Ön itt van: Főoldal

Ecseri Zöldkoszorú Néptáncegyüttes

JA slide show
 

Ecseri Zöldkoszorú Néptáncegyüttes

júl.08

Szlovákok napja Békéscsabán

A Magyarországi Szlovákok napján Békéscsabán, a Pestvidéki régiót az ecseri Petruska tánccsoport képviselte. A kulturális programban részleteket mutattak be az Ecseri lakodalmasból, melyet nagy tapssal jutalmazott a közönség.

 
jún.08

Úrnapi Virágszőnyeg

Az idei ecseri úrnapi körmeneten előkészítő munkáiban a Zeleny veniec Hagyományőrző kör tagjai is kivették részüket. A cserfa szobor környékét a Petruska lányok díszítettek, a Búdka körül pedig a felnőtt tánccsoport tagjai terítették a szőnyeget. A körmeneten sokan ecseri népviseletben vettek részt.

 
már.30

Nagypénteki mosakodás

Nagypéntek reggele az idén is, a hagyományos patak parti mosakodással kezdődött Ecseren. Az ecseri és környékbeli hagyományőrzők a Szerelem patak partján gyülekeztek hogy a Nagypénteki patakvíz varázslatos erejében részesülhessenek. A néphagyomány szerint aki Nagypénteken megmosdik a patakban, egész évben egészséges és szép lesz. A program során felhangzott a régi Sväty kríž kezdetű helyi szlovák ének és a keresztúriak Máriás éneke is. A mosdásban az óvodásokat a nagytarcsai, maglódi, keresztúri, cinkotai, szentkereszti és tárnoki vendégek, és az ecseriek követték . Ezután kaláccsal és teával kínálták a vendégeket a házigazdák.

 
már.03

Tavaszvárás Maglódon

Az Országos Szlovák Önkormányzat által szervezett tavaszváró rendezvényen vettünk részt Maglódon, ahol a Petruska csoport és Danka Balázs képviselte az Ecserieket. A Petruskák nógrádi táncokat mutattak be, Balázs pedig régi ecseri tót verseket és mondókákat szavalt. 
4/40 lap


Legfrisebb cikkeink

Fellépést vállalunk

Rendezvényeken fellépést vállalunk. Keressen Bennünket! Köszönjük!

Támogasson bennünket!

Támogassa Ön is Néptáncegyüttesünk! Köszönjük!

Elérhetőségeink

 Csoportunkkal az alábbi elérhetőségeken léphet kapcsolatba.
  • Tel: (+36) 30-6974-257
  • Email: info@zoldkoszoru.hu