Ön itt van: Főoldal

Ecseri Zöldkoszorú Néptáncegyüttes

JA slide show
 

Ecseri Zöldkoszorú Néptáncegyüttes

sze.19

Ecseri Lakoma

Szeptember 22-én este 20:00 órakor a Duna World műsorán jelentkező Dokuzónában 1 órában az Ecseri Lakoma! Végy egy tánccsoportnyi, szlovák származására büszke ecseri fiatalt, egy több száz éves, régi szlovák recepteket tartalmazó szakácskönyvet, keverd össze szívvel, lélekkel, jó szándékkal, adj hozzá egy csipetnyit a legifjabb generáció érdeklődéséből is. Mindezt hagyd érni, állni, majd gyúrd szerves egésszé - és lakasd jól vele a kedves nézők és hagyományőrzök szívét, lelkét! Az Ecseri Zöldkoszorú Néptáncegyüttes tagjai 2017-et a gasztronómia jegyében, a pest környéki szlovák települések hagyományos ételeinek felelevenítésében élték. Az Aszódi Csaba András és Király Katalin által szerkesztett "Nagyanyáink konyhájából" című szakácskönyv ételeiből sorsolták ki a recepteket, majd az általuk Zsracskának nevezett 7 vacsora alkalmával meg is főzték a régi szlovák ételeket. Februártól novemberig folyt a lakomázás...Stábunk az első és utolsó vacsorát rögzítette.

 

 

 
sze.01

Szlovák Kultúra napja Rijekában

A Zeleny tánccsoport nagy sikerrel szerepelt az Adriai-tenger partján megrendezett szlovák kultúra napján Rijekában, ahová Magyarország képviseletében érkeztek a Sári Borovenka néptánccsoporttal együtt. A többnapos rendezvény keretében táncosaink részt vettek a belvárosi népviseletes felvonuláson és a tengerparti fellépésen a fiumei kikötőben. A gasztronómiai bemutatón finom komlósi kolbászt és kvaszienkát kínáltak tótkomlósi barátaink. Köszönjük a támogatást a Szlovák Uniónak, a Magyarországi Szlovákok Kulturális Intézetének és a talpalávalót az Újhartyáni fúvósoknak.A programon való részvétel az Emberi Erőforrások Minisztériumának pályázati támogatásával valósult meg.

 
aug.28

Látogatás Cabaj Cáporra

Testvértelepülésünk -Cabaj Cápor -meghívásának eleget téve augusztus 25-én részt vettünk a település kulturális programján. A helyi program előtt lehetősége volt az Ecserieknek Nyitra városával is megismerkedni. A délutáni műsorban felléptek a Petruskák és a Nyugdíjas Klub Kultúrcsoportja. Nagy sikerrel mutattaták be néptáncosaink az Ecseri táncokat de nógrádi és dél-alföldi koreográfiát is láthatott tőlünk a közönség. Meglepetés volt a záróének, melyet hatalmas tapssal jutalmaztak vendéglátóink. A finom vacsora után gazdag élményekkel gyarapodva érkezett haza delegációnk Ecserre.

 
júl.11

35 éves a Nyugdíjas Klub

 

Az Ecseri Nyugdíjas Klub 35 éves jubileumi ünnepségén nagy sikerrel szerepeltek a Hagyományőrző kör csoportjai. A Petruskák Háromugrósát és Nógrádi szlovák táncait vastapssal jutalmazta a közönség, A Zelený tánccsoport szintén nagy sikerrel mutatta be azt az ecseri verbunkot, melyet Rábai Miklós 1947-ben gyűjtött. Az adatközlő Murár Józsi bácsi családja könnyes szemmel ismerte fel a nagyapa táncmozdulatait az új koreográfiában. Az előadást jó hangulatú bál követte.


 

 
10/47 lap


Legfrisebb cikkeink

Fellépést vállalunk

Rendezvényeken fellépést vállalunk. Keressen Bennünket! Köszönjük!

Támogasson bennünket!

Támogassa Ön is Néptáncegyüttesünk! Köszönjük!

Elérhetőségeink

 Csoportunkkal az alábbi elérhetőségeken léphet kapcsolatba.
  • Tel: (+36) 30-6974-257
  • Email: info@zoldkoszoru.hu