Ön itt van: Főoldal Hírek

Ecseri Zöldkoszorú Néptáncegyüttes

Latest

I. világháborús megemlékezés

Email Nyomtat PDF

 

Az első világháború befejezésének 100. évfordulóján közös megemlékezést szervezett a Szent Antal plébániatemplomban Ecser Nagyközség Önkormányzata, az Ecseri Szlovák Önkormányzat és a római katolikus egyházközség. Az 53 ecseri hősért bemutatott szentmisét követően kulturális programmal emlékeztek az ecseriek, melyen közreműködött a helyi Nyugdíjas klub, a Petruska néptánccsoport, az egyházi énekkar és a Zeleny néptánccsoport.

 

 

 

Utoljára frissítve ( 2018 december 12., szerda 10:28 )
 

100. Évforduló - Megemlékezés

Email Nyomtat PDF

Ecser Nagyközség Önkormányzata, az Ecseri Szlovák Önkormányzat és az Ecseri Római Katolikus Egyházközség tisztelettel meghívja a település lakosságát AZ I. VILÁGHÁBORÚ BEFEJEZÉSÉNEK

100. ÉVFORDULÓJA ALKALMÁBÓL TARTANDÓ MEGEMLÉKEZÉSRE

2018. november 11-én vasárnap az ecseri templomba.

A háborúban 53 ecseri katona vesztette életét, főként az olasz frontokon. A megemlékezésre külön tisztelettel meghívjuk a hazánkért életüket áldozó 53 ecseri katona leszármazottait, hozzátartozóit is. A 9.00 órakor kezdődő szentmisét hőseinkért ajánljuk fel. A mise után kb 10 órakor folytatódik a megemlékezés, melyen közreműködnek: az Egyházi Gitáros Énekkar, az Ecseri Nyugdíjas Klub, a Petruska néptánccsoport és a Zeleny néptánccsoport.




 

Megemlékezés

Email Nyomtat PDF

 

Halottak napi fúvószenei áhítattal egybekötött megemlékezésünket november 1-én csütörtökön 17.45-kor tartjuk az ecseri temetőben, melyre mindenkit szeretettel várunk.

 

Utoljára frissítve ( 2018 december 12., szerda 10:05 )
 

Ecseri Lakoma

Email Nyomtat PDF

Szeptember 22-én este 20:00 órakor a Duna World műsorán jelentkező Dokuzónában 1 órában az Ecseri Lakoma! Végy egy tánccsoportnyi, szlovák származására büszke ecseri fiatalt, egy több száz éves, régi szlovák recepteket tartalmazó szakácskönyvet, keverd össze szívvel, lélekkel, jó szándékkal, adj hozzá egy csipetnyit a legifjabb generáció érdeklődéséből is. Mindezt hagyd érni, állni, majd gyúrd szerves egésszé - és lakasd jól vele a kedves nézők és hagyományőrzök szívét, lelkét! Az Ecseri Zöldkoszorú Néptáncegyüttes tagjai 2017-et a gasztronómia jegyében, a pest környéki szlovák települések hagyományos ételeinek felelevenítésében élték. Az Aszódi Csaba András és Király Katalin által szerkesztett "Nagyanyáink konyhájából" című szakácskönyv ételeiből sorsolták ki a recepteket, majd az általuk Zsracskának nevezett 7 vacsora alkalmával meg is főzték a régi szlovák ételeket. Februártól novemberig folyt a lakomázás...Stábunk az első és utolsó vacsorát rögzítette.

 

 

Utoljára frissítve ( 2018 szeptember 19., szerda 09:45 )
 
38/77 lap


Legfrisebb cikkeink

Fellépést vállalunk

Rendezvényeken fellépést vállalunk. Keressen Bennünket! Köszönjük!

Támogasson bennünket!

Támogassa Ön is Néptáncegyüttesünk! Köszönjük!

Elérhetőségeink

Csoportunkkal az alábbi elérhetőségeken léphet kapcsolatba.

  • Tel: (+36) 20-9692-044
  • Email: info@zoldkoszoru.hu