Ön itt van: Főoldal Hírek

Ecseri Zöldkoszorú Néptáncegyüttes

Latest

Tótkomlóson jártunk

Email Nyomtat PDF

Az Ecseri Zöldkoszorú Hagyományőrző kör felnőtt és Petruska néptánccsoportjai léptek fel a hétvégén Tótkomlóson. A szlovák iskola sportcsarnokában tartott nagyszabású farsangi rendezvényen jó hangulatot teremtettek csoportjaink. A fellépést finom vacsora és hajnalig tartó bál követte. Tótkomlósi vendéglátóink másnap még a helyi termálfürdőbe is meginvitálták az ecseri vendégeket, akik gazdag élményekkel tértek haza a dél-alföldi városból.


Utoljára frissítve ( 2017 február 18., szombat 09:43 )
 

Éves beszámoló

Email Nyomtat PDF

Az Ecseri Zelený veniec Hagyományőrző kör éves beszámoló közgyűlését 2017. január 28-án tartotta, melyen az egyesület vezetői beszámoltak az elmúlt év eseményeiről, a hagyományőrző kör pénzügyi helyzetéről és a néptánccsoportok munkájáról. Az eset hivatalos részét követően a nyugdíjas tánccsoport szlovák táncokat adott elő, a Petruska tánccsoport előadásában nógrádi szlovák táncokat láthatott a közönség, a felnőtt tánccsoport pedig a kedvelt "Katka keringő" című koreográfiáját mutatta be. A finom vacsorát követően hajnalig tartó mulatság következett, melyhez a Hartyáni trubacsok biztosították a talpalávalót, a jó hangulatot pedig a zsúfolásig megtelt nagyterem közönsége teremtette meg.

Utoljára frissítve ( 2017 február 18., szombat 09:40 )
 

Völgyeink Gyöngyei könyv bemutató

Email Nyomtat PDF

Az Ecseri Zöldkoszorú hagyományőrző kör tánccsoportjai az Ecseri lakodalmas részleteinek bemutatásával emelték a Völgyeink gyöngyei című helytörténeti könyv bemutatóját november 20-án Maglódon.


Utoljára frissítve ( 2017 február 18., szombat 09:27 )
 

Tök jó Nap Ecseren

Email Nyomtat PDF

Az Ecseri Szlovák Önkormányzat majd egy évtizeddel ezelőtt elevenítette fel azt a régi hagyományt, mely szerint különféle szép kompozíciókkal természetes anyagok felhasználásával díszítették az emberek saját portáikat. Helyi néprajzi gyűjtés alapján Ecseren már az 1930-as években élő szokás volt a töklámpások faragása, mely sok évtizeddel megelőzte az utóbbi időben megerősödött magyarországi Halloween szokást . Erre alapozva hirdetett versenyt a Szlovák Önkormányzat és a művelődési ház, így az előkerteket szebbnél szebb dekorációkkal ékesítették a lakosok. A díjkiosztót november 5-én a Rábai Miklós Művelődési és Közösségi Házban tökfaragással, Márton napi díszek készítésével, és finom sült tök fogyasztásával koronázták meg.


Utoljára frissítve ( 2017 február 18., szombat 09:23 )
 
49/77 lap


Legfrisebb cikkeink

Fellépést vállalunk

Rendezvényeken fellépést vállalunk. Keressen Bennünket! Köszönjük!

Támogasson bennünket!

Támogassa Ön is Néptáncegyüttesünk! Köszönjük!

Elérhetőségeink

Csoportunkkal az alábbi elérhetőségeken léphet kapcsolatba.

  • Tel: (+36) 20-9692-044
  • Email: info@zoldkoszoru.hu