Ön itt van: Főoldal

Ecseri Zöldkoszorú Néptáncegyüttes

JA slide show
 

Ecseri Zöldkoszorú Néptáncegyüttes

dec.09

Kóspallagon a Petruska csoport

A Petruska csoport Kóspallagon lépett fel szombat délután a helyi adventi rendezvény keretében. A Börzsönyben fekvő falu közönsége örömmel fogadta az ecserieket, akik zempléni karikázót és nógrádi szlovák táncokat mutattak be. 
dec.04

Advent első vasárnapja

Advent első vasárnapjára elkészült a falu adventi koszorúja, melyet a Búdka előtt állított fel az Ecseri Szlovák Önkormányzat és Ecser Nagyközség Önkormányzata. Advent kezdetére a Petruska lányok elkészítették a hagyományos Betlehemet is a Búdkában.


 
dec.03

Adventi meglepetés

A Zeleny veniec néptánccsoport tagjai az idén is kedves meglepetéssel köszöntötték a Zöldkoszorú Hagyományőrző kör egyesületi tagjait. A táncosok adventi zöldkoszorúkkal díszítették fel a kapukat, kívánva boldog készülődést és áldott ünnepeket az ecseri hagyományőrzőknek. 
nov.22

Utolsó Zeleny Zsracska

Az ecseri vacsoracsata utolsó fordulója szombaton került megrendezésre. A Zsracska eseményeit már a készülődés szakaszától követte a Duna Televizió Domovina műsorának stábja.

A jó hangulatú készülődést még jobb hangulatú vacsora követte, melyen nagytarcsai rizsleves, sóskúti káposztás núdli, kistarcsai prpa és cinkotai vert sütemény –bitvo került az asztalra.

Az utolsó alkalom különlegessége volt az is, hogy a vendéglátók nagymamája is segítkezett a hagyományos pestvidéki szlovák ételek elkészítésénél.

 

A Zsracskáról készült összeállítás a Domovina január 1-számában lesz látható a Duna TV műsorán.
 
6/40 lap


Legfrisebb cikkeink

Fellépést vállalunk

Rendezvényeken fellépést vállalunk. Keressen Bennünket! Köszönjük!

Támogasson bennünket!

Támogassa Ön is Néptáncegyüttesünk! Köszönjük!

Elérhetőségeink

 Csoportunkkal az alábbi elérhetőségeken léphet kapcsolatba.
  • Tel: (+36) 30-6974-257
  • Email: info@zoldkoszoru.hu