Ön itt van: Főoldal

Ecseri Zöldkoszorú Néptáncegyüttes

JA slide show
 

Ecseri Zöldkoszorú Néptáncegyüttes

nov.05

100. Évforduló - Megemlékezés

Ecser Nagyközség Önkormányzata, az Ecseri Szlovák Önkormányzat és az Ecseri Római Katolikus Egyházközség tisztelettel meghívja a település lakosságát AZ I. VILÁGHÁBORÚ BEFEJEZÉSÉNEK

100. ÉVFORDULÓJA ALKALMÁBÓL TARTANDÓ MEGEMLÉKEZÉSRE

2018. november 11-én vasárnap az ecseri templomba.

A háborúban 53 ecseri katona vesztette életét, főként az olasz frontokon. A megemlékezésre külön tisztelettel meghívjuk a hazánkért életüket áldozó 53 ecseri katona leszármazottait, hozzátartozóit is. A 9.00 órakor kezdődő szentmisét hőseinkért ajánljuk fel. A mise után kb 10 órakor folytatódik a megemlékezés, melyen közreműködnek: az Egyházi Gitáros Énekkar, az Ecseri Nyugdíjas Klub, a Petruska néptánccsoport és a Zeleny néptánccsoport.
 
okt.30

Megemlékezés

 

Halottak napi fúvószenei áhítattal egybekötött megemlékezésünket november 1-én csütörtökön 17.45-kor tartjuk az ecseri temetőben, melyre mindenkit szeretettel várunk.

 

 
sze.19

Ecseri Lakoma

Szeptember 22-én este 20:00 órakor a Duna World műsorán jelentkező Dokuzónában 1 órában az Ecseri Lakoma! Végy egy tánccsoportnyi, szlovák származására büszke ecseri fiatalt, egy több száz éves, régi szlovák recepteket tartalmazó szakácskönyvet, keverd össze szívvel, lélekkel, jó szándékkal, adj hozzá egy csipetnyit a legifjabb generáció érdeklődéséből is. Mindezt hagyd érni, állni, majd gyúrd szerves egésszé - és lakasd jól vele a kedves nézők és hagyományőrzök szívét, lelkét! Az Ecseri Zöldkoszorú Néptáncegyüttes tagjai 2017-et a gasztronómia jegyében, a pest környéki szlovák települések hagyományos ételeinek felelevenítésében élték. Az Aszódi Csaba András és Király Katalin által szerkesztett "Nagyanyáink konyhájából" című szakácskönyv ételeiből sorsolták ki a recepteket, majd az általuk Zsracskának nevezett 7 vacsora alkalmával meg is főzték a régi szlovák ételeket. Februártól novemberig folyt a lakomázás...Stábunk az első és utolsó vacsorát rögzítette.

 

 

 
sze.01

Szlovák Kultúra napja Rijekában

A Zeleny tánccsoport nagy sikerrel szerepelt az Adriai-tenger partján megrendezett szlovák kultúra napján Rijekában, ahová Magyarország képviseletében érkeztek a Sári Borovenka néptánccsoporttal együtt. A többnapos rendezvény keretében táncosaink részt vettek a belvárosi népviseletes felvonuláson és a tengerparti fellépésen a fiumei kikötőben. A gasztronómiai bemutatón finom komlósi kolbászt és kvaszienkát kínáltak tótkomlósi barátaink. Köszönjük a támogatást a Szlovák Uniónak, a Magyarországi Szlovákok Kulturális Intézetének és a talpalávalót az Újhartyáni fúvósoknak.A programon való részvétel az Emberi Erőforrások Minisztériumának pályázati támogatásával valósult meg.

 
9/46 lap


Legfrisebb cikkeink

Fellépést vállalunk

Rendezvényeken fellépést vállalunk. Keressen Bennünket! Köszönjük!

Támogasson bennünket!

Támogassa Ön is Néptáncegyüttesünk! Köszönjük!

Elérhetőségeink

 Csoportunkkal az alábbi elérhetőségeken léphet kapcsolatba.
  • Tel: (+36) 30-6974-257
  • Email: info@zoldkoszoru.hu