Ön itt van: Főoldal Hírek

Ecseri Zöldkoszorú Néptáncegyüttes

Latest

Böllérfesztivál

Email Nyomtat PDF

Az Ecseri tájház ad otthont 2022 január 8-án a hagyományos Böllérfesztiválnak, melyen autentikus környezetben versenyeznek a résztvevő csapatok.

 


 

Utoljára frissítve ( 2022 január 08., szombat 10:01 )
 

Adventi koncert

Email Nyomtat PDF

Advent negyedik vasárnapján gyönyörű koncertet hallhattak a résztvevők a hagyományőrző kör Dalárdájának előadásában az ecseri templomban. A Magyarországi Szlovákok Kulturális Intézete és az Ecseri Zeleny veniec Hagyományőrző Kör közös szervezésében Bach, Händel, Wade művek mellett felhangzottak az ecseri szlovák adventi és karácsonyi dallamok is, de a híres Ecseri lakodalmas zenei megalkotója - Volly István - népdalgyűjtéséből is kapott ízelítőt a nagyszámú közönség. A koncertet követően a program a Búdka új harangtornyának megáldásával folytatódott, majd az Ecseri Szlovák Önkormányzat finom teával, forralt borral es ecseri kaláccsal látta vendégül a résztvevőket.

 

 

 

Utoljára frissítve ( 2022 január 02., vasárnap 11:50 )
 

Fellépés a királyi kastélyban

Email Nyomtat PDF

Szombaton a gödöllői királyi kastély nagytermében lépett fel a Zeleny néptánccsoport. A patinás épület ad otthont a máriabesnyői templom népviseletes babagyűjtemény időszaki kiállításának, melynek megnyitóján az ecseriek adtak színvonalas műsort.

 

 

 

 

 

Utoljára frissítve ( 2021 november 29., hétfő 18:54 )
 

Borkóstoló a tájház pincéjében

Email Nyomtat PDF

Az új bornak Szent Márton a bírája - így tartották eleink. Ehhez a naphoz kapcsolódva rendezett hangulatos borkóstolót a Zeleny néptánccsoport a tájház pincéjében. A finom borok ízlelése és a vidám nótázás közben a témához kapcsolódó ecseri helytörténeti vetélkedőt tartottak táncosaink, néhányan pedig felelevenítették elődeink mindennapi munkáit is.

 

 

 

 

 

Utoljára frissítve ( 2021 november 27., szombat 08:45 )
 
18/77 lap


Legfrisebb cikkeink

Fellépést vállalunk

Rendezvényeken fellépést vállalunk. Keressen Bennünket! Köszönjük!

Támogasson bennünket!

Támogassa Ön is Néptáncegyüttesünk! Köszönjük!

Elérhetőségeink

Csoportunkkal az alábbi elérhetőségeken léphet kapcsolatba.

  • Tel: (+36) 20-9692-044
  • Email: info@zoldkoszoru.hu