Ön itt van: Főoldal Hírek

Ecseri Zöldkoszorú Néptáncegyüttes

Latest

Program ajánló

Email Nyomtat PDF

PROGRAMAJÁNLÓ

Az Országos Szlovák Önkormányzat kulturális programsorozatának keretein belül február 24-én Maglódon kerül megrendezésre a "Jégtörő Mátyás-napi" tavasz váró rendezvény. A programban fellép a Rákoskeresztúri Rázene Fúvószenekar, a Püspökhatvani Népi Együttes, a csömöri Malá furmicska néptáncegyüttes, az ecseri Petruskák néptánccsoport és a maglódi Kacamajka tánccsoport, valamint Danka Balázs (Ecser) és Berki Liliána (Galgagyörk) . A rendezvényen mutatkoznak be a szlovák nemzetiségi parlamenti képviselőjelöltek is.

Helyszín: Mag-ház, Maglód, Fő út 4-6.

Rendezvény kezdete: 15:00 óra.

A belépés díjtalan.

 

Szeretettel várunk minden érdeklődőt!

Utoljára frissítve ( 2018 március 11., vasárnap 12:39 )
 

Közös farsangi mulatság

Email Nyomtat PDF

Az Ecseri tánccsoportok közös farsangi bálján együtt mulattak a Zeleny veniec Hagyományőrző Kör néptáncosai. A jó hangulatú rendezvényen ott voltak a Petruskák, a Nyugdíjas hagyományőrzők, a Zeleny felnőtt táncosai és a Vevericskák is, akik a Hartyáni trubacsok muzsikájára ropták a táncot.


 

Mindenki Karácsonya

Email Nyomtat PDF

Az idei "Mindenki karácsonyán" az ifjúság nagy sikerrel képviselte az ecseri hagyományőrzőket. A Rábai Miklós Művelődési Házban megtartott rendezvényen az iskolás néptánccsoport Ecseri táncokat adott elő, a Vevericska csoport pedig Békési szlovák táncokat mutatott be. A Petruskákat legfiatalabb párosuk képviselte bodrogközi szóló tánccal.


Utoljára frissítve ( 2018 március 11., vasárnap 12:31 )
 

Gyertyagyújtás Advent második vasárnapján

Email Nyomtat PDF

Advent második vasárnapján a Búdka mellett közös gyertyagyújtást szervezett Ecser Nagyközség Önkormányzata és az Ecseri Szlovák Önkormányzat. Az érdeklődőket Gál Zsolt polgármester és Aszódi Csaba András a szlovák önkormányzat elnöke köszöntötte. A résztvevők megtudhatták, hogy hogyan zajlott egy évszázaddal ezelőtt Ecseren a karácsonyi ünnepkör. A kulturális programban felléptek az iskolás néptáncosok, a Vevericska néptánccsoport, a Nyugdíjas klub énekkara, a Petruska tánccsoport és az Ecseri Dalárda is. Ezt követően karácsonyi dallamok kíséretében kóstolhatták meg a friss töpörtyűt, forralt bort és forró teát a résztvevők.


 
9/45 lap


Legfrisebb cikkeink

Fellépést vállalunk

Rendezvényeken fellépést vállalunk. Keressen Bennünket! Köszönjük!

Támogasson bennünket!

Támogassa Ön is Néptáncegyüttesünk! Köszönjük!

Elérhetőségeink

 Csoportunkkal az alábbi elérhetőségeken léphet kapcsolatba.
  • Tel: (+36) 30-6974-257
  • Email: info@zoldkoszoru.hu