Ön itt van: Főoldal

Ecseri Zöldkoszorú Néptáncegyüttes

JA slide show
 

Ecseri Zöldkoszorú Néptáncegyüttes

nov.06

Mindenszentek

November elsején, Mindenszentek napján a mise után fúvószenei kísérettel vonultak ki a temetőbe az ecseriek. Az Újhartyáni Fúvószenekar az alkalomhoz illő dallamokkal kísérte a körmenetet. A temetői keresztnél litánia és prédikáció hangzott el szintén zenei kísérettel.

Az áhítatot a Római Katolikus Egyház, a Zöld koszorú Hagyományőrző Kör és az Ecseri Szlovák Önkormányzat szervezte.


 
okt.30

Zeleny "Zsracska"

Az ecseri vacsoracsata legutóbbi fordulóján ismét ízletes pest vidéki hagyományos szlovák ételek készültek. A kistarcsai kolbászlevest túrós krumpli követte Sáriból, majd isaszegi recept alapján készült trencséni galuska zárta a menüsort. A "Zsracska" utolsó vacsoracsatája november közepén lesz, melyet a Duna TV is közvetíteni fog. 
okt.29

Szomszédolás Vecsésen

A Petruska csoport nagy sikerrel lépett fel Vecsésen a „Szomszédolás folklórfesztiválon”. Műsorokban nógrádi páros táncokat mutattak be, melyet a közönség nagy tetszéssel fogadott.


 
okt.21

Vasárnapi harangszó

A Kossuth Rádióban október 22-én, a vasárnapi harangszó most az Ecseri Római Katolikus Templomból hangzik fel délben. Előtte rövid ismertetőt hallhatnak településünkről, a templomról és annak védőszentjéről, Páduai Szent Antalról.

A templomunk tornyában három harang lakik. A délidőben megszólaló 2 mázsa 60 kilogrammos nagyharang az ecseri hívek adományából készült 1934-ben. Szlezák László budapesti műhelyében.

 
4/36 lap


Legfrisebb cikkeink

Fellépést vállalunk

Rendezvényeken fellépést vállalunk. Keressen Bennünket! Köszönjük!

Támogasson bennünket!

Támogassa Ön is Néptáncegyüttesünk! Köszönjük!

Elérhetőségeink

 Csoportunkkal az alábbi elérhetőségeken léphet kapcsolatba.
  • Tel: (+36) 30-6974-257
  • Email: info@zoldkoszoru.hu