Ön itt van: Főoldal

Ecseri Zöldkoszorú Néptáncegyüttes

JA slide show
 

Ecseri Zöldkoszorú Néptáncegyüttes

júl.07

Pályázati eredmény

 

A Csoóri Sándor program keretein belül a CSSP-NEPTANC-MO-2022-0033 számú pályázaton hagyományőrző körünk 750.000,- Ft támogatást nyert néptánccsoportjaink  szakmai működtetésére, valamint a CSSP-NEPZENE-2022-0126 számú pályázaton 600.0000,- Ft-ot az ecseri Dalárda tevékenységének és szakamai programjának támogatására, melyet köszönettel felhasználtunk a megadott célokra.


 

 

 
máj.15

Ecseri családi és tűzoltó majális

 

Szombat délután nagy sikerrel szerepeltek csoportjaink az ecseri Családi és tűzoltó majálison. Kapuvári verbunkot és Békési szlovák táncokat mutatott be a Zeleny csoport, nyugdíjasaink pedig Ecseri táncokból adtak ízelítőt.

 

 

 

 

 

 


 

 
máj.15

1%

 

Kedves hagyománytisztelő Ecseriek!

Mint bizonyára ismeretes Önök előtt, az Ecseri Zöld Koszorú Hagyományőrző Kör településünk múltjával kapcsolatosan szinte minden területen igyekszik kulturális örökségünket megóvni (ingyenes néptáncoktatás, népi kultúra, vallási örökség, épített örökség, gasztronómia, népviselet megőrzése stb).

A feladatok ellátásához szükséges anyagi feltételek megteremtéséről egyesületünk vezetősége gondoskodik.

Amennyiben hagyományőrző munkánk elnyerte tetszésüket kérjük Önöket, illetve családtagjaikat, hogy adójuk 1%-ának felajánlásával támogassák az egyesületet.

Adószámunk: 18689974-1-13.

Köszönettel:

Vezetőség

 


 

 


 

 
ápr.26

Tájházak Napja 2023

 

Hétvégén az eredeti Ecseri lakodalmas bemutatásával kezdődött az országos Tájházak napi rendezvény Ecseren. A magyarországi Tájházszövetség szombati nyitórendezvényéhez kapcsolódóan láthatta a közönség a híres koreográfiát a tájház udvarán, melyet nógrádi, békési és hegyközi táncok követtek a Petruska és Zeleny néptáncosok bemutatásában.

A néptáncok után a résztvevők megkóstolhatták a híres ecseri lakodalmas kalácsot és a mákos kukoricát, valamint felpróbálhatták az ecseri népviseletet is.

Délután a Dalárda ecseri népdalokat tanított az érdeklődőknek.

A teltházas programot vasárnap is megismételték az ecseri hagyományőrzők.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 
10/76 lap


Legfrisebb cikkeink

Fellépést vállalunk

Rendezvényeken fellépést vállalunk. Keressen Bennünket! Köszönjük!

Támogasson bennünket!

Támogassa Ön is Néptáncegyüttesünk! Köszönjük!

Elérhetőségeink

Csoportunkkal az alábbi elérhetőségeken léphet kapcsolatba.

  • Tel: (+36) 20-9692-044
  • Email: info@zoldkoszoru.hu