Ön itt van: Főoldal

Ecseri Zöldkoszorú Néptáncegyüttes

JA slide show
 

Ecseri Zöldkoszorú Néptáncegyüttes

júl.25

Bad Nenndorf 2012

Németországban járt az ecseri néptánccsoport

Az Ecseri Zöldkoszorú Néptáncegyüttes felnőtt tánccsoportja az újhartyániakkal közösen a Roteröcke németországi partner néptánccsoport meghívására Alsó-Szászországba, Bad Nenndorf városába látogatott. Az észak-németországi városka híres gyógyfürdőhely, melynek hétvégi kulturális rendezvénysorozatába kapcsolódott be az ecseri táncegyüttes. Az idei találkozó már a harmadik volt a két együttes között, hiszen táncosaink is jártak már Bad Nenndorfban és két évvel ezelőtt az ottaniak is ellátogattak Ecserre.

Az idei öt napos látogatás során kirándulások és fellépések váltották egymást, az alsó-szászországbeliek megismerkedhettek az ecseriek népviseletével, népzenéjével és néptáncával. A német közönség nagy tapssal viszonozta tánccsoportunk táncait. Nagy sikere volt csárdásunknak, friss ugrósunknak, polkánknak és verbunkunknak is. A színes ecseri sokszoknyás viselet és a jó hangulat, melyet táncosaink a színpadon mutattak magával ragadta a német közönséget. Az ecseriek kultúrája igazi különlegesség volt számukra, a nézők fényképeket készítettek táncosainkkal, a ruhákról kérdezgették őket, igyekeztek minden információt megtudni hagyományainkról. A nagysikerű fellépések mellett pihenésképpen a csoport a kirándulások alkalmával ellátogatott az északi-tengeri Helgoland szigetére és Celle középkori stílusjegyeket őrző óvárosába is.

A bad nenndorfiak szívesen fogadták táncosainkat, kitűnő vendéglátásban volt része mindenkinek, így biztosan sokáig emlékezetesek maradnak a fellépések és a vendéglátókkal eltöltött kellemes esték. Két év múlva a táncegyüttes Ecseren viszonozza a németek vendégszeretetét. 
júl.03

Bad Nenndorf! Hamarosan érkezünk!

Felnőtt táncosaink az idén Bad Nenndorf németországi városba látogatnak, ahol 2009 nyarán is jártak. A csoport az újhartyáni trubacsokon keresztül ismerkedett meg a várossal, az ott élő zenészekkel és táncosokkal. A fellépéseken túl 2009-ben számos programon vettek részt a kiutazó magyarok, így tekintették meg Hamburg, illetve Hannover városát is. A német ismerősök 2010-ben jártak Magyarországon, felléptek Ecseren és több településen is. Idén, 2012-ben ismét a hazaiak utaznak Németországba. Az útra lelkesen készülnek táncosaink, hiszen hetente többször próbálnak (5 tánckoreográfiát visznek az útra) és az évekkel ezelőtti emlékeket idézik fel: a rég látott ismerősöket, a közös táncokat, énekléseket, élményeket.

 
jún.25

Mozgalmas hétvége

Mozgalmas hétvégét tudhatunk magunk mögött!

2012. június 15.-én pénteken és 16.-án szombaton nem pihentek a hagyományőrzők és a néptáncosok. Péntek este hagyományőrzőink az „Imalánc Ecser körül” kezdeményezés keretén belül körbesétálták a falut imádkozva és énekelve. Az útnak induló csoport 3 és fél óra alatt kerülte meg a falut megállás nélkül. Szombaton a tervezettnek megfelelően került megvalósításra a Múzeumok Éjszakájának programja. Néptáncosaink többszöri tárlatvezetést tartottak a tájházban, kenyérlángost sütöttek, különböző viseletekben jelentek meg és táncoltak. Az éjfélig tartó Pajta-filmszínház keretében pedig az érdeklődők a tánccsoport korábbi fellépéseit tekinthették meg.

 
jún.11

Múzeumok Éjszakája

Már több éves hagyományként idén is nyitva lesz az Ecseri Tájház a Múzeumok Éjszakáján. Azonban nem csak éjjel, hanem már délután is programokkal várják a szervezők az érdeklőket. Idén a rendezvény új helyszínnel is bővül: az ecseri templom nyílt művészettörténeti óráján vehetnek részt a látogatók.

2012. június 16-án, szombaton az Ecseri Zöldkoszorú Hagyományőrző Kör, az Ecseri Szlovák Önkormányzat és a Rábai Miklós Művelődési Ház és Könyvtár együtt szervezi meg az „Ecseri Múzeumok Éjszakáját” a község tájházában. Délután 16 órától este 20 óráig minden órában tárlatvezetés lesz a tájházban, ahol a látogatók a ház történetével, a berendezésekkel ismerkedhetnek meg. A tárlatvezetéseket követően minden órában más és más mesterség mutatkozik be az udvaron, lesz lószőr-ékszerkészítő, szőnyegszövő, kosárfonó és fazekas is. A rendezvény ideje alatt a Zöldkoszorú Hagyományőrző Kör táncegyüttesének felnőtt táncosai „folklór-divatbemutatót” tartanak és különböző ecseri viseletekbe öltözve várják (óecseri viselet, ünnepi ruhák, munkaruhák, újasszony viselet) a látogatókat, továbbá saját készítésű, kemencében sütött kenyérlángossal is kedveskednek. A táncegyüttes este 20 órakor táncprodukciót mutat be, melyet a pajtában és az udvaron megrendezett „Pajta-filmszínház” programja követ, ahol a táncegyüttes korábbi fellépéseit tekinthetik meg az érdeklődők „rendhagyó körülmények között”.

A rendezvény keretein belül délután 18 órakor az ecseri templom nyílt órájára hívjuk községünk lakóit és a hozzánk látogatókat. Ecser legrégibb épülete évszázadok óta emelkedik a falu fölé. A kívülről jól ismert épület belsejébe várjuk az érdeklődőket nyílt óránkra, akik a program során megismerkedhetnek az idén 272 éves barokk templom történetével, építészeti megoldásaival, berendezésével is.

Minden kedves érdeklődőt szeretettel várunk! A programokon való részvétel ingyenes!

A rendezvény ideje alatt a vendéglátásról Kovács Márton gondoskodik.

 

 
71/77 lap


Legfrisebb cikkeink

Fellépést vállalunk

Rendezvényeken fellépést vállalunk. Keressen Bennünket! Köszönjük!

Támogasson bennünket!

Támogassa Ön is Néptáncegyüttesünk! Köszönjük!

Elérhetőségeink

Csoportunkkal az alábbi elérhetőségeken léphet kapcsolatba.

  • Tel: (+36) 20-9692-044
  • Email: info@zoldkoszoru.hu