Ön itt van: Főoldal Hírek

Ecseri Zöldkoszorú Néptáncegyüttes

Latest

Nagypénteki mosdás

Email Nyomtat PDF

Az idei nagypéntek délelőttjén is sokan összegyűltek Ecseren, a Szerelem patak partján, hogy a régi hagyomány szerint megmosakodjanak a különleges erővel rendelkező nagypénteki vízben. A rossz idő ellenére eljöttek barátaink Maglódról, Keresztúrról, Cinkotáról, Kistarcsáról, Nagytarcsáról, Kerepesről és Pilisszentkeresztről.Természetesen az ecseriek is nagy számban vettek részt az eseményen, melyen felhangzottak elődeink archaikus szlovák nyelvű nagyböjti énekei és imái. Mosdás után szerény böjti vendéglátásra vártuk vendégeinket a tájház udvarára.

 

 

Utoljára frissítve ( 2023 április 14., péntek 13:11 )
 

Fellépés a budai Margit-bálon

Email Nyomtat PDF

A budai Margit-bálon lépett fel a Zeleny néptánccsoport szombaton. Táncosaink kapuvári verbunkot mutattak be, majd ezután nyitották meg az ecseriek a bált Sáros megyei táncokkal. A jó hangulatú rendezvényen késő éjszakáig mulattak az ecseri néptáncosok is.

 

 

 

 

Utoljára frissítve ( 2023 február 14., kedd 08:42 )
 

Zárszámadó közgyűlés és Cserfalevél díj átadása

Email Nyomtat PDF

Január 28-án szombaton tartotta zárszámadó közgyűlését az Ecseri Zeleny veniec Hagyományőrző Kör, melyen a tavalyi év kulturális eseményeiről és az egyesület pénzügyi helyzetéről számolt be a vezetőség. A hivatalos részt követően került átadásra az Ecseri Szlovák Önkormányzat által alapított “Cserfalevél “ hagyományőrző díj, mely olyan megbecsült személyeknek adományozható, akik sokat tettek az ecseri hagyományokért. A díjat az idei évben a 92 éves Szigetvári Panni néni és az Ecseren 20 éve néptáncot oktató Földvári házaspár vehette át.

 

Az est kulturális részében felléptek a Petruskák, a senior néptánccsoport és a Zeleny csoport. A műsort finom vacsora és hajnalig tartó bál követte, melyen a Vörösvári Trubacsok biztosították a jó hangulatot.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Utoljára frissítve ( 2023 január 30., hétfő 11:19 )
 

Adventi koncert és a felújított tájház megnyitója

Email Nyomtat PDF

Advent harmadik vasárnapján felemelő koncertre került sor az ecseri Szent Antal plébániatemplomban. A Zeleny veniec Hagyományőrző Kör Dalárdája karácsonyi kórusművekkel és népi adventi dallamokkal örvendeztette meg a közönséget. A repertoárból nem hiányoztak elődeink szlovák nyelvű archaikus énekei sem. A programot megtisztelte jelenlétével Hollerné Racskó Erzsébet, az Országos Szlovák Önkormányzat elnöke és dr Király Katalin a Magyarországi Szlovákok Kulturális Intézetének igazgatója is.

A koncert után került sor a felújított ecseri tájház megnyitására, melyet Soltész Miklós államtitkár, Paulik Antal parlamenti szószóló és dr Szűcs Lajos országgyűlési képviselő adtak át az ecseriek rövid műsorának kíséretében. Az ünnepség után az Ecseri Szlovák Önkormányzat látta vendégül a résztvevőket.

 

 

 

 

 

 

 


Utoljára frissítve ( 2022 december 22., csütörtök 14:24 )
 
9/77 lap


Legfrisebb cikkeink

Fellépést vállalunk

Rendezvényeken fellépést vállalunk. Keressen Bennünket! Köszönjük!

Támogasson bennünket!

Támogassa Ön is Néptáncegyüttesünk! Köszönjük!

Elérhetőségeink

Csoportunkkal az alábbi elérhetőségeken léphet kapcsolatba.

  • Tel: (+36) 20-9692-044
  • Email: info@zoldkoszoru.hu