Ön itt van: Főoldal Hírek

Ecseri Zöldkoszorú Néptáncegyüttes

Latest

Szomszédolás Vecsésen

Email Nyomtat PDF

A Petruska csoport nagy sikerrel lépett fel Vecsésen a „Szomszédolás folklórfesztiválon”. Műsorokban nógrádi páros táncokat mutattak be, melyet a közönség nagy tetszéssel fogadott.


Utoljára frissítve ( 2017 december 12., kedd 20:35 )
 

Vasárnapi harangszó

Email Nyomtat PDF

A Kossuth Rádióban október 22-én, a vasárnapi harangszó most az Ecseri Római Katolikus Templomból hangzik fel délben. Előtte rövid ismertetőt hallhatnak településünkről, a templomról és annak védőszentjéről, Páduai Szent Antalról.

A templomunk tornyában három harang lakik. A délidőben megszólaló 2 mázsa 60 kilogrammos nagyharang az ecseri hívek adományából készült 1934-ben. Szlezák László budapesti műhelyében.

Utoljára frissítve ( 2017 december 12., kedd 20:35 )
 

Szent Mihály napi vigalom Ecseren

Email Nyomtat PDF

Nagyszabású kulturális rendezvénynek adott otthont szeptember 30-án Ecseren a zsúfolásig megtelt Rábai Miklós művelődési ház. Szent Mihály napi programra érkeztek a környék szlovák kulturális csoportjai. Az eseményt a Trencsénből érkezett Opatovanka fúvószenekar „kedvcsináló” muzsikája nyitotta meg, melyet Gál Zsolt polgármester, Hollerné Racskó Erzsébet az Országos Szlovák Önkormányzat elnöke és Aszódi Csaba András az Ecseri Szlovák Önkormányzat elnökének hivatalos megnyitója követett. A kulturális programban az ecseri Petruska tánccsoport Zempléni és Nógrádi szlovák táncokat mutatott be, majd a Dabas-Sári Rozmaring népdalkör előadásában sári szlovák dallamok csendültek fel. A Nagytarcsai Hagyományőrző Kulturális Egyesület Galgagutai szlovák táncokkal és a Nagytarcsai bál című koreográfiájával érkezett. A Keresztúri Szlovák Asszonykórus előadásában Bartók Béla rákoskeresztúri gyűjtéséből összeállított dalcsokrot hallhattak a résztvevők. A maglódi Rosicska Egyesület Maglódi szlovák táncokat mutatott be, a kistarcsai Pannónia Néptáncegyüttes Hagyományőrző csoportja pedig nyíregyházi tirpák polgári táncokat. A Cinkotai Hagyományőrző Dalkör cinkotai szlovák dalcsokrot adott elő. A kulturális programot a csömöri Furmicska és Malá Furmicska Néptáncegyesület műsora zárta lánykarikázóval és Galgagutai Szlovák táncokkal.

A program az Emberi Erőforrások Minisztériumának NEMZ-KUL-EPER-17-0514  számú, 250.000,- Ft értékű pályázati támogatásának segítségével valósult meg.

A finom vacsorát követően az Opatovanka zenekar kíséretével kezdődött a fergeteges hangulatú, hajnalig tartó bál.

 

 

Zeleny "Zsracska"

Email Nyomtat PDF

Az ecseri vacsoracsata legutóbbi állomásán a káposztás ételeké volt a főszerep. A jó ízek még jobban érvényesültek, hiszen háziasszonyunk a nagymamája által varrt hétköznapi ecseri népviseletben készítette a finom falatokat.

Kétféle levest is megkóstolhattak a zelenýsek: cinkotai savanyú káposztaleves és ecseri zámelinaleves nyitotta a sort, majd következett a főétel, mely pilisi tepertős savanyúkáposztás csusza volt.

 

A zsracska desszertjeként csömöri hájas sütemény került az asztalra szilva- és baracklekvárral.


 
8/41 lap


Legfrisebb cikkeink

Fellépést vállalunk

Rendezvényeken fellépést vállalunk. Keressen Bennünket! Köszönjük!

Támogasson bennünket!

Támogassa Ön is Néptáncegyüttesünk! Köszönjük!

Elérhetőségeink

 Csoportunkkal az alábbi elérhetőségeken léphet kapcsolatba.
  • Tel: (+36) 30-6974-257
  • Email: info@zoldkoszoru.hu