Ön itt van: Főoldal Hírek

Ecseri Zöldkoszorú Néptáncegyüttes

Latest

Szlovák Kultúra napja Rijekában

Email Nyomtat PDF

A Zeleny tánccsoport nagy sikerrel szerepelt az Adriai-tenger partján megrendezett szlovák kultúra napján Rijekában, ahová Magyarország képviseletében érkeztek a Sári Borovenka néptánccsoporttal együtt. A többnapos rendezvény keretében táncosaink részt vettek a belvárosi népviseletes felvonuláson és a tengerparti fellépésen a fiumei kikötőben. A gasztronómiai bemutatón finom komlósi kolbászt és kvaszienkát kínáltak tótkomlósi barátaink. Köszönjük a támogatást a Szlovák Uniónak, a Magyarországi Szlovákok Kulturális Intézetének és a talpalávalót az Újhartyáni fúvósoknak.A programon való részvétel az Emberi Erőforrások Minisztériumának pályázati támogatásával valósult meg.

Utoljára frissítve ( 2018 szeptember 19., szerda 09:26 )
 

Látogatás Cabaj Cáporra

Email Nyomtat PDF

Testvértelepülésünk -Cabaj Cápor -meghívásának eleget téve augusztus 25-én részt vettünk a település kulturális programján. A helyi program előtt lehetősége volt az Ecserieknek Nyitra városával is megismerkedni. A délutáni műsorban felléptek a Petruskák és a Nyugdíjas Klub Kultúrcsoportja. Nagy sikerrel mutattaták be néptáncosaink az Ecseri táncokat de nógrádi és dél-alföldi koreográfiát is láthatott tőlünk a közönség. Meglepetés volt a záróének, melyet hatalmas tapssal jutalmaztak vendéglátóink. A finom vacsora után gazdag élményekkel gyarapodva érkezett haza delegációnk Ecserre.

Utoljára frissítve ( 2018 szeptember 02., vasárnap 18:06 )
 

35 éves a Nyugdíjas Klub

Email Nyomtat PDF

 

Az Ecseri Nyugdíjas Klub 35 éves jubileumi ünnepségén nagy sikerrel szerepeltek a Hagyományőrző kör csoportjai. A Petruskák Háromugrósát és Nógrádi szlovák táncait vastapssal jutalmazta a közönség, A Zelený tánccsoport szintén nagy sikerrel mutatta be azt az ecseri verbunkot, melyet Rábai Miklós 1947-ben gyűjtött. Az adatközlő Murár Józsi bácsi családja könnyes szemmel ismerte fel a nagyapa táncmozdulatait az új koreográfiában. Az előadást jó hangulatú bál követte.


 

Utoljára frissítve ( 2018 szeptember 02., vasárnap 18:00 )
 

Szlovákok napja Békéscsabán

Email Nyomtat PDF

A Magyarországi Szlovákok napján Békéscsabán, a Pestvidéki régiót az ecseri Petruska tánccsoport képviselte. A kulturális programban részleteket mutattak be az Ecseri lakodalmasból, melyet nagy tapssal jutalmazott a közönség.

 
39/77 lap


Legfrisebb cikkeink

Fellépést vállalunk

Rendezvényeken fellépést vállalunk. Keressen Bennünket! Köszönjük!

Támogasson bennünket!

Támogassa Ön is Néptáncegyüttesünk! Köszönjük!

Elérhetőségeink

Csoportunkkal az alábbi elérhetőségeken léphet kapcsolatba.

  • Tel: (+36) 20-9692-044
  • Email: info@zoldkoszoru.hu