérlángost sütöttek, különböző viseletekben jelentek meg és táncoltak. Az éjfélig tartó Pajta-filmszínház keretében pedig az érdeklődők a tánccsoport korábbi fellépéseit tekinthették meg.

Utoljára frissítve ( 2012 június 25., hétfő 17:10 )
 
70/77 lap


Legfrisebb cikkeink

Fellépést vállalunk

Rendezvényeken fellépést vállalunk. Keressen Bennünket! Köszönjük!

Támogasson bennünket!

Támogassa Ön is Néptáncegyüttesünk! Köszönjük!

Elérhetőségeink

Csoportunkkal az alábbi elérhetőségeken léphet kapcsolatba.

  • Tel: (+36) 20-9692-044
  • Email: info@zoldkoszoru.hu