Ön itt van: Főoldal

Ecseri Zöldkoszorú Néptáncegyüttes

JA slide show
 

Ecseri Zöldkoszorú Néptáncegyüttes

feb.03

Néprajzi Múzeum

Nagy sikerrel szerepelt az Ecseri néptáncegyüttes a Magyar Néprajzi Múzeumban, ahol a híres Ecseri lakodalmas eredeti koreográfiáját együtt mutatta be a Zeleny és a Petruska csoport. Az előadás aktualitását a múzeum időszaki kialakításában szereplő ecseri menyecskeruha adta.

 

 

 

 

 

 

 

 
jan.21

“Mindenki karácsonya”

 

A “Mindenki karácsonya” rendezvényen léptek fel ma a Petruskák. A Rábai Miklós művelődési házban megrendezett programon zempléni karikázót mutatott be a csoport.

 

 


 

 


 

 
jan.21

“Advent hangjai”

 

Vasárnap az “Advent hangjai” rendezvénysorozat keretein belül gyönyörű karácsonyi koncertet hallhattak az érdeklődők a templomban a Dalárda előadásában.

 

Ezt követően került sor Ecser horgolt karácsonyfájának átadására, ahol az ecseri Dalárda szintén közreműködött. A Búdka falán elhelyezett “Ecseriek kőbe vésett anyakönyve” táblán a falut újra népesítő tősgyökeres  ecseri családok nevei olvashatók. Miután plébánosunk megszentelte az új táblát a Zeleny néptánccsoport tánca, majd adventi vendéglátás következett a tájház udvarán.

A programot megtisztelte jelenlétével Hollerné Racskó Erzsébet, az Országos Szlovák   Önkormányzar elnöke is.

 

A nap esélyeit a Duna Tv karácsonyi műsorában láthatjuk december 25-én reggel 7.15-kor, ismétlés délután 13.50-kor a Duna World csatornán.

 

 

 

 

 

 

 


 


 


 


 

 


 

 


 


 


 


 

 
jan.21

A maglódi Adventi forgatag

 

A maglódi Adventi forgatag rendezvényen énekelt hagyományőrző körünk Dalárdája advent első vasárnapján. A katolikus templom előtti téren szlovákul és magyarul csendültek fel ünnepi dalaink.

 

 


 


 

 
5/76 lap


Legfrisebb cikkeink

Fellépést vállalunk

Rendezvényeken fellépést vállalunk. Keressen Bennünket! Köszönjük!

Támogasson bennünket!

Támogassa Ön is Néptáncegyüttesünk! Köszönjük!

Elérhetőségeink

Csoportunkkal az alábbi elérhetőségeken léphet kapcsolatba.

  • Tel: (+36) 20-9692-044
  • Email: info@zoldkoszoru.hu