Ön itt van: Főoldal

Ecseri Zöldkoszorú Néptáncegyüttes

JA slide show
 

Ecseri Zöldkoszorú Néptáncegyüttes

ápr.23

Partnerséget építünk

 

A „Partnerséget építünk” projekt keretében kerül megvalósításra Ecser község és Cabaj-Čápor szlovákiai település harmadik találkozója, melynek soron következő helyszíne Ecser lesz.Szlovákiai vendégeink április 30-án (labdarúgó mérkőzés és kulturális műsor a sportpályán, továbbá darts verseny Ecseri Kulturális és Sport Egyesület közreműködésével az M + M Caféban) és május 1-én (ünnepi mise az Ecseri Katolikus Templomban ) részt vesznek a Családi és Sport Majális címet viselő ecseri rendezvényen.
A projektet a Magyarország-Szlovákia Határon Átnyúló Együttműködési Program 2007-2013 keretében az Európai Unió (ERFA) társfinanszírozza.
Jelen cikk tartalma nem feltétlenül tükrözi az Európai Unió hivatalos álláspontját. (www.husk-cbc.eu)

 
már.20

Farsang

Farsang Cabaj- Čáporon

A „Partnerséget építünk” projekt keretében 2011. február 26-án és 27-én az Ecseri Zöldkoszorú Hagyományőrző Kör felnőtt és nyugdíjas tánccsoportjai Szlovákiába, Cabáj-Čápor községbe utaztak, hogy részt vegyenek a szlovákiai község farsangi bálján és ott bemutassák az ecseri viseletet és tánchagyományokat. A felnőtt tánccsoport több tánckoreográfiával is színpadra lépett, azonban a műsor zárásaként a legnagyobb sikert az Ecseri Lakodalmas bemutatása jelentette. A farsangi bálon a helyiek is felléptek, akik ének és zene hagyományaikat mutatták be, illetve farsangbúcsúztató szokásaikat (a nagybőgő temetése) is megjelenítették az este folyamán.
A kétnapos programban a fellépésen túl egyéb események is történtek. Az ecseri csoportok ellátogattak Gróf Grassalkovich Antal szülőházához Mojmírovce-én, ahol koszorút helyeztek el, illetve a községben található kastélyt is megtekintették, ahol Grassalkovich Antal tiszteletére készített kiállítás is látható. Vasárnap reggel a csoportok részt vettek a helyi szentmisén, ahol az atya a mise liturgiájába is belefűzte az ecserieket, a szentbeszédben pedig felolvasta Ecser történetét. A misén lelkesen vett részt a helyi ifjúsági közösség, akik gitáros énekekkel színesítve a misét, várták az ecseri vendégeket.
A projekt keretén belül a két község következő találkozójára május 1-én kerül sor, amikor szlovákiai vendégeink látogatnak el az ecseri majálisra.

 
feb.20

Partnerséget építünk

A „Partnerséget építünk” projekt keretében kerül sor Ecser község és Cabaj-Čápor szlovákiai település második találkozója, melynek célja, hogy a két községben működő kulturális csoportok megismerjék egymást. Február 26-án és 27-én az Ecseri Zöldkoszorú Hagyományőrző Kör felnőtt és nyugdíjas táncosai Szlovákiába látogatnak. A szlovákiai kulturális programon táncosaink több tánckoreográfiát is bemutatnak, köztük a híres Ecseri Lakodalmast, melyet a kinti közönség nagy érdeklődéssel vár.

 
nov.26

Márton napi Tollfosztó

TOLLFOSZTÓ CINKOTÁN

A Budapest közvetlen szomszédságában lévő települések a csaknem 300 évvel ezelőtti telepítések következtében szlovák lakossokkal népesültek be. Az itt élő őslakosok ma is hűen őrzik elődei kultúráját, szokásait. A főváros és a modern kor asszimilációs hatásainak ellensúlyozására, nemzetiségi kultúrájuk ápolására hozták létre közös egyesületüket. A “Márton napi tollfosztó” est november 20-án került megrendezésre a régióhoz tartozó Cinkotán. A rendezvényen részt vettek régiónk hagyományőrző néptánc és népdal csoportjai, valamint a hagyományos tót kultúrát magukénak érző lakosok is Cinkotáról, Keresztúrról, Ecserről, Maglódról, Dabas-Sáriból, Pilisről, Csomádról, Csömörröl, Kerepesről, Kistarcsáról, Nagytarcsáról, Tárnokról és Sóskútról összesen mintegy 500 fő. A tótkomlósi fúvószenekar csodálatos hangversenye után a Csömöri Furmicska Néptáncegyüttes, a Maglódi Kacamajka Néptánccsoport, a Sóskúti Vecsernyica Néptáncegyüttes és a Kistarcsai Pannónia Hagyományőrző Csoportja lépett fel. A folklórprogramot batyusbál követte.

 
64/65 lap


Legfrisebb cikkeink

Fellépést vállalunk

Rendezvényeken fellépést vállalunk. Keressen Bennünket! Köszönjük!

Támogasson bennünket!

Támogassa Ön is Néptáncegyüttesünk! Köszönjük!

Elérhetőségeink

 Csoportunkkal az alábbi elérhetőségeken léphet kapcsolatba.
  • Tel: (+36) 30-6974-257
  • Email: info@zoldkoszoru.hu