Ön itt van: Főoldal

Ecseri Zöldkoszorú Néptáncegyüttes

JA slide show
 

Ecseri Zöldkoszorú Néptáncegyüttes

jan.28

Közös farsangi mulatság

Az Ecseri tánccsoportok közös farsangi bálján együtt mulattak a Zeleny veniec Hagyományőrző Kör néptáncosai. A jó hangulatú rendezvényen ott voltak a Petruskák, a Nyugdíjas hagyományőrzők, a Zeleny felnőtt táncosai és a Vevericskák is, akik a Hartyáni trubacsok muzsikájára ropták a táncot.


 
dec.17

Mindenki Karácsonya

Az idei "Mindenki karácsonyán" az ifjúság nagy sikerrel képviselte az ecseri hagyományőrzőket. A Rábai Miklós Művelődési Házban megtartott rendezvényen az iskolás néptánccsoport Ecseri táncokat adott elő, a Vevericska csoport pedig Békési szlovák táncokat mutatott be. A Petruskákat legfiatalabb párosuk képviselte bodrogközi szóló tánccal.


 
dec.11

Gyertyagyújtás Advent második vasárnapján

Advent második vasárnapján a Búdka mellett közös gyertyagyújtást szervezett Ecser Nagyközség Önkormányzata és az Ecseri Szlovák Önkormányzat. Az érdeklődőket Gál Zsolt polgármester és Aszódi Csaba András a szlovák önkormányzat elnöke köszöntötte. A résztvevők megtudhatták, hogy hogyan zajlott egy évszázaddal ezelőtt Ecseren a karácsonyi ünnepkör. A kulturális programban felléptek az iskolás néptáncosok, a Vevericska néptánccsoport, a Nyugdíjas klub énekkara, a Petruska tánccsoport és az Ecseri Dalárda is. Ezt követően karácsonyi dallamok kíséretében kóstolhatták meg a friss töpörtyűt, forralt bort és forró teát a résztvevők.


 
dec.09

Kóspallagon a Petruska csoport

A Petruska csoport Kóspallagon lépett fel szombat délután a helyi adventi rendezvény keretében. A Börzsönyben fekvő falu közönsége örömmel fogadta az ecserieket, akik zempléni karikázót és nógrádi szlovák táncokat mutattak be. 
2/36 lap


Legfrisebb cikkeink

Fellépést vállalunk

Rendezvényeken fellépést vállalunk. Keressen Bennünket! Köszönjük!

Támogasson bennünket!

Támogassa Ön is Néptáncegyüttesünk! Köszönjük!

Elérhetőségeink

 Csoportunkkal az alábbi elérhetőségeken léphet kapcsolatba.
  • Tel: (+36) 30-6974-257
  • Email: info@zoldkoszoru.hu