Ön itt van: Főoldal Hírek

Ecseri Zöldkoszorú Néptáncegyüttes

Latest

Májusfa

Email Nyomtat PDF

 

A legfiatalabb Zeleny-s fiúk kedves meglepetést helyeztek a néptáncos lányok házaihoz, de jutott májusfa az ecseri tájház kapujára is.

 


 

Utoljára frissítve ( 2022 május 15., vasárnap 10:00 )
 

Zárszámadó közgyűlés 2022

Email Nyomtat PDF

Szombaton tartotta zárszámadó közgyűlését az Ecseri Zeleny veniec Hagyományőrző Kör, melyen a tavalyi év kulturális eseményeiről és az egyesület pénzügyi helyzetéről számolt be a vezetőség. A hivatalos részt követően szlovák kulturális est következett. Az Ecseri Dalárda tápiómenti és magyarbődi népdalokat, a Petruskák Abaúji karikazót mutattak be, a senior csoport előadásában pedig ecseri szlovák dalcsokor hangzott fel. A Zeleny néptánccsoport előadásában šariši és budakörnyéki szlovák táncokat láthatott a nagyszámú közönség. A kulturális műsort finom vacsora és hajnalig tartó bál követte.

 

 

 

 

 

 

 

Utoljára frissítve ( 2022 május 15., vasárnap 09:47 )
 

Sibálás

Email Nyomtat PDF

A húsvét keddi néptáncpróbán kedves hagyományt elevenítettek fel az ecseri lányok: fűzfaágból font siba-vesszőkkel sibálták meg a fiúkat. Az évszázados szokás szerint a húsvétot követő napon ezzel az egészség-hozó rítussal kedveskedtek egykor az ecseri lányok a legényeknek. A hagyomány a 20. század közepén szűnt meg a faluban.

 

 

 

 

 

Utoljára frissítve ( 2022 április 21., csütörtök 16:15 )
 

Nagyszombati népszokás Ecseren

Email Nyomtat PDF

Úgy tartották elődeink, hogy amikor Nagyszombaton újra megszólalnak a csütörtökön Rómába ment harangok, a jó termés reményében finoman meg kell rázni a virágzó gyümölcsfák ágait. A Zeleny tánccsoport örömmel gondoskodott a bőséges cseresznye- és szilvatermésről.

 

 

Utoljára frissítve ( 2022 április 18., hétfő 19:47 )
 
15/77 lap


Legfrisebb cikkeink

Fellépést vállalunk

Rendezvényeken fellépést vállalunk. Keressen Bennünket! Köszönjük!

Támogasson bennünket!

Támogassa Ön is Néptáncegyüttesünk! Köszönjük!

Elérhetőségeink

Csoportunkkal az alábbi elérhetőségeken léphet kapcsolatba.

  • Tel: (+36) 20-9692-044
  • Email: info@zoldkoszoru.hu