Ön itt van: Főoldal Hírek

Ecseri Zöldkoszorú Néptáncegyüttes

Latest

Rábai Miklós megemlékezés

Email Nyomtat PDF

100 évvel ezelőtt, 1921. április 18-án született Békéscsabán Rábai Miklós koreográfus, Kossuth –díjas Érdemes Művész, a Magyar Állami Népi Együttes igazgatója, örökös tagja, a Magyar Táncművészek Szövetségének elnöke.

 

Rábai Miklós koreográfiáit számos filmfelvételen örökítették meg. Ezek egyike az 1952-ben készült Ecseri lakodalmas, amely településünk nevét a világon ismertté tette. Rábai Ecseren gyűjtötte és vetette filmre a helyi táncmotívumokat. Az általa készített Ecseri lakodalmas az Állami Népi Együttes legsikeresebb produkciója, mindenütt a világon óriási sikert aratott.

 


 

Utoljára frissítve ( 2021 április 24., szombat 11:26 )
 

Nagypénteki mosdás

Email Nyomtat PDF

Az idei nagypénteken a közösen szervezett patakparti mosdás helyett egyénileg, illetve kisebb csoportokban mosdottak az ecseri hagyományőrzők a Szerelem patakban. Az elődöktől örökölt hagyomány szerint a patak vize ezen a napon különleges erővel rendelkezik, aki megmosdik benne, a következő évben egészséges és szép marad.

Utoljára frissítve ( 2021 április 03., szombat 09:29 )
 

Böjti szokások Ecseren

Email Nyomtat PDF

A napokban a Magyar televízió Család-barát című magazinja forgatott Ecseren. A stáb nagyheti szokásainkat dolgozta fel mely során ügyes gazdasszonyaink bemutatták böjti ételeinket illetve a kamera kedvéért megelevenedett a Nagypénteki patakmosdás is - természetesen a járványügyi szabályok maradéktalan betartásával. A műsor a Duna Tv csatornán lesz látható április 1-én nagycsütörtök délelőtt.

 

Utoljára frissítve ( 2021 március 28., vasárnap 09:50 )
 

MASZFISZ látogatás

Email Nyomtat PDF

 

Ecseren jártak a Magyarországi Szlovák Fiatalok Szervezetének vezetői. A fiatalok nagy érdeklődéssel tekintették meg a Búdkát és tájházunkat, majd finom békéscsabai házi kolbásszal kedveskedtek nekünk.

 

 


 

Utoljára frissítve ( 2021 március 25., csütörtök 10:41 )
 
20/74 lap


Legfrisebb cikkeink

Fellépést vállalunk

Rendezvényeken fellépést vállalunk. Keressen Bennünket! Köszönjük!

Támogasson bennünket!

Támogassa Ön is Néptáncegyüttesünk! Köszönjük!

Elérhetőségeink

 Csoportunkkal az alábbi elérhetőségeken léphet kapcsolatba.
  • Tel: (+36) 30-6974-257
  • Email: info@zoldkoszoru.hu