Ön itt van: Főoldal

Ecseri Zöldkoszorú Néptáncegyüttes

JA slide show
 

Ecseri Zöldkoszorú Néptáncegyüttes

máj.20

Ecseri "Zsracska" - Harmadik forduló

Az ecseri néptánccsoport harmadik vacsoracsatáján ismét különleges pest környéki tót ételekkel ismerkedhettek meg a csoport tagjai. A nagy sikerű pilisi táskaleves után dúskálhattak a vendégek a húsételekben: a nagytarcsai toros káposzta mellett lucskos káposzta is várta a csoportot, a vegetáriánusok pedig jól lakhattak a cinkotai hamulával. Édességként pilisi bábovka zárta a fogásokat.


 
ápr.24

Óvodásaink is mosakodtak

Nem csak a felnőttek, hanem az ecseri óvodások is megmosdottak a Szerelem patakban, hogy a néphagyomány szerint szépek és egészségesek maradjanak a következő évben. A mosdás után megkóstolták a finom ecseri lakodalmas kalácsot is. Jövőre is várjuk mindkét ecseri ovi gyermekeit.


 
ápr.23

Ecseri "Zsracska" - Második forduló

Az "Ecseri vacsoracsata - Ecserszká zsracska" második fordulóján is vidám hangulatban kóstolgatták a régi szlovák-tót ételeket a Zeleny veniec néptánccsoport táncosai. Az ízlésesen feltálalt menüsor ételei: tejfölös paradicsomleves Ecserről, nokedlis paprikás krumpli Pilisről és ecseri siska volt. Ismét megállapítottuk, hogy a pest környéki tót konyha étkei ínyünkre valók.


 
ápr.14

Nagypénteki mosakodás

Az ecseri Szerelem patak partját az idén is sokan felkeresték, hogy részt vegyenek a hagyományos nagypénteki mosdáson. Az ecseriek évszázados tradíciója szerint a falu főutcáján folyó patak vize nagypéntek napján varázserővel bír: aki megmosdik annak friss vizében, a következő évben egészséges, szép és fiatal marad. A idei patakparti eseményre érkeztek vendégek Csömörről, Maglódról, Nagytarcsáról, Cinkotáról, Rákoskeresztúrról és Pilisszentkeresztről is. Az ecseriek és a csömöriek szlovák böjti énekeket is felelevenítettek a program során.

 
8/36 lap


Legfrisebb cikkeink

Fellépést vállalunk

Rendezvényeken fellépést vállalunk. Keressen Bennünket! Köszönjük!

Támogasson bennünket!

Támogassa Ön is Néptáncegyüttesünk! Köszönjük!

Elérhetőségeink

 Csoportunkkal az alábbi elérhetőségeken léphet kapcsolatba.
  • Tel: (+36) 30-6974-257
  • Email: info@zoldkoszoru.hu