Ön itt van: Főoldal

Ecseri Zöldkoszorú Néptáncegyüttes

JA slide show
 

Ecseri Zöldkoszorú Néptáncegyüttes

ápr.26

Hétvégi próba és a megérdemelt pihenés

Április 15-én táncosaink vasárnapi próbát tartottak, ahol új koreográfia elsajátítását tűzték ki célul. A munka több órán keresztül tartott, így délutánra mindenki fáradt és éhes volt. Hogy a jól megérdemelt pihenés és étkezés se maradjon el, az ecseri Tájház kemencéjébe gyújtottak be a táncosok és mindenféle finomságot sütöttek, melyet kellemes beszélgetés mellett fogyasztottak el.

 
ápr.26

A Föld órája

Föld Órája táncosokkal

2012. március 31-én a Zöldkoszorú Néptáncegyüttes táncosai egy nemzetközi eseményhez kapcsolódva lekapcsolták a lámpákat az ecseri Tájházban. Összegyűltek, berendezkedtek, kipakoltak, meggyújtották a gyertyákat, lekapcsolták a lámpát és indulhatott az éjjelig tartó társasjáték. A Föld Órája egy nemzetközi esemény, melyet a WWF indított útjára 2007-ben, mely során minden évben arra kérik a háztartásokat és a vállalkozásokat, hogy kapcsolják le és ki a nem létfontosságú lámpáikat és elektromos berendezéseiket egy órára. A kezdeményezés célja, hogy felhívják a figyelmet a klímaváltozással kapcsolatos tényekre és a megoldás szükségességére. A táncosok szerencsés helyzetben voltak a helyszín megválasztása során. A tájházban töltött gyertyafényes, beszélgetős, közösségi este elődeink emlékét idézte, azonban a lámpakapcsolás a jövő generációi iránti felelősség megvalósításának egy lépéseként is értelmezhető.

 
ápr.12

Nagypéntek

Régi ecseri hagyományt elevenített fel a Zelený veniec néptánccsoport néhány tagja nagypénteken. Elődeink a patak vizének ezen a napon különleges erőt tulajdonítottak. Úgy tartotta a néphit, hogy aki nagypénteken megmosdik a patakban, az megőrzi egészségét, szépségét és fiatalságát. A víz az élet, a megtisztulás és a termékenység szimbóluma volt. Nagy tiszteletben tartották a falut kettészelő Szerelem patakot, melynek egykor olyan tiszta volt a vize, hogy a mezei munkákból hazatérve itt csillapították szomjukat az ecseriek. Hagyományőrző néptáncosaink is lelkesen mosakodtak a Szerelem patak vizében a húsvéti tojásokkal feldíszített gyaloghíd mellett. A patak vize tényleg friss volt, csodatévő erejét pedig a jövő mutatja majd meg. Reméljük, hogy sokáig fogják fiatalos lelkülettel ápolni ecseri hagyományainkat.


 
ápr.01

Tavaszi előrejelzés

Tavaszi nagytakarítás: A Zöldkoszorú Hagyományőrző Kör idén tavasszal tervezi a község tájházának teljes körű nagytakarítását. Számos munka várja a dolgos hagyományőrzőket, melyek többségére már akadtak is jelentkezők. A Néptáncegyüttes felnőtt tánccsoportjának is jut majd feladat, így előreláthatólag a tájház kamrájának és istállójának felújítása, rendbetétele lesz majd egy hétvége programja.

Fellépések: A Zöldkoszorú Néptáncegyüttes felnőtt csoportjának tervezett tavaszi fellépései: április 29 – Ráckeve; május 19 – Ecser (a Néptáncegyüttes több korcsoportja, vagyis az óvodások és az iskolások is). A fellépésekről bővebb információk hamarosan elérhetőek a honlapon!

Próbák: A felnőtt tánccsoport minden szerdán este 20 órától a Művelődési Házban próbál, melyre sok szeretettel várja az érdeklődőket!

 
61/65 lap


Legfrisebb cikkeink

Fellépést vállalunk

Rendezvényeken fellépést vállalunk. Keressen Bennünket! Köszönjük!

Támogasson bennünket!

Támogassa Ön is Néptáncegyüttesünk! Köszönjük!

Elérhetőségeink

 Csoportunkkal az alábbi elérhetőségeken léphet kapcsolatba.
  • Tel: (+36) 30-6974-257
  • Email: info@zoldkoszoru.hu