Ön itt van: Főoldal

Ecseri Zöldkoszorú Néptáncegyüttes

JA slide show
 

Ecseri Zöldkoszorú Néptáncegyüttes

ápr.01

Faültetés Néptáncosokkal

Ecser Község Önkormányzata felkérte a civil szervezeteket, hogy 2012 márciusának utolsó napján működjenek közre a Rákoskertről bevezető főút árokpartjának zöldítésében, azaz faültetésben. A munkában természetesen a Zöldkoszorú Hagyományőrző Kör is képviseltette magát. A nyugdíjasokkal együtt a Néptáncegyüttes felnőttjei szombat reggel felszerelkezve érkeztek a helyszínre és álltak neki a faültetésnek a megjelent többi civil szervezet képviselőivel együtt. A fiúk és férfiak ásták a gödröt, a lányok és asszonyok ültették a fákat és rendezték a terepet. A munka délig tartott és a szélfújás ellenére remek hangulat jellemezte a társaságot.


 
ápr.01

Itt a tavasz!

A tavaszi napsütés a Zöldkoszorú Néptáncegyüttes táncosait is mozgásba hozta és kirándulásra ösztökélte. Napsütéses vasárnapi délutánon a táncosok gyalogtúrára indultak a Merzse mocsárhoz, ahol sütkérezve, pihenéssel töltötték el a délutánt és olykor-olykor a hangos kacagásukkal túlharsogták a mocsár élővilágában fészkelő sokfajta madár hangját.

 

 
jan.30

2012

A Zöldkoszorú Néptáncegyüttes táncosai újult erővel kezdtek neki a 2012-es évnek. A szerdai táncpróbák mellett hétvégi tánctanulások is megvalósultak már, hiszen már két vasárnapi próbán vannak túl táncosaink. Január 28-án került sor az év első fellépésére, a csoport sikeresen szerepelt műsorával Budapesten, egy farsangi összejövetelen.

 
nov.18

Katolikus szlovák találkozó


2011. október 8-án került megrendezésre Ecseren a Váci Egyházmegyéhez tartozó katolikus szlovák őslakosságú települések találkozója. A korábbi kezdeményezés folytatásaként megrendezett eseményen a régió 12 településéről, illetve a határon túlról is érkeztek zarándokok. A résztvevők számára szlovák-magyar ünnepi misét celebrált az ecseri Szent Antal plébániatemplomban Tóth Domonkos nagyszombati segédpüspök és dr Varga Lajos váci segédpüspök. A találkozón megjelent az Országos Szlovák Önkormányzat elnöke, Fuzik János is. A szentmisén szlovák és latin énekekkel közreműködött a Gaudium Dominis énekkar, az ecseri ifjúsági templomi kórus és a Pilisszentkereszti pávakör is. Mindkét egyházi méltóság hangsúlyozta identitástudatunk erősítését, nemzetiségi hagyományainkhoz, hitünkhöz való hűségünk szükségességét.
A szentmise után körmenet indult a Panenka Mária kegyhelyhez, ahol a Nagyszombatból érkezett két plébános tartott szlovák nyelvű litániát. Az ünnepségen elhangzott Asztalos Julianna ecseri naiv költő Panenka Mária – Tót Madonna című verse szlovák és magyar nyelven, valamint a Sári Asszonykórus szlovák máriás énekei emelték az esemény színvonalát. A csaknem félezer fő részvételével megtartott körmenet fúvószenei kísérettel zajlott.
A résztvevők megtekintették a templom előtti Grassalkovich téren a most elkészült Sedembolestná Panna Mária kápolnáját is.
A körmenet végeztével a zarándokok visszatértek a Rábai Miklós művelődési házba, ahol vendéglátás következett.
Ezt követően a résztvevő csoportok szlovák kultúrműsorára került sor, ahol a csoportok bemutathatták szűkebb hazájuk néptánc és népdal örökségét. A nap táncházzal zárult.

A résztvevők a következő településekről érkeztek: Nagyszombat, Kerepes, Csömör, Rákoskeresztúr (Budapest, 17. ker), Maglód, Cinkota (Budapest 16. ker), Dabas-Sári, Isaszeg, Pilisszentkereszt, Erdőkürt, Nógrádsáp, Vác, Ecser.

Az eseményről tudósított a Magyar Televízió és a Duna televízió, a regionális TV, illetve a Ludové Noviny, valamint az ecseri önkormányzat Cserfa című lapja is.

 
62/65 lap


Legfrisebb cikkeink

Fellépést vállalunk

Rendezvényeken fellépést vállalunk. Keressen Bennünket! Köszönjük!

Támogasson bennünket!

Támogassa Ön is Néptáncegyüttesünk! Köszönjük!

Elérhetőségeink

 Csoportunkkal az alábbi elérhetőségeken léphet kapcsolatba.
  • Tel: (+36) 30-6974-257
  • Email: info@zoldkoszoru.hu