Ön itt van: Főoldal

Ecseri Zöldkoszorú Néptáncegyüttes

JA slide show
 

Ecseri Zöldkoszorú Néptáncegyüttes

ápr.14

Sibálás

Régen húsvét keddjén jártak Ecseren a lányok a fiúkhoz “sibálni”. Fűzfából font siba vesszővel keresték fel a fiús házakat és veregették meg a fiúkat. Ezt az egészség-hozó szokást elevenítette fel az Zeleny néptánccsoport a keddi táncpróbán.

 

 

 

 

 

 
ápr.14

Tavaszi népszokás

A régi időkben a templom harangjai már nagyszombat reggelén hazajöttek Rómából és zengtek a falu felett. Ecseren szokás volt, hogy a nagyszombati harangszóra kimentek a gyümölcsöskertekbe és megrázogatták a virágzó gyümölcsfák ágait, hogy azok bőséges termést hozzanak.

 

 
ápr.14

Nagypénteki mosdás

Az idei nagypéntek délelőttjén is sokan összegyűltek Ecseren, a Szerelem patak partján, hogy a régi hagyomány szerint megmosakodjanak a különleges erővel rendelkező nagypénteki vízben. A rossz idő ellenére eljöttek barátaink Maglódról, Keresztúrról, Cinkotáról, Kistarcsáról, Nagytarcsáról, Kerepesről és Pilisszentkeresztről.Természetesen az ecseriek is nagy számban vettek részt az eseményen, melyen felhangzottak elődeink archaikus szlovák nyelvű nagyböjti énekei és imái. Mosdás után szerény böjti vendéglátásra vártuk vendégeinket a tájház udvarára.

 

 

 
feb.14

Fellépés a budai Margit-bálon

A budai Margit-bálon lépett fel a Zeleny néptánccsoport szombaton. Táncosaink kapuvári verbunkot mutattak be, majd ezután nyitották meg az ecseriek a bált Sáros megyei táncokkal. A jó hangulatú rendezvényen késő éjszakáig mulattak az ecseri néptáncosok is.

 

 

 

 

 
7/72 lap


Legfrisebb cikkeink

Fellépést vállalunk

Rendezvényeken fellépést vállalunk. Keressen Bennünket! Köszönjük!

Támogasson bennünket!

Támogassa Ön is Néptáncegyüttesünk! Köszönjük!

Elérhetőségeink

Csoportunkkal az alábbi elérhetőségeken léphet kapcsolatba.

  • Tel: (+36) 20-9692-044
  • Email: info@zoldkoszoru.hu