Ön itt van: Főoldal

Ecseri Zöldkoszorú Néptáncegyüttes

JA slide show
 

Ecseri Zöldkoszorú Néptáncegyüttes

júl.27

Eitler Ágnes doktori disszertációján

 

Eitler Ágnes doktori disszertációjának védésén vettek részt hagyományőrző körünk tagjai az ELTE Bölcsésztudományi Karán. A doktori munka “ A színpadra vitt népi kultúra szerepe a lokalitás szervezésében”, melyen az ecseri hagyományok is hangsúlyos szerepet kaptak.

Gratulálunk Áginak és köszönjük az Ecserről írt tudományos munkát!

 


 

 
júl.27

Fellépés Pilisszentléleken

 

A Zeleny tánccsoport Pilisszentléleken lépett fel szombaton. “A mi kis falunk” forgatási helyszínén nagy szeretettel fogadták az ecserieket, akik nagy sikerrel mutatták be műsorukat. A fellépés után lehetőség volt a sorozat emblematikus helyeit felkeresni és egy körre betérni Teca kocsmájába is.

Köszönjük a pilisszentlélekiek szíves vendéglátását!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 


 

 
júl.27

Úrnap Ecseren 2023

 

Felemelő része volt az idei ecseri úrnapi ünnepnek a régi Szűz Mária szobor megáldása.A történelem fintora, hogy a templom hordozható Panenka szobra évtizedeken keresztül aludta Csipkerózsika álmát a padláson. Az Ecseri Szlovák önkormányzat és a Zeleny veniec Hagyományőrző kör által restauráltatott szobrot több mint 50 év után adták át az egykori Máriás lányok az új generációnak. A megható ünnepség után a körmenetben ismét bejárta a falut a mi Panenkánk. A hagyományos fúvószenés, virágszőnyeges körmeneten sok ecseri ünnepi népviseletben vett részt. Köszönet mindenkinek, aki méltóvá tette ünnepünket.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 
júl.27

Nyugdíjas klub 40 éves jubileum

 

Az Ecseri Nyugdíjas klub 40 éves jubileumi ünnepségén szerepeltek tánccsoportjaink szombaton. A Petruskák Madocsai tánca után a Zeleny-s fiúk szlovák verbunkja következett, majd ismét a Petruskák léptek fel Rábai Miklós újragondolt vidám Háromugrósával. A műsort a Zeleny tánccsoport zárta Békési szlovák táncokkal. A finom vacsorát után jó hangulatú bál koronázta meg az ünnepet.

 

 

 

 


 

 
4/71 lap


Legfrisebb cikkeink

Fellépést vállalunk

Rendezvényeken fellépést vállalunk. Keressen Bennünket! Köszönjük!

Támogasson bennünket!

Támogassa Ön is Néptáncegyüttesünk! Köszönjük!

Elérhetőségeink

Csoportunkkal az alábbi elérhetőségeken léphet kapcsolatba.

  • Tel: (+36) 20-9692-044
  • Email: info@zoldkoszoru.hu