Ön itt van: Főoldal

Ecseri Zöldkoszorú Néptáncegyüttes

JA slide show
 

Ecseri Zöldkoszorú Néptáncegyüttes

már.30

Nagypénteki mosakodás

Nagypéntek reggele az idén is, a hagyományos patak parti mosakodással kezdődött Ecseren. Az ecseri és környékbeli hagyományőrzők a Szerelem patak partján gyülekeztek hogy a Nagypénteki patakvíz varázslatos erejében részesülhessenek. A néphagyomány szerint aki Nagypénteken megmosdik a patakban, egész évben egészséges és szép lesz. A program során felhangzott a régi Sväty kríž kezdetű helyi szlovák ének és a keresztúriak Máriás éneke is. A mosdásban az óvodásokat a nagytarcsai, maglódi, keresztúri, cinkotai, szentkereszti és tárnoki vendégek, és az ecseriek követték . Ezután kaláccsal és teával kínálták a vendégeket a házigazdák.

 
már.03

Tavaszvárás Maglódon

Az Országos Szlovák Önkormányzat által szervezett tavaszváró rendezvényen vettünk részt Maglódon, ahol a Petruska csoport és Danka Balázs képviselte az Ecserieket. A Petruskák nógrádi táncokat mutattak be, Balázs pedig régi ecseri tót verseket és mondókákat szavalt. 
feb.18

Program ajánló

PROGRAMAJÁNLÓ

Az Országos Szlovák Önkormányzat kulturális programsorozatának keretein belül február 24-én Maglódon kerül megrendezésre a "Jégtörő Mátyás-napi" tavasz váró rendezvény. A programban fellép a Rákoskeresztúri Rázene Fúvószenekar, a Püspökhatvani Népi Együttes, a csömöri Malá furmicska néptáncegyüttes, az ecseri Petruskák néptánccsoport és a maglódi Kacamajka tánccsoport, valamint Danka Balázs (Ecser) és Berki Liliána (Galgagyörk) . A rendezvényen mutatkoznak be a szlovák nemzetiségi parlamenti képviselőjelöltek is.

Helyszín: Mag-ház, Maglód, Fő út 4-6.

Rendezvény kezdete: 15:00 óra.

A belépés díjtalan.

 

Szeretettel várunk minden érdeklődőt!

 
jan.28

Közös farsangi mulatság

Az Ecseri tánccsoportok közös farsangi bálján együtt mulattak a Zeleny veniec Hagyományőrző Kör néptáncosai. A jó hangulatú rendezvényen ott voltak a Petruskák, a Nyugdíjas hagyományőrzők, a Zeleny felnőtt táncosai és a Vevericskák is, akik a Hartyáni trubacsok muzsikájára ropták a táncot.


 
8/43 lap


Legfrisebb cikkeink

Fellépést vállalunk

Rendezvényeken fellépést vállalunk. Keressen Bennünket! Köszönjük!

Támogasson bennünket!

Támogassa Ön is Néptáncegyüttesünk! Köszönjük!

Elérhetőségeink

 Csoportunkkal az alábbi elérhetőségeken léphet kapcsolatba.
  • Tel: (+36) 30-6974-257
  • Email: info@zoldkoszoru.hu