Ön itt van: Főoldal

Ecseri Zöldkoszorú Néptáncegyüttes

JA slide show
 

Ecseri Zöldkoszorú Néptáncegyüttes

dec.04

Advent első vasárnapja

Advent első vasárnapjára elkészült a falu adventi koszorúja, melyet a Búdka előtt állított fel az Ecseri Szlovák Önkormányzat és Ecser Nagyközség Önkormányzata. Advent kezdetére a Petruska lányok elkészítették a hagyományos Betlehemet is a Búdkában.


 
dec.03

Adventi meglepetés

A Zeleny veniec néptánccsoport tagjai az idén is kedves meglepetéssel köszöntötték a Zöldkoszorú Hagyományőrző kör egyesületi tagjait. A táncosok adventi zöldkoszorúkkal díszítették fel a kapukat, kívánva boldog készülődést és áldott ünnepeket az ecseri hagyományőrzőknek. 
nov.22

Utolsó Zeleny Zsracska

Az ecseri vacsoracsata utolsó fordulója szombaton került megrendezésre. A Zsracska eseményeit már a készülődés szakaszától követte a Duna Televizió Domovina műsorának stábja.

A jó hangulatú készülődést még jobb hangulatú vacsora követte, melyen nagytarcsai rizsleves, sóskúti káposztás núdli, kistarcsai prpa és cinkotai vert sütemény –bitvo került az asztalra.

Az utolsó alkalom különlegessége volt az is, hogy a vendéglátók nagymamája is segítkezett a hagyományos pestvidéki szlovák ételek elkészítésénél.

 

A Zsracskáról készült összeállítás a Domovina január 1-számában lesz látható a Duna TV műsorán.
 
nov.12

Dolina Tollfosztó

Az idei Dolina Tollfosztó bálban nagy számban vettek részt az ecseriek is akik az est kulturális programjában két népviseletes ecseri esküvői párt is bemutattak rövid ének és egy évszázados vőfélyvers kíséretében.

Az első menyasszony 1933-ból származó eredeti ruhát viselt, melyben Pintér Teréz esküdött örök hűséget Turcsány Mihálynak. A 30-as években még sötét tónusú ruhában esküdtek az ecseri menyasszonyok, melyhez fekete kötényt kötöttek. Később a menyasszonyi öltözetek világosodni kezdtek, majd az ötvenes évekre teljesen fehérré váltak. A második menyasszony öltözete ez alapján került rekonstruálásra. Mindkét menyasszony hagyományos mirtuszkoszorút viselt. A vőlegényi viselet keveset változott ebben az időszakban. A harmincas évek paraszti viselete az ötvenes években kezdett polgárosodni, mely a bemutatott viseletekben is látható volt.Ezután következett a hagyományos bál, melyen a mieink is hajnalig ropták a táncot.


 
3/36 lap


Legfrisebb cikkeink

Fellépést vállalunk

Rendezvényeken fellépést vállalunk. Keressen Bennünket! Köszönjük!

Támogasson bennünket!

Támogassa Ön is Néptáncegyüttesünk! Köszönjük!

Elérhetőségeink

 Csoportunkkal az alábbi elérhetőségeken léphet kapcsolatba.
  • Tel: (+36) 30-6974-257
  • Email: info@zoldkoszoru.hu