Ön itt van: Főoldal Hírek

Ecseri Zöldkoszorú Néptáncegyüttes

Latest

Pályázati Támogatás

Email Nyomtat PDF

Az Ecseri Zöldkoszorú Hagyományőrző Kör 2017. évi működéséhez az Emberi Erőforrások Minisztériuma az ecseri szlovák hagyományok, szellemi és tárgyi emlékek, anyanyelv ápolása című program megvalósításához a NEMZ-CISZ-EPER-17-0212 számú pályázati támogatással, 850000 forint azaz nyolcszázötvenezer forint vissza nem térítendő támogatást nyújtott, mely az egyesület munkáját segítette a támogatási időszak alatt.

 

 

Zeleny "Zsracska"

Email Nyomtat PDF

Az ecseri vacsoracsata legutóbbi fordulóján ismét ízletes pest vidéki hagyományos szlovák ételek készültek. A kistarcsai kolbászlevest túrós krumpli követte Sáriból, majd isaszegi recept alapján készült trencséni galuska zárta a menüsort. A "Zsracska" utolsó vacsoracsatája november közepén lesz, melyet a Duna TV is közvetíteni fog.



Utoljára frissítve ( 2017 december 12., kedd 20:56 )
 

Szomszédolás Vecsésen

Email Nyomtat PDF

A Petruska csoport nagy sikerrel lépett fel Vecsésen a „Szomszédolás folklórfesztiválon”. Műsorokban nógrádi páros táncokat mutattak be, melyet a közönség nagy tetszéssel fogadott.


Utoljára frissítve ( 2017 december 12., kedd 20:35 )
 

Vasárnapi harangszó

Email Nyomtat PDF

A Kossuth Rádióban október 22-én, a vasárnapi harangszó most az Ecseri Római Katolikus Templomból hangzik fel délben. Előtte rövid ismertetőt hallhatnak településünkről, a templomról és annak védőszentjéről, Páduai Szent Antalról.

A templomunk tornyában három harang lakik. A délidőben megszólaló 2 mázsa 60 kilogrammos nagyharang az ecseri hívek adományából készült 1934-ben. Szlezák László budapesti műhelyében.

Utoljára frissítve ( 2017 december 12., kedd 20:35 )
 
44/78 lap


Legfrisebb cikkeink

Fellépést vállalunk

Rendezvényeken fellépést vállalunk. Keressen Bennünket! Köszönjük!

Támogasson bennünket!

Támogassa Ön is Néptáncegyüttesünk! Köszönjük!

Elérhetőségeink

Csoportunkkal az alábbi elérhetőségeken léphet kapcsolatba.

  • Tel: (+36) 20-9692-044
  • Email: info@zoldkoszoru.hu