Ön itt van: Főoldal

Ecseri Zöldkoszorú Néptáncegyüttes

JA slide show
 

Ecseri Zöldkoszorú Néptáncegyüttes

ápr.03

Nagypénteki mosdás

Az idei nagypénteken a közösen szervezett patakparti mosdás helyett egyénileg, illetve kisebb csoportokban mosdottak az ecseri hagyományőrzők a Szerelem patakban. Az elődöktől örökölt hagyomány szerint a patak vize ezen a napon különleges erővel rendelkezik, aki megmosdik benne, a következő évben egészséges és szép marad.

 
már.28

Böjti szokások Ecseren

A napokban a Magyar televízió Család-barát című magazinja forgatott Ecseren. A stáb nagyheti szokásainkat dolgozta fel mely során ügyes gazdasszonyaink bemutatták böjti ételeinket illetve a kamera kedvéért megelevenedett a Nagypénteki patakmosdás is - természetesen a járványügyi szabályok maradéktalan betartásával. A műsor a Duna Tv csatornán lesz látható április 1-én nagycsütörtök délelőtt.

 

 
már.25

MASZFISZ látogatás

 

Ecseren jártak a Magyarországi Szlovák Fiatalok Szervezetének vezetői. A fiatalok nagy érdeklődéssel tekintették meg a Búdkát és tájházunkat, majd finom békéscsabai házi kolbásszal kedveskedtek nekünk.

 

 


 

 
feb.01

Farsangi siska

Az ecseri hagyományőrzőknél nem múlhat el a farsangi időszak siskasütés nélkül. A járvány miatt a Zeleny néptánccsoport nem tudott teljes létszámmal részt venni a fánksütésen, de a néhány fős kis csapat annál szebb szalagos fánkokat készített Turcsány Terus néni hagyományos ecseri siskareceptje alapján. A farsangi finomságot az idei évben kisebb csoportokban kóstolták meg a néptáncosok.

 

 

 

 

 

 

 
6/56 lap


Legfrisebb cikkeink

Fellépést vállalunk

Rendezvényeken fellépést vállalunk. Keressen Bennünket! Köszönjük!

Támogasson bennünket!

Támogassa Ön is Néptáncegyüttesünk! Köszönjük!

Elérhetőségeink

 Csoportunkkal az alábbi elérhetőségeken léphet kapcsolatba.
  • Tel: (+36) 30-6974-257
  • Email: info@zoldkoszoru.hu