Ön itt van: Főoldal Hírek

Ecseri Zöldkoszorú Néptáncegyüttes

Latest

“Sári Rétesutca “

Email Nyomtat PDF

Szombaton a “Sári Rétesutca “ fesztiválon szerepeltek az ecseri néptáncosok. A Petruska csoport Nógrádi és Hegyközi szlovák táncokkal, a Zeleny tánccsoport pedig Šariši frissel és Katka keringővel lépett fel.

 

 

 

 

 

 

Utoljára frissítve ( 2023 augusztus 06., vasárnap 18:22 )
 

XXVII. Nógrádi Nemzetközi Folklórfesztivál

Email Nyomtat PDF

 

Fellépésekben gazdag körutazáson vettek részt a Zeleny néptáncosok a XXVII. Nógrádi Nemzetközi Folklórfesztivál keretein belül.

A fesztivál szerdán kezdődött Somoskő várában, ahová Törökországból, Spanyolországból és Szlovákiából érkeztek néptáncosok. Magyarországot Ecser képviselte a megnyitón. A többnapos rendezvény során táncosaink felléptek Salgótarjánban a Zenthe Ferenc színházban, Szlovákiában Poltár városában, a Divényi Zichy kastélyban. A losonci impozáns népviseletes felvonulás után a város szabadtéri színpadán mutatkozott be a csoport nagy sikerrel. Vasárnap a Bánki tószínpadon láthatta a nagyszámú közönség az ecseriek táncait és lakodalmi szokásait.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Utoljára frissítve ( 2023 augusztus 01., kedd 09:41 )
 

Szlovák népismereti tábor

Email Nyomtat PDF

 

Az idei évben is sok élménnyel gazdagodva tértek vissza az ecseri gyerekek a hagyományőrző kör által szervezett szlovák népismereti táborból. A tábor öt napja alatt felkeresték az Ecsert újratelepítő Grassalkovich Antal életének állomásait, közös programokon vettek részt testvértelepülésünk - Cabaj- Čápor - iskolásaival és ellatogattak Pozsonyba, Bajmócra valamint Révkomáromba is.

Köszönet a támogatásért a Bethlen Gábor Alapkezelőnek (pályázat száma: NTAB-KP-1-2023/1-000464), Ecser Nagyközség önkormányzatának és az Ecseri Szlovák Önkormányzatnak.

 

 

 

 


 

Utoljára frissítve ( 2023 július 27., csütörtök 14:43 )
 

Nemzetközi folklórfesztiválon Erdélyben

Email Nyomtat PDF

 

A Čerpotoki nemzetközi folklórfesztiválon vett részt a Zeleny tánccsoport a hétvégén Erdélyben. A háromnapos rendezvényre a Magyarországi Szlovákok Kulturális Intézete szervezésében jutott ki a csoport, ahol sárosi, zempléni, békési és természetesen ecseri szlovák táncokkal szerepeltek az ecseriek nagy sikerrel.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Utoljára frissítve ( 2023 július 27., csütörtök 14:24 )
 
8/81 lap


Legfrisebb cikkeink

Fellépést vállalunk

Rendezvényeken fellépést vállalunk. Keressen Bennünket! Köszönjük!

Támogasson bennünket!

Támogassa Ön is Néptáncegyüttesünk! Köszönjük!

Elérhetőségeink

Csoportunkkal az alábbi elérhetőségeken léphet kapcsolatba.

  • Tel: (+36) 20-9692-044
  • Email: info@zoldkoszoru.hu