Ön itt van: Főoldal

Ecseri Zöldkoszorú Néptáncegyüttes

JA slide show
 

Ecseri Zöldkoszorú Néptáncegyüttes

nov.14

Tollfosztó bál

 

Az ecseriek is részt vettek a pestkörnyéki szlovákok regionális rendezvényén, melyet jelenlétével megtisztelt Soltész Miklós államtitkár, Paulik Antal szószóló és az Országos szlovák önkormányzat vezetősége is. A kulturális programban óecseri szlovák táncokat mutattak be a Zeleny táncosok, a Petruskák pedig a “Hét falu táncában” szerepeltek. A kulturális programot vidám tollfosztó bál követte.

 

 

 

 

 

 


 

 
nov.03

Mindenszentek

Megható fúvószenekari áhítattal emlékeztünk szeretteinkre az ecseri temetőben Mindenszentek estéjén. A katolikus egyházzal közösen rendezett program során elődeink hagyományos szlovák énekei is felhangoztak.

 

 

 

 

 

 
okt.21

Szüreti mulatság Ecseren

Vidám szüreti mulatság volt Ecseren október első szombatján, melyen a néptáncosok mellett részt vett szlovákiai testvértelepülésünk küldöttsége is. A hagyományos szüreti felvonulást megelőzően a két polgármester találkozott, majd a templom melletti parkban közösen elültették a szlovák vendégek által ajándékba hozott “Barátság fáját”. Ezt követően elindult a hagyományos zenés szüreti menet, mely során lovasbemutatót is láthattak az érdeklődők. Köszönet a mindenkinek, aki segített a program sikeres lebonyolításában és a vendéglátásban. A nap hajnalig tartó szüreti bállal zárult.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
okt.21

Népszámlálás 2022

Népszámlálás 2022

Ha büszke vagy, amikor lakóhelyedet említve másoknak mindjárt a híres Ecseri lakodalmas jut eszébe, ha a mazsolás-citromos ecseri kalács hallatán összefut a nyál a szádban, ha a trubacsok dobpergését hallva rögtön táncra perdülnél, ha büszkén öltöd magadra a gyönyörű ecseri népviseletet, ha az ecseri néptánccsoport tagja voltál, ha a nagymama kapusznyíkját és siskáját nem tudod elfelejteni, ha az ecseri temetőben pihennek nagyszüleid, dédszüleid és az ő elődeik is, akkor büszkén jelöld be az őszi népszámlálás során szlovák nemzetiséghez tartozásodat és szlovák kultúrához való kötődésedet.

A hagyományaink őrzésére kapott állami támogatást nagyban befolyásolja, hogy hányan érzik magukénak az ecseri tót kultúrát. A népszámláláskor nemzetiségünk megjelölésével is biztosíthatjuk, hogy az elődeinktől örökölt hagyományainkat még sokáig őrizhessük. Az idei népszámlálás lehetőséget nyújt két nemzetiséghez való tartozás megjelölésére is, így a magyar mellett egyszerűen meg lehet jelölni a szlovákot is. Ehhez kérjük a hagyománytisztelő ecseriek támogatását.

A kérdőív 12. pontja vonatkozik a nemzetiségi kötődésre, itt lehet megjelölni a magyar mellett a szlovák nemzetiséget is. A “büszke ecseriek” segítségével biztosíthatjuk az ecseri tájház további zökkenőmentes működtetését, az ecseri néptánccsoportok ingyenes oktatásának folytatását és természetesen szlovák nyelvoktatásunkat is.

Köszönettel,

 

Ecseri Szlovák Önkormányzat

  

 
4/67 lap


Legfrisebb cikkeink

Fellépést vállalunk

Rendezvényeken fellépést vállalunk. Keressen Bennünket! Köszönjük!

Támogasson bennünket!

Támogassa Ön is Néptáncegyüttesünk! Köszönjük!

Elérhetőségeink

 Csoportunkkal az alábbi elérhetőségeken léphet kapcsolatba.
  • Tel: (+36) 30-6974-257
  • Email: info@zoldkoszoru.hu