Ön itt van: Főoldal

Ecseri Zöldkoszorú Néptáncegyüttes

JA slide show
 

Ecseri Zöldkoszorú Néptáncegyüttes

ápr.14

Nagypénteki mosakodás

Az ecseri Szerelem patak partját az idén is sokan felkeresték, hogy részt vegyenek a hagyományos nagypénteki mosdáson. Az ecseriek évszázados tradíciója szerint a falu főutcáján folyó patak vize nagypéntek napján varázserővel bír: aki megmosdik annak friss vizében, a következő évben egészséges, szép és fiatal marad. A idei patakparti eseményre érkeztek vendégek Csömörről, Maglódról, Nagytarcsáról, Cinkotáról, Rákoskeresztúrról és Pilisszentkeresztről is. Az ecseriek és a csömöriek szlovák böjti énekeket is felelevenítettek a program során.

 
ápr.04

Meghívó

Meghívó!

A hagyomány szerint az ecseri Szerelem patak vize nagypénteken mágikus erővel rendelkezik. A tiszta víz a keresztény hit tanítása alapján az élet, a lelki megtisztulás és a termékenység szimbóluma. Ebből fakadóan tulajdonítottak elődeink varázslatos erőt a falun keresztül folyó nagypénteki víznek. A néphit úgy tartotta, hogy aki ezen a napon megmosdik a patakban, az egészséges, fiatal és szép marad a következő esztendőben. Ezért minden évben kimentek a patakhoz mosakodni, hogy annak varázslatos erejében részesülhessenek.

Az idén április 14-én Nagypéntek délután 16 órakor követjük elődeink hagyományait és mosdunk meg a Szerelem patakban (Széchenyi u.).

 

Az eseményre szeretettel várunk mindenkit!


 
már.26

Ecseri Lakoma

A március 27-i Domovinában, bár ínycsiklandó fogások készülnek, a böjtölők is találhatnak hasznos, autentikus recepteket!

Duna 7:55, ism. Duna World 15:30

 

www.mediaklikk.hu/domovina

 
feb.26

Zeleny "Zsracska"

Hagyományos szlovák ételekből készült 'Vacsoracsata' kezdődött a hétvégén a Zeleny veniec tánccsoportban. A verseny során tradicionális pest környéki étkekből állítanak össze menüsort az ecseri táncosok a 'Nagyanyáink konyhájából' című könyv alapján. Az első estén 'zatrepaná' bableves készült ecseriesen, isaszegi 'rahó' és 'turecky rejtes' Kerepesről. A vacsoracsata első állomását a Duna TV kamerái is rögzítették, melyet márciusban láthatunk a Domovina című magazinban.


 
10/38 lap


Legfrisebb cikkeink

Fellépést vállalunk

Rendezvényeken fellépést vállalunk. Keressen Bennünket! Köszönjük!

Támogasson bennünket!

Támogassa Ön is Néptáncegyüttesünk! Köszönjük!

Elérhetőségeink

 Csoportunkkal az alábbi elérhetőségeken léphet kapcsolatba.
  • Tel: (+36) 30-6974-257
  • Email: info@zoldkoszoru.hu