Ön itt van: Főoldal Hírek

Ecseri Zöldkoszorú Néptáncegyüttes

Latest

Luca Nap

Email Nyomtat PDF

Az Ecseri Szlovák Önkormányzat hagyományos Luca-napi évértékelő rendezvényén az önkormányzat segítőivel áttekintettük 2014 évi programjainkat és tevékenységünket. A program hivatalos része után nem maradhatott el a hagyományos Lucázás sem, mely az egykori ecseri szokás felelevenítéseként él a faluban. Az estet beszélgetés és vacsora zárta.

 


Utoljára frissítve ( 2015 április 08., szerda 08:16 )
 

Aszódi Csaba András kitüntetése

Email Nyomtat PDF

Hagyományőrző Körünk elnöke, Aszódi Csaba András, 2014. december 7-én vasárnap vette át dr. Deák Imre, az Emberi Erőforrások Minisztériuma Nemzetiségi és Civil Társadalmi Kapcsolatokért Felelős Helyettes Államtitkárától a „Pro Cultura Minoritatum Hungariae” közművelődési díjat, melyet a Nemzeti Művelődési Intézet adományozott neki. Csaba a díjat a magyarországi szlovák nemzetiség anyanyelvi kulturális hagyományainak megtartása és továbbörökítése érdekében végzett kimagasló szakmai munkájáért kapta. A díjátadóra a Budai Vigadóban került sor, a Nemzetiségi Gála keretein belül. Szívből gratulálunk Csabának és mi is köszönjük munkáját!


Utoljára frissítve ( 2015 április 08., szerda 08:16 )
 

Adventi Koszorúk

Email Nyomtat PDF

Advent első vasárnapján, az elmúlt évek hagyományait folytatva, a táncosok ismét a kapukat díszítő kis koszorúval kedveskedtek a Zöldkoszorú Hagyományőrző Kör minden tagjának.

Utoljára frissítve ( 2015 április 08., szerda 08:17 )
 

Panenka Mária

Email Nyomtat PDF

November 16-án a Panenka Mária szobornál emlékeztünk arra, hogy 70 évvel ezelőtt a háború során lerombolták a falu határát vigyázó Szűzanya szobrát, melyet 1 évtizeddel ezelőtt állíttatott újra az Ecseri Szlovák Önkormányzat. Megemlékezésünkre a mise után a templomból fúvószenei körmenettel népviseletben érkeztünk





 

Utoljára frissítve ( 2015 április 08., szerda 08:17 )
 
60/77 lap


Legfrisebb cikkeink

Fellépést vállalunk

Rendezvényeken fellépést vállalunk. Keressen Bennünket! Köszönjük!

Támogasson bennünket!

Támogassa Ön is Néptáncegyüttesünk! Köszönjük!

Elérhetőségeink

Csoportunkkal az alábbi elérhetőségeken léphet kapcsolatba.

  • Tel: (+36) 20-9692-044
  • Email: info@zoldkoszoru.hu