Ön itt van: Főoldal

Ecseri Zöldkoszorú Néptáncegyüttes

JA slide show
 

Ecseri Zöldkoszorú Néptáncegyüttes

nov.22

Völgyeink Gyöngyei könyv bemutató

Az Ecseri Zöldkoszorú hagyományőrző kör tánccsoportjai az Ecseri lakodalmas részleteinek bemutatásával emelték a Völgyeink gyöngyei című helytörténeti könyv bemutatóját november 20-án Maglódon.


 
nov.09

Tök jó Nap Ecseren

Az Ecseri Szlovák Önkormányzat majd egy évtizeddel ezelőtt elevenítette fel azt a régi hagyományt, mely szerint különféle szép kompozíciókkal természetes anyagok felhasználásával díszítették az emberek saját portáikat. Helyi néprajzi gyűjtés alapján Ecseren már az 1930-as években élő szokás volt a töklámpások faragása, mely sok évtizeddel megelőzte az utóbbi időben megerősödött magyarországi Halloween szokást . Erre alapozva hirdetett versenyt a Szlovák Önkormányzat és a művelődési ház, így az előkerteket szebbnél szebb dekorációkkal ékesítették a lakosok. A díjkiosztót november 5-én a Rábai Miklós Művelődési és Közösségi Házban tökfaragással, Márton napi díszek készítésével, és finom sült tök fogyasztásával koronázták meg.


 
nov.07

Kirándulás Zólyomba

Az ecseri Zöldkoszorú Hagyományőrző Kör és az Ecseri Szlovák Önkormányzat közös kirándulást szervezett az ecseri hagyományőrzők számára november 5-én, mely során felkeresték a Zólyomi várat és ellátogattak Besztercebányára is.


 
sze.27

Szüreti Felvonulás és Bál

 

 

 
10/36 lap


Legfrisebb cikkeink

Fellépést vállalunk

Rendezvényeken fellépést vállalunk. Keressen Bennünket! Köszönjük!

Támogasson bennünket!

Támogassa Ön is Néptáncegyüttesünk! Köszönjük!

Elérhetőségeink

 Csoportunkkal az alábbi elérhetőségeken léphet kapcsolatba.
  • Tel: (+36) 30-6974-257
  • Email: info@zoldkoszoru.hu