Ön itt van: Főoldal

Ecseri Zöldkoszorú Néptáncegyüttes

JA slide show
 

Ecseri Zöldkoszorú Néptáncegyüttes

sze.27

Szüreti Felvonulás és Bál

 

 

 
sze.06

Szüreti mulatság és Bál

Közhírré tétetik!

Az ecseri kisbíró közhírré téteti,

hogy Urunk 2016. esztendejében, annak is

szeptember 24. napján

Szüreti felvonulás rendeztetik,

melyre ezúton minden ecseri lakos meghívattatik.

Délután 14 órakor indul majd a hintó,

Rajta ül a gazda, gazdasszony, s a szüreti bíró.

Régi szokás szerint illőn ékesítve

Utánuk az Ecseriek vidám tömkelege.

Fúvósok vezetik a színpompás vonulást,

Lovas hintók színesítik az ünnep forgatagát.

Táncosok ropják víg kedvvel zenére

Környékbeli jó vendégek sokfelől érkezve.

Meg-megállnak itt-ott dallal, tánccal kérve,

Mindenkit a szőlő és bor ünnepére.

Isten éltesse hát a falu népét,

Kisbíró szövege mostan leli végét!

Kívánok sok jót, bort és egészséget,

A szüreti napra jó mulatást néktek!

Este a bálban

Vigadjon a falu apraja és nagyja,

Vigadjon reggelig mindenki, ha bírja!

A 20 órakor kezdődő bálra a Rábai Miklós Művelődési Házban

 

kaphatók jegyek 2000,- Ft-os áron.


 
okt.09

Pályázati támogatás

Az Ecseri Zöldkoszorú Hagyományőrző Kör 2016. évi működéséhez az Emberi Erőforrások Minisztériuma az ecseri szlovák hagyományok, szellemi és tárgyi emlékek, anyanyelv ápolása című program megvalósításához a NEMZ-CISZ16-0238 számú pályázati támogatással, 950000 forint azaz kilencszázötvenezer forint vissza nem térítendő támogatást nyújtott, mely az egyesület munkáját segítette a támogatási időszak alatt.

 

 
júl.03

Néprajzi Gyermektábor

Néprajzi tábor az EMMI támogatásával

Ez év januárjában a Zöld koszorú Hagyományőrző Kör pályázatot nyújtott be iskolai tábor szervezésére az Emberi Erőforrások Minisztériumához. Mivel évek óta a mindenkori negyedik osztályban heti egy alkalommal honismereti szakkör működik, kézenfekvő volt, hogy ehhez a munkához kapcsolódva nyújtjuk be a tervezetet. Végül egy 7 napos tábor programját készítettük el, mely részben Szlovákiában, részben pedig Ecseren a Tájházban kerül megrendezésre. A pályázat kedvező elbírálást kapott, így áprilisban már a konkrét programokat szerveztük.

Június 20-án 15 izgatott negyedikes diákkal indultunk a határ felé. A szállásunk Mojmírovcén (Ürmény) a kastélyszállóban volt. Első nap a helyi nevezetességekkel ismerkedtünk, jártunk az ún. kiskastélyban, ahol színvonalas tárlatot rendeztek be és megnéztük a Szt. Orbán kápolnát. Másnap a kistapolcsányi kastélyban jártunk, Nyitrán pedig városnéző séta, ajándékvásárlás és játszótér várt minket. A harmadik napon Ecser testvértelepülésére Cabaj-Cáporra mentünk. Ez a falu két korábbi rész összevonásával jött létre. Minket a cabaji iskolában várt a polgármester, az igazgatónő és az ottani diákok. Ők is és mi is rövid műsorral készültünk, majd az egyik első osztályban vettünk részt rajzórán. A gyerekek közösen tevékenykedtek és mindenki megtarthatta munkáját. Az iskola megtekintése után a menzán ebédeltünk, majd egy jó hangulatú tekézés következett. Az utolsó napon már csak játszottunk, felfedeztünk egy nagyon kellemes, hideg vizű forrást és ebéd után indultunk haza.

Pénteken, szombaton és vasárnap egyaránt 9 órakor találkoztunk a Tájházban. 24-én Kobza Enikő segítségével agyagtálakat formáztunk és bőrből mindenki egy kis szütyőt készíthetett magának. Másnap kettéváltak a fiúk és a lányok és mindannyian hagyományos munkákat végeztek. A kaszálásban és a többi szerszám megismertetésében Vulman Zsolt, Trepák Ferenc és Kun Attila segített a srácoknak, míg a lányok Fabók Jánosné és Petrovits Viktória szakértő vezetésével szoknyát keményítettek, vasaltak és ráncoltak. Az utolsó napi program hagyományos ételek készítésével telt. Ebben Földváryné Martinovics Mónikára és Dománé Szabó Krisztinára számíthattunk. Délben így nagyon finom gulyáslevest ehettünk, amit a fiúk főztek, a második fogás pedig a lányok keze munkája, lekváros bukta volt.

A gyerekek végig motiváltan, teljes erőbedobással vettek részt a programokban. Mosolyukat, jókedvüket látva azt gondolom, hogy az elmúlt egy hét igazán sikeres nyárindító esemény volt.

 

Jármai Ildikó

 
7/32 lap


Legfrisebb cikkeink

Fellépést vállalunk

Rendezvényeken fellépést vállalunk. Keressen Bennünket! Köszönjük!

Támogasson bennünket!

Támogassa Ön is Néptáncegyüttesünk! Köszönjük!

Elérhetőségeink

 Csoportunkkal az alábbi elérhetőségeken léphet kapcsolatba.
  • Tel: (+36) 30-6974-257
  • Email: info@zoldkoszoru.hu