Ön itt van: Főoldal Hírek

Ecseri Zöldkoszorú Néptáncegyüttes

Latest

Nem unatkoztunk

Email Nyomtat PDF

Nem unatkoztunk az utóbbi hetekben és a következőek is tartalmasnak ígérkeznek. Táncosaink viseletbe öltözve vettek részt idén is a Halottak Napi temetői ájtatosságon, ahol az Újhartyáni trubacsok tették még inkább meghitté az emlékezést. Idén is részt vettünk a Csömörön megrendezésre kerülő Tollfosztón, ahol a Dolina Pestvidéki Szlovákok Regionális Egyesületéhez tartozó tót községek csoportjai találkoznak. A kulturális program keretein belül felnőtt táncosaink is szerepeltek, ha nem is a megszokott módon: a program részeként magyar és szlovák nyelven hangoztak el régi operettek az Operett Színház művészeinek közreműködésével, táncosaink pedig a csömöri fiatalokkal közösen tánccal is szórakoztatták a közönséget.

Felnőtt és nyugdíjas táncosaink újult erővel próbálják az Ecseri lakodalmast, hiszen csoportunk december elején a Budai Vigadóban lép fel.

 

Szüreti Felvonulás

Email Nyomtat PDF

2013. október 13-án rendezte meg az Ecseri Zöldkoszorú Néptáncegyüttes felnőtt tánccsoportja a szüreti felvonulást a községben. A felvonuláson a táncosok lovas kocsin utaztak és volt köztük bíró és bíróné, illetve betyárpár is, a zenét pedig „trubacs” zenekar szolgáltatta. Azonban új elemként jelent meg a felvonuláson, hogy a csoport minden állomáson, megállónál bemutatott egy tánckoreográfiát repertoárjából, melyet az érdeklődök nagy örömmel fogadtak.


Utoljára frissítve ( 2013 október 13., vasárnap 20:03 )
 

SZÜRETI FELVONULÁS A Zöldkoszorú Néptáncegyüttes felnőttjeinek előadásában!

Email Nyomtat PDF

Az Ecseri Zelený Veniec Néptáncegyüttes felnőtt táncosai 2013. október 13-án vasárnap délután felelevenítik a régi szüreti felvonulások hangulatát, egyben a csoport repertoárjából bemutatót tartanak a település utcáin. A program 15.00 órakor kezdődik a tájház udvarán, ahol a régi szüreti hangulatot idézve gyűlnek össze a táncegyüttes felnőtt tagjai, majd a következő útvonalon haladnak: Tájház –Bajcsy Zs utca –Szent Imre utca – Kálvária utca – Szent István utca – Rákóczi utca – Petőfi utca – Zrínyi utca – Széchenyi utca.

A menet során az érdeklődők a felnőtt tánccsoport következő koreográfiáit láthatják: Sariš – Sáros vármegyei táncok, Gyetvai táncok, Békési szlovák táncok, Rozmaring polka, Katka keringő, Zempléni szlovák táncok.


 

Itt van az ősz, itt van újra

Email Nyomtat PDF

Az őszi fesztiválok, rendezvények sokasága idei évben is számos lehetőséget kínál a felnőtt tánccsoportnak, hogy bemutatkozzon és falunk kultúráját más községekbe is elvigye. Táncosaink szeptember elejét szlovákiai fellépéssel kezdték, Cabaj-Čáporon adtak hosszú műsort a nyugdíjas táncosokkal közösen, melyet a kinti közönség nagyon nagy örömmel fogadott. Szeptember 21-én felnőtt táncosaink „táncmaraton”-t zártak sikerrel: szerepeltek Monoron a „Regionális néptánctalálkozó”-n, azt követően Kistarcsán a „Görhönyfesztivál”-on, majd pedig Ecseren a „Közösen Ecserért Egyesület” által szervezett „Lecsó Fesztivál”-on. A nyugdíjas táncosok Maglódon vettek részt a község szlovák napján.

A programsorozat folytatódik és táncosaik októberben Nagytarcsán szerepelnek, illetve repertoárjuk bemutatásával Ecseren újra felelevenítik a szüreti felvonulás hangulatát.


 

Utoljára frissítve ( 2013 szeptember 27., péntek 06:46 )
 
63/75 lap


Legfrisebb cikkeink

Fellépést vállalunk

Rendezvényeken fellépést vállalunk. Keressen Bennünket! Köszönjük!

Támogasson bennünket!

Támogassa Ön is Néptáncegyüttesünk! Köszönjük!

Elérhetőségeink

Csoportunkkal az alábbi elérhetőségeken léphet kapcsolatba.

  • Tel: (+36) 20-9692-044
  • Email: info@zoldkoszoru.hu