Ön itt van: Főoldal Hírek

Ecseri Zöldkoszorú Néptáncegyüttes

Latest

Ismét Detván

Email Nyomtat PDF

A különböző nemzetek különféle szerepeket kaptak, csoportunk a menyasszony kikérésében, a templomi szertartásban lépett színpadra, illetve nem hiányzott az ecseriek „marsos vonulós” tánca sem. A kontyolás során egyszerre 10 menyasszonyt kontytoltak a színpadon, így az ecseri menyasszonyt is átöltöztettünk menyecske viseletbe és „bujdošt” tettünk a fejére. Hogy a koreográfia kialakuljon és összeálljon, vagyis, hogy a szerbek, horvátok, lengyelek, románok, franciák, csehek és a magyarok egyszerre mozogjanak a színpadon, kétnapi próbára volt szükség. Az ecseri nyugdíjasok, gyerekek és felnőttek mind a próbákon, mind a fellépésen helytálltak és természetesen a munka mellől a jókedv sem hiányozhatott. A csoport ismételten élményekkel gazdagon térhetett haza Gyetváról

Utoljára frissítve ( 2015 április 08., szerda 08:23 )
 

I. világháborús megemlékezés

Email Nyomtat PDF

Június 1-én, vasárnap délelőtt az I. világháborúban elhunyt ecseriekre emlékeztünk. A templom előtt tartott megemlékezésen a Nyugdíjas Klub énekkara katonanótákat énekelt, a Laky Ilonka Általános Iskola diákjai és az Egyházi Ifjúsági Kórus is énekkel és versekkel készült, Néptáncosaink pedig óecseri viseletbe öltözve egy nem mindennapi tánckoreográfiával tisztelegtek az elődök előtt. A megemlékezésen többen koszorúkat és virágokat is elhelyeztek a templom falán lévő emléktábla előtt, ahol az elhunyt ecseriek neveit olvashatjuk. A rendezvényen közreműködtek az újhartyáni fúvósok és Kostyák Attila hegedűvel.



Utoljára frissítve ( 2015 április 08., szerda 07:55 )
 

Fellépés a Gózon Gyula Színházban

Email Nyomtat PDF

Május utolsó péntek estéjét tánccal, mosolygással, nagy nevetésekkel töltöttük: a Gózon Gyula színházban keresztúri néptáncosok és zenészek vendégei voltunk, ajándékba pedig két koreográfiát is vittünk. A kétfelvonásos műsorban kicsik, nagyok, táncosok, zenészek, énekesek is helyet kaptak, mi pedig felvidéki táncokkal örvendeztettük meg a helyi közönségét, majd a táncházba is bekapcsolódtunk. Természetesen a fellépésről nem hiányzott a vidámság és a „mókázás” sem, ahogyan ezt képeink is mutatják. Köszönjük a meghívást, mi nagyon jól éreztük magunkat!

 

Utoljára frissítve ( 2014 november 23., vasárnap 15:13 )
 

1% felajánlások

Email Nyomtat PDF

Utoljára frissítve ( 2014 május 18., vasárnap 10:40 )
 
63/77 lap


Legfrisebb cikkeink

Fellépést vállalunk

Rendezvényeken fellépést vállalunk. Keressen Bennünket! Köszönjük!

Támogasson bennünket!

Támogassa Ön is Néptáncegyüttesünk! Köszönjük!

Elérhetőségeink

Csoportunkkal az alábbi elérhetőségeken léphet kapcsolatba.

  • Tel: (+36) 20-9692-044
  • Email: info@zoldkoszoru.hu