Ön itt van: Főoldal

Ecseri Zöldkoszorú Néptáncegyüttes

JA slide show
 

Ecseri Zöldkoszorú Néptáncegyüttes

júl.27

Szlovák népismereti tábor

 

Az idei évben is sok élménnyel gazdagodva tértek vissza az ecseri gyerekek a hagyományőrző kör által szervezett szlovák népismereti táborból. A tábor öt napja alatt felkeresték az Ecsert újratelepítő Grassalkovich Antal életének állomásait, közös programokon vettek részt testvértelepülésünk - Cabaj- Čápor - iskolásaival és ellatogattak Pozsonyba, Bajmócra valamint Révkomáromba is.

Köszönet a támogatásért a Bethlen Gábor Alapkezelőnek (pályázat száma: NTAB-KP-1-2023/1-000464), Ecser Nagyközség önkormányzatának és az Ecseri Szlovák Önkormányzatnak.

 

 

 

 


 

 
júl.27

Nemzetközi folklórfesztiválon Erdélyben

 

A Čerpotoki nemzetközi folklórfesztiválon vett részt a Zeleny tánccsoport a hétvégén Erdélyben. A háromnapos rendezvényre a Magyarországi Szlovákok Kulturális Intézete szervezésében jutott ki a csoport, ahol sárosi, zempléni, békési és természetesen ecseri szlovák táncokkal szerepeltek az ecseriek nagy sikerrel.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 
júl.27

Aratófesztivál Csömörön

 

Szombaton a regionális aratófesztiválon vettek részt az ecseriek Csömörön. Az aratóételek versenyén az ecseri JótEvők első díjat nyertek, a délutáni gálaműsorban pedig a Zeleny csoport lépett fel Békési és Sárosi táncokkal.

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 


 


 

 
júl.27

A nemzetiségi egyházi kórusok találkozóján

 

Sarlós Boldogasszony napján tartotta az Országos Szlovák Önkormányzat a nemzetiségi egyházi kórusok találkozóját a Mátraszentimre - Fallóskúti kegyhelyen. Az eseményen részt vett a Dalárda is Ecseren gyűjtött szlovák dalokkal és latin kórusművekkel. Szép élmény volt a Magyarország legmagasabban fekvő településén együtt énekelni.

 

 

 

 

 


 

 
8/76 lap


Legfrisebb cikkeink

Fellépést vállalunk

Rendezvényeken fellépést vállalunk. Keressen Bennünket! Köszönjük!

Támogasson bennünket!

Támogassa Ön is Néptáncegyüttesünk! Köszönjük!

Elérhetőségeink

Csoportunkkal az alábbi elérhetőségeken léphet kapcsolatba.

  • Tel: (+36) 20-9692-044
  • Email: info@zoldkoszoru.hu