Ön itt van: Főoldal Hírek

Ecseri Zöldkoszorú Néptáncegyüttes

Latest

Majális

Email Nyomtat PDF

Nem hiányozhattak az Ecseri Zöldkoszorú Néptáncegyüttes csoportjai sem a hétvégén megtartott községi Majálisról. Kicsik és nagyok, fiatalok és idősek, tánccal és énekkel mutatkoztak be a rendezvényen, a közönség nagy örömére. Az általános iskolás néptáncosok kapuvári verbunkot mutattak be, a felnőtt tánccsoport pedig zempléni és felvidéki táncokkal állt színpadra.


Utoljára frissítve ( 2014 november 23., vasárnap 15:01 )
 

Dr Vlastimil Fabisik már most megkezdte a munkát

Email Nyomtat PDF

Idén júliusban a 49. Gyetvai Folklórfesztiválon az ecseri táncosok is szerepet kapnak abban a koreográfiában, ahol több mint 200 táncos mutatja majd be a régi lakodalmak világát, szokásait. A sok táncos összehangolása azonban nem kis feladat és a koreográfiáért felelős személy, Dr Vlastimil Fabisik már most megkezdte a munkát. Május 4-én Ecserre látogatott és megtekintette lakodalmasunkat.


Utoljára frissítve ( 2014 november 23., vasárnap 14:50 )
 

Májusfák

Email Nyomtat PDF

Idén május 1-én sem maradtak meglepetés nélkül a lányok. A legények egész éjjel dolgoztak, hogy a kapukban felállított színes szalagos májusfák mosolyt csaljanak a lányok arcára. Az erőfeszítés nem volt hiába, sőt idén nem csak a felnőtt lányok mosolyogtak, hanem a felső tagozatos általános iskolás néptáncosok is, hiszen az iskolás csoport legényei is meglepték a lányokat. Köszönjük fiúk!


Utoljára frissítve ( 2014 május 03., szombat 14:23 )
 

Tótkomlós

Email Nyomtat PDF

A magyarországi szlovák szervezetek uniójának közgyűlését és Tótkomlós város napját tartották a hétvégén a dél-alföldi városban, melyre vendég fellépőként hívták meg a Dolina egyesület képviseletében az ecseri és a kerepesi táncosokat. Az Ecseri Zöldkoszorú Néptáncegyüttes és a Kerepesi Sarkantyú Tánccsoport közös műsorral és benne közös táncokkal örvendeztette meg az alföldi közönséget. A táncok mellett a közönség a színes viseletet is nagyon értékelte. Küldöttségünk a vasárnapi koszorúzáson is tiszteletét fejezte ki az elődök emlékművénél.

 

 
64/77 lap


Legfrisebb cikkeink

Fellépést vállalunk

Rendezvényeken fellépést vállalunk. Keressen Bennünket! Köszönjük!

Támogasson bennünket!

Támogassa Ön is Néptáncegyüttesünk! Köszönjük!

Elérhetőségeink

Csoportunkkal az alábbi elérhetőségeken léphet kapcsolatba.

  • Tel: (+36) 20-9692-044
  • Email: info@zoldkoszoru.hu