Ön itt van: Főoldal Hírek

Ecseri Zöldkoszorú Néptáncegyüttes

Latest

Ráckevei fellépés

Email Nyomtat PDF

2012. április 29-én az Ecseri Zöldkoszorú Néptáncegyüttes felnőtt táncosai Ráckevén léptek fel, az Országos Nemzetiségi Fesztivál keretében megrendezett Nemzetiségi Gálaműsoron. A délutáni nemzetiségi felvonuláson az ecseriek bemutatták a híres viseletüket, a műsor keretében pedig tánctudásukat. Táncosaink Szepes környéki táncokat táncoltak elsőként, azt követően pedig a Békési szlovák táncok című koreográfia került bemutatásra, melyben közreműködtek a Lipa Szlovák Folklóregyüttes táncosai is, így a két csoport fergeteges műsorszámot prezentált.

Utoljára frissítve ( 2012 május 02., szerda 21:00 )
 

Hétvégi próba és a megérdemelt pihenés

Email Nyomtat PDF

Április 15-én táncosaink vasárnapi próbát tartottak, ahol új koreográfia elsajátítását tűzték ki célul. A munka több órán keresztül tartott, így délutánra mindenki fáradt és éhes volt. Hogy a jól megérdemelt pihenés és étkezés se maradjon el, az ecseri Tájház kemencéjébe gyújtottak be a táncosok és mindenféle finomságot sütöttek, melyet kellemes beszélgetés mellett fogyasztottak el.

Utoljára frissítve ( 2012 április 26., csütörtök 19:25 )
 

A Föld órája

Email Nyomtat PDF

Föld Órája táncosokkal

2012. március 31-én a Zöldkoszorú Néptáncegyüttes táncosai egy nemzetközi eseményhez kapcsolódva lekapcsolták a lámpákat az ecseri Tájházban. Összegyűltek, berendezkedtek, kipakoltak, meggyújtották a gyertyákat, lekapcsolták a lámpát és indulhatott az éjjelig tartó társasjáték. A Föld Órája egy nemzetközi esemény, melyet a WWF indított útjára 2007-ben, mely során minden évben arra kérik a háztartásokat és a vállalkozásokat, hogy kapcsolják le és ki a nem létfontosságú lámpáikat és elektromos berendezéseiket egy órára. A kezdeményezés célja, hogy felhívják a figyelmet a klímaváltozással kapcsolatos tényekre és a megoldás szükségességére. A táncosok szerencsés helyzetben voltak a helyszín megválasztása során. A tájházban töltött gyertyafényes, beszélgetős, közösségi este elődeink emlékét idézte, azonban a lámpakapcsolás a jövő generációi iránti felelősség megvalósításának egy lépéseként is értelmezhető.

Utoljára frissítve ( 2012 április 26., csütörtök 19:23 )
 

Nagypéntek

Email Nyomtat PDF

Régi ecseri hagyományt elevenített fel a Zelený veniec néptánccsoport néhány tagja nagypénteken. Elődeink a patak vizének ezen a napon különleges erőt tulajdonítottak. Úgy tartotta a néphit, hogy aki nagypénteken megmosdik a patakban, az megőrzi egészségét, szépségét és fiatalságát. A víz az élet, a megtisztulás és a termékenység szimbóluma volt. Nagy tiszteletben tartották a falut kettészelő Szerelem patakot, melynek egykor olyan tiszta volt a vize, hogy a mezei munkákból hazatérve itt csillapították szomjukat az ecseriek. Hagyományőrző néptáncosaink is lelkesen mosakodtak a Szerelem patak vizében a húsvéti tojásokkal feldíszített gyaloghíd mellett. A patak vize tényleg friss volt, csodatévő erejét pedig a jövő mutatja majd meg. Reméljük, hogy sokáig fogják fiatalos lelkülettel ápolni ecseri hagyományainkat.


Utoljára frissítve ( 2012 április 26., csütörtök 19:24 )
 
63/68 lap


Legfrisebb cikkeink

Fellépést vállalunk

Rendezvényeken fellépést vállalunk. Keressen Bennünket! Köszönjük!

Támogasson bennünket!

Támogassa Ön is Néptáncegyüttesünk! Köszönjük!

Elérhetőségeink

 Csoportunkkal az alábbi elérhetőségeken léphet kapcsolatba.
  • Tel: (+36) 30-6974-257
  • Email: info@zoldkoszoru.hu