Ön itt van: Főoldal Hírek

Ecseri Zöldkoszorú Néptáncegyüttes

Latest

Népszámlálás 2022

Email Nyomtat PDF

Népszámlálás 2022

Ha büszke vagy, amikor lakóhelyedet említve másoknak mindjárt a híres Ecseri lakodalmas jut eszébe, ha a mazsolás-citromos ecseri kalács hallatán összefut a nyál a szádban, ha a trubacsok dobpergését hallva rögtön táncra perdülnél, ha büszkén öltöd magadra a gyönyörű ecseri népviseletet, ha az ecseri néptánccsoport tagja voltál, ha a nagymama kapusznyíkját és siskáját nem tudod elfelejteni, ha az ecseri temetőben pihennek nagyszüleid, dédszüleid és az ő elődeik is, akkor büszkén jelöld be az őszi népszámlálás során szlovák nemzetiséghez tartozásodat és szlovák kultúrához való kötődésedet.

A hagyományaink őrzésére kapott állami támogatást nagyban befolyásolja, hogy hányan érzik magukénak az ecseri tót kultúrát. A népszámláláskor nemzetiségünk megjelölésével is biztosíthatjuk, hogy az elődeinktől örökölt hagyományainkat még sokáig őrizhessük. Az idei népszámlálás lehetőséget nyújt két nemzetiséghez való tartozás megjelölésére is, így a magyar mellett egyszerűen meg lehet jelölni a szlovákot is. Ehhez kérjük a hagyománytisztelő ecseriek támogatását.

A kérdőív 12. pontja vonatkozik a nemzetiségi kötődésre, itt lehet megjelölni a magyar mellett a szlovák nemzetiséget is. A “büszke ecseriek” segítségével biztosíthatjuk az ecseri tájház további zökkenőmentes működtetését, az ecseri néptánccsoportok ingyenes oktatásának folytatását és természetesen szlovák nyelvoktatásunkat is.

Köszönettel,

 

Ecseri Szlovák Önkormányzat

  

Utoljára frissítve ( 2022 október 21., péntek 13:30 )
 

Parlamenti ülés

Email Nyomtat PDF

Pénteken a Parlament felsőházi üléstermében a magyarországi szlovák szószóló - Paulik Antal - meghívására, az őszi népszámlálással kapcsolatos tájékoztató értekezletre gyűltek össze a magyarországi szlovák nemzetiségi önkormányzatok vezetői. Ecsert Barta Zoltán jegyző úr képviselte.

 

 

 

 

Utoljára frissítve ( 2022 október 21., péntek 13:16 )
 

Szüreti mulatság Tárnokon

Email Nyomtat PDF

A Tárnoki szüreti mulatságon vett részt a Zeleny tánccsoport szombaton délután. A jó hangulatú programon a környékbeli tánccsoportok és énekkarok léptek fel. Az ecseriek négy koreográfiát mutattak be a délután folyamán, melyet vendéglátás és vidám mulatság követett.

 

 

 

 

 

Utoljára frissítve ( 2022 október 21., péntek 13:04 )
 

Pesterzsébeti nemzetiségek napja és lakodalom Maglódon

Email Nyomtat PDF

Szombaton délután mindkét tánccsoportunk sikeresen szerepelt a Pesterzsébeti nemzetiségek napján. A Zeleny csoport Felföldi friss táncokkal, békési és Šariš környéki szlovák táncokkal mutatkozott be, a Petruskák Hegyközi, Zempléni és Nógrádi szlovák táncokat mutattak be. A fellépés után finom káposztás sztrapacskával látta vendégül az ecserieket a Pesterzsébeti Szlovák önkormányzat.

 

A fellépést követően Maglódra siettek a Zeleny táncosok, hogy együtt ünnepeljék a csapat egyik néptánctanárának, Szentesi Zolinak hagyományos lakodalmát.

 

 

 

 

 

 

 


 

Utoljára frissítve ( 2022 október 21., péntek 12:55 )
 
10/76 lap


Legfrisebb cikkeink

Fellépést vállalunk

Rendezvényeken fellépést vállalunk. Keressen Bennünket! Köszönjük!

Támogasson bennünket!

Támogassa Ön is Néptáncegyüttesünk! Köszönjük!

Elérhetőségeink

Csoportunkkal az alábbi elérhetőségeken léphet kapcsolatba.

  • Tel: (+36) 20-9692-044
  • Email: info@zoldkoszoru.hu