Ön itt van: Főoldal Hírek

Ecseri Zöldkoszorú Néptáncegyüttes

Latest

Nagypénteki mosakodás

Email Nyomtat PDF

 

Két év kihagyás után ismét sokan gyűltek össze nagypénteken a Szerelem patak partján, hogy a régi ecseri hagyományt követve megmosdjanak a patak vizében. Úgy tartják az ecseriek, hogy egészséget és szépséget biztosí(t a következő évben, ha annak csodálatos erejű vizében megmosdunk nagypénteken. A sok ecseri mellett örömmel üdvözöltük barátainkat Rákoskeresztúrról, Nagytarcsáról, Cinkotáról, Kistarcsáról, Maglódról, Kerepesről és Tárnokról. A nagypénteki mosakodás után alkalmon nyílt egy kis beszélgetésre is a tájházban, ahol finom kaláccsal, teával és borral kínálták a vendégeket az ecseriek.

Áldott húsvéti ünnepeket kívánunk mindenkinek!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Utoljára frissítve ( 2022 április 18., hétfő 19:39 )
 

Nagypénteki patakmosdás

Email Nyomtat PDF

A hagyomány szerint az ecseri Szerelem patak vize nagypénteken különleges erővel rendelkezik. A tiszta víz a keresztény hit tanítása alapján az élet, a lelki megtisztulás és a termékenység szimbóluma. Ebből fakadóan tulajdonítottak elődeink csodálatos erőt a falun keresztül folyó nagypénteki víznek. A néphit úgy tartotta, hogy aki ezen a napon megmosdik a patakban, az egészséges, fiatal és szép marad a következő esztendőben. Ezért minden évben kimentek a patakhoz mosakodni, hogy annak varázslatos erejében részesülhessenek.

 

Az idén április 15-én Nagypéntek délelőtt 10 órakor követjük elődeink hagyományait és mosdunk meg a Szerelem patakban (Széchenyi u.). Az eseményre szeretettel várunk minden érdeklődőt!

 

 

Utoljára frissítve ( 2022 március 31., csütörtök 16:44 )
 

1 %

Email Nyomtat PDF

 

Kedves hagyománytisztelő Ecseriek!

Mint bizonyára ismeretes Önök előtt, az Ecseri Zöld Koszorú Hagyományőrző Kör településünk múltjával kapcsolatosan szinte minden területen igyekszik kulturális örökségünket megóvni (ingyenes néptáncoktatás, népi kultúra, vallási örökség, épített örökség, gasztronómia, népviselet megőrzése stb).

A feladatok ellátásához szükséges anyagi feltételek megteremtéséről egyesületünk vezetősége gondoskodik.

Amennyiben hagyományőrző munkánk elnyerte tetszésüket kérjük Önöket, illetve családtagjaikat, hogy adójuk 1%-ának felajánlásával támogassák az egyesületet.

Adószámunk: 18689974-1-13.

Köszönettel:

Vezetőség

 

Utoljára frissítve ( 2022 március 28., hétfő 16:39 )
 

Tavaszi kultúrkörút

Email Nyomtat PDF

Az Országos Szlovák Önkormányzat tavaszi kulturális körútjának pestvidéki állomásán Sáriban lépett fel a Zeleny néptánccsoport. Az ecseriek bemutatója során békési szlovák táncokat, Sáros megyei táncokat és felföldi friss csárdást láthatott a nagyszámú közönség.

 

 

 

 

 

 

 

Utoljára frissítve ( 2022 március 19., szombat 09:40 )
 
16/77 lap


Legfrisebb cikkeink

Fellépést vállalunk

Rendezvényeken fellépést vállalunk. Keressen Bennünket! Köszönjük!

Támogasson bennünket!

Támogassa Ön is Néptáncegyüttesünk! Köszönjük!

Elérhetőségeink

Csoportunkkal az alábbi elérhetőségeken léphet kapcsolatba.

  • Tel: (+36) 20-9692-044
  • Email: info@zoldkoszoru.hu