Ön itt van: Főoldal Hírek

Ecseri Zöldkoszorú Néptáncegyüttes

Latest

Pápai misén

Email Nyomtat PDF

Egy csepp Ecser az Eucharisztikus kongresszus tengerében.

 

 

Utoljára frissítve ( 2021 szeptember 21., kedd 16:39 )
 

Püspöki misén

Email Nyomtat PDF

A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus szlovák nyelvű püspöki miséjén népviseletben vettek részt az ecseri hagyományőrzők.

 

Utoljára frissítve ( 2021 szeptember 14., kedd 16:51 )
 

Zárszámadó közgyűlés 2021

Email Nyomtat PDF

Hagyományőrző Körünk 2021. szeptember 3-án tartotta éves zárszámadó közgyűlését. A pandémia miatt most került sor a 2020-as évre vonatkozó kulturális és pénzügyi beszámoló megtartására, illetve az egyesületi alapszabály módosítására. A közgyűlésen megerősítették tisztségében a jelenlegi vezetőséget: elnök Aszódi Csaba András, alelnök Lukics Gábor, vezetőségi tagok Sosovicza Jánosné és Kele Jenő maradtak továbbra is. Az egyesület Ellenőrző bizottságába Lukicsné Harazin Mártát, Kozma Barbarát és Szatmári Lászlót választotta a tagság. Az est kulturális részében a Zeleny tánccsoport, a Petruskák és a Nyugdíjasok mutattak be színvonalas műsort. Ezután vacsora és jubileumi torta következett, hiszen tavaly csak részben tudta az egyesület megünnepelni a 75. éves jubileumi évfordulót. Az est jó hangulatú bállal zárult.

A Hagyományőrző kör hivatalos napirendjei után az Ecseri Szlovák Önkormányzat „Cserfalevél” hagyományőrző díjának átadására került sor. A 2017-ben alapított díjat olyan személyeknek ítéli a testület, akik sokat tettek az ecseri hagyományok érdekében. Idén két díjazottra esett a választás. Petrovits Vikit még sikerült értesíteni a jó hírről, de a díj jelképes átadására már csak a temetésén kerülhetett sor.

Az idei év másik díjazottja dr Király Katalin, aki csaknem három évtizedes ecseri munkásságával sokat segített a hagyományőrzőknek. Ecseri gyűjtései alapján több filmet készített településünkről, kiadványaiban, kiállításaiban fontos szerepet kapott az Ecseri lakodalmas. Néptánccsoportjainkat folyamatosan segíti, számos belföldi szereplés mellett eljuttatta az ecseri néptáncosokat külföldi szereplésekre is. Az ecseri népviselet hiteles megőrzésén sokat fáradozott és segített homályba merült régi hagyományaink felelevenítésében is. A tájház kialakításához, berendezéséhez és működtetéséhez folyamatos tanácsokkal látja el az ecserieket.

 

A hagyományőrző kör is nagy szeretettel köszöni meg dr Király Katalinnak az ecseriekért végzett munkáját, további tevékenységéhez jó egészséget és sok sikert kívánunk!

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

Utoljára frissítve ( 2021 szeptember 07., kedd 17:04 )
 

Mohácsi Nemzetközi Néptáncfesztivál

Email Nyomtat PDF

A Zeleny néptánccsoport kiemelkedő eseménye volt a 24. Mohácsi Nemzetközi Néptáncfesztiválon való részvétel. A nyári szomorú esemény után felmerült a csoportban, hogy lemondjuk a fellépéssorozatot, azonban végül úgy döntöttünk, hogy Viki emlékének szenteljük ezt az eseményt. Biztosak vagyunk benne, hogy büszkén nézett le ránk a felhők fölül.

 

Mohácsi vendéglátóink nagy vendégszeretettel fogadtak bennünket. A fesztivál több eseményén is részt vettünk és a többnapos program során nemcsak Mohácson, hanem Pécsváradon is felléptünk. Az augusztus 20-i gálaműsorban többezres baranyai közönség tapsolt a magyarországi szlovákokat képviselő ecseri néptáncosoknak.

 

 

 

 

 

 

 

 

Utoljára frissítve ( 2021 szeptember 01., szerda 17:19 )
 
14/70 lap


Legfrisebb cikkeink

Fellépést vállalunk

Rendezvényeken fellépést vállalunk. Keressen Bennünket! Köszönjük!

Támogasson bennünket!

Támogassa Ön is Néptáncegyüttesünk! Köszönjük!

Elérhetőségeink

 Csoportunkkal az alábbi elérhetőségeken léphet kapcsolatba.
  • Tel: (+36) 30-6974-257
  • Email: info@zoldkoszoru.hu