Ön itt van: Főoldal

Ecseri Zöldkoszorú Néptáncegyüttes

JA slide show
 

Ecseri Zöldkoszorú Néptáncegyüttes

aug.28

Látogatás Cabaj Cáporra

Testvértelepülésünk -Cabaj Cápor -meghívásának eleget téve augusztus 25-én részt vettünk a település kulturális programján. A helyi program előtt lehetősége volt az Ecserieknek Nyitra városával is megismerkedni. A délutáni műsorban felléptek a Petruskák és a Nyugdíjas Klub Kultúrcsoportja. Nagy sikerrel mutattaták be néptáncosaink az Ecseri táncokat de nógrádi és dél-alföldi koreográfiát is láthatott tőlünk a közönség. Meglepetés volt a záróének, melyet hatalmas tapssal jutalmaztak vendéglátóink. A finom vacsora után gazdag élményekkel gyarapodva érkezett haza delegációnk Ecserre.

 
júl.11

35 éves a Nyugdíjas Klub

 

Az Ecseri Nyugdíjas Klub 35 éves jubileumi ünnepségén nagy sikerrel szerepeltek a Hagyományőrző kör csoportjai. A Petruskák Háromugrósát és Nógrádi szlovák táncait vastapssal jutalmazta a közönség, A Zelený tánccsoport szintén nagy sikerrel mutatta be azt az ecseri verbunkot, melyet Rábai Miklós 1947-ben gyűjtött. Az adatközlő Murár Józsi bácsi családja könnyes szemmel ismerte fel a nagyapa táncmozdulatait az új koreográfiában. Az előadást jó hangulatú bál követte.


 

 
júl.08

Szlovákok napja Békéscsabán

A Magyarországi Szlovákok napján Békéscsabán, a Pestvidéki régiót az ecseri Petruska tánccsoport képviselte. A kulturális programban részleteket mutattak be az Ecseri lakodalmasból, melyet nagy tapssal jutalmazott a közönség.

 
jún.08

Úrnapi Virágszőnyeg

Az idei ecseri úrnapi körmeneten előkészítő munkáiban a Zeleny veniec Hagyományőrző kör tagjai is kivették részüket. A cserfa szobor környékét a Petruska lányok díszítettek, a Búdka körül pedig a felnőtt tánccsoport tagjai terítették a szőnyeget. A körmeneten sokan ecseri népviseletben vettek részt.

 
10/46 lap


Legfrisebb cikkeink

Fellépést vállalunk

Rendezvényeken fellépést vállalunk. Keressen Bennünket! Köszönjük!

Támogasson bennünket!

Támogassa Ön is Néptáncegyüttesünk! Köszönjük!

Elérhetőségeink

 Csoportunkkal az alábbi elérhetőségeken léphet kapcsolatba.
  • Tel: (+36) 30-6974-257
  • Email: info@zoldkoszoru.hu