Ön itt van: Főoldal Hírek

Ecseri Zöldkoszorú Néptáncegyüttes

Latest

Hontianska paráda és Szent István nap

Email Nyomtat PDF

Az augusztus 20-i ünnephez kapcsolódóan több programon is részt vettek a hagyományőrző kör néptánccsoportjai. A Zeleny csoport már pénteken elindult Ecserről, hogy a “Hontianska Paráda” nemzetközi néptáncfesztiválon szerepeljen. Az esős időjárás miatt a péntek esti fellépés a helyi kultúrház nagytermében került megrendezésre, azonban szombaton  a szabadtéri Amfiteátrumban többezres tömeg előtt arattak nagy sikert az ecseriek.

 

Ezalatt a Petruskák álltak helyt az ecseri Szent István napi ünnepségen és sikeresen szerepeltek a Szerelem patak partján.

 

 

 

 

 

 

Utoljára frissítve ( 2022 október 19., szerda 11:52 )
 

Folklórfesztivál Salgótarjánban

Email Nyomtat PDF

 

Nagy sikerrel szerepeltek az ecseri néptáncosok a Nógrádi Nemzetközi Folklórfesztiválon Salgótarjánban. A Petruskák Zempléni szlovák táncokkal, Hegyközi táncokkal és Nógrádi szlovák táncokkal mutatkoztak be, a Zeleny csoporttól pedig ŠarisI táncokat, Felföldi szlovák friss táncokat, Békési táncokat láthatott a közönség. Az ecseriek előadását az Óecseri szlovák táncok zárták.

 

 

 

 

 

 

 


 

Utoljára frissítve ( 2022 október 19., szerda 11:17 )
 

Néprajzi tábor

Email Nyomtat PDF

 

A Ecseri Zelený veniec Hagyományőrző Kör Kör 2016 óta rendszeresen szervez szlovák néprajzi-népismereti tábort az általános iskolások részére. A vírushelyzet miatti két év kihagyás után idén nagy lelkesedéssel és örömmel indultak útnak a táborozók.

A Szlovákiában töltött öt nap számtalan programot tartogatott. Volt benne városnézés Pozsonyban és Révkomáromban, a bajmóci vár megtekintése, a helytörténeti gyűjtemény felkeresése Ürményben, mely településen egyben a szállásuk is volt. A kapcsolódási pont minden esetben gróf Grassalkovich Antal élete és munkássága volt, aki Ecser egykori földesuraként a falu újjáélesztését és a templom építését is véghez vitte.

Tovább épült a jó kapcsolat Ecser szlovákiai testvértelepülésével Cabaj-Cáporral is, hiszen az ecseri gyerekek meglátogatták az ottani iskolát (a tanév Szlovákiában június 30-ig tart) és közös foglalkozásokon vettek részt a szlovák gyerekekkel. Mivel végig rekkenő hőség volt, egy délután még egy vidám fürdőzés is belefért a mezőkeszi strandon.

Köszönet az anyagi támogatásért a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt-nek, az Ecseri Szlovák Önkormányzatnak és a Pro-Form Kft-nek.

 

 

 

 


 

Utoljára frissítve ( 2022 október 19., szerda 10:22 )
 

CSSP pályázati támogatás

Email Nyomtat PDF

Egyesületünk 2020-2021-es működése a Csoóri Sándor Alap CSSP-NEPTANC-MO-2020-0057 számú pályázati támogatásának segítségével valósult meg. A támogatást néptáncoktatásra, népzenei szolgáltatásra és autóbuszos utazásra fordította az egyesület.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Utoljára frissítve ( 2022 augusztus 10., szerda 19:42 )
 
16/81 lap


Legfrisebb cikkeink

Fellépést vállalunk

Rendezvényeken fellépést vállalunk. Keressen Bennünket! Köszönjük!

Támogasson bennünket!

Támogassa Ön is Néptáncegyüttesünk! Köszönjük!

Elérhetőségeink

Csoportunkkal az alábbi elérhetőségeken léphet kapcsolatba.

  • Tel: (+36) 20-9692-044
  • Email: info@zoldkoszoru.hu