Ön itt van: Főoldal Hírek

Ecseri Zöldkoszorú Néptáncegyüttes

Latest

Szlovák kulturális napok Ecseren

Email Nyomtat PDF

Az Ecseri Zelený veniec Hagyományőrző kör folklórestjét 2016. április 23-án tartották a Rábai Miklós művelődési házban. A kulturális programon részt vett Ecser testvértelepülésének, a Nyitra megyei Cabaj-Čápornak küldöttsége is Jozef Ligáč polgármester vezetésével. Az est során az ecseri néptánccsoportok mellett felléptek a testvértelepülés énekkarai is. Az ecseri nyugdjasok szlovák karikázója után a Cabaj Čápori Nádej énekkar hangulatos dallamokkal örvendeztette meg a közönséget. Ezután a Petruska tánccsoport lányai Zempléni szlovák lánytáncot mutattak be, majd a testvértelepülésről érkezett Úsmev énekkart hallhatta a nagyszámú közönség. A hagyományőrző kör felnőtt néptánccsoportja Nyitrai táncokat mutatott be. A kulturális program zárószáma a Petruskák dél-alföldi lánytánca volt. Az előadást vacsora és hajnalig tartó bál követte. Másnap a Trencséni Opatovanka fúvószenekar Szent György napi nagy sikerű koncertjét hallhatták a résztvevők.

A programot az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatta.

 

Utoljára frissítve ( 2016 augusztus 08., hétfő 20:23 )
 

Fúvószenei Koncert Ecseren

Email Nyomtat PDF

Szent György napján tartotta az Ecseri Zelený veniec Hagyományőrző kör azt az ünnepi koncertet, melynek keretében emlékeztek meg a faluközösség és Grassalkovich Antal közti szerződés létrejöttének évfordulójáról, mely 1728-ban ezen a napok került aláírásra. A koncerten a Trencsénből érkezett Opatovanka fúvószenekar előadásában hangulatos dallamok hangzottak el. Az ecseriek örömmel fedezték fel, hogy a zenészek ugyanolyan ízes trencséni tájszólással beszélnek, mint szüleik, nagyszüleik, akiknek elődei szintén Trencsén megyéből származtak.


Utoljára frissítve ( 2016 május 20., péntek 15:43 )
 

Nemzetiségi hagyományőrzés

Email Nyomtat PDF

A Magyar Néprajzi Társaság és a Magyar Tudományos Akadémia Néprajzi Kutatóintézete által szervezett „Re-etnográfia” című programsorozat megnyitóján Petrovits Viktória képviselte az ecseri hagyományőrzőket. A Rákoskeresztúri Bartók Béla Művészeti iskolában áprilisban tartott fórumon Petrovits Viktória ismertette az ecseri szlovák hagyományőrők munkáját, melynek központja a tájház, de említést tett az ecseri épített örökséghez tartozó többi épületről, szobrokról is, valamint a néptánchagyományok, gasztronómia és az ecseri szlovák népviselet folyamatos ápolásáról is.


Utoljára frissítve ( 2016 május 08., vasárnap 09:05 )
 

Kedves Ecseriek!

Email Nyomtat PDF

Mint bizonyára ismeretes Önök előtt az Ecseri Zöld Koszorú Hagyományőrző Kör településünk múltjával kapcsolatosan szinte minden területen igyekszik kulturális örökségünket megóvni (néptánc, népi kultúra, vallási örökség, épített örökség, gasztronómia stb.).

A feladatok ellátásához szükséges anyagi feltételek megteremtéséről egyesületünk vezetősége igyekszik gondoskodni.

Amennyiben hagyományőrző munkánk elnyerte tetszésüket, tisztelettel kérjük Önöket, illetve családtagjaikat, hogy adójuk 1%-ának felajánlásával támogassák egyesületünket.

Adószámunk: 18689974-1-13

Köszönettel:

Hagyományőrzők

Utoljára frissítve ( 2016 április 06., szerda 06:59 )
 
52/78 lap


Legfrisebb cikkeink

Fellépést vállalunk

Rendezvényeken fellépést vállalunk. Keressen Bennünket! Köszönjük!

Támogasson bennünket!

Támogassa Ön is Néptáncegyüttesünk! Köszönjük!

Elérhetőségeink

Csoportunkkal az alábbi elérhetőségeken léphet kapcsolatba.

  • Tel: (+36) 20-9692-044
  • Email: info@zoldkoszoru.hu