Ön itt van: Főoldal

Ecseri Zöldkoszorú Néptáncegyüttes

JA slide show
 

Ecseri Zöldkoszorú Néptáncegyüttes

feb.14

Fellépés a budai Margit-bálon

A budai Margit-bálon lépett fel a Zeleny néptánccsoport szombaton. Táncosaink kapuvári verbunkot mutattak be, majd ezután nyitották meg az ecseriek a bált Sáros megyei táncokkal. A jó hangulatú rendezvényen késő éjszakáig mulattak az ecseri néptáncosok is.

 

 

 

 

 
jan.30

Zárszámadó közgyűlés és Cserfalevél díj átadása

Január 28-án szombaton tartotta zárszámadó közgyűlését az Ecseri Zeleny veniec Hagyományőrző Kör, melyen a tavalyi év kulturális eseményeiről és az egyesület pénzügyi helyzetéről számolt be a vezetőség. A hivatalos részt követően került átadásra az Ecseri Szlovák Önkormányzat által alapított “Cserfalevél “ hagyományőrző díj, mely olyan megbecsült személyeknek adományozható, akik sokat tettek az ecseri hagyományokért. A díjat az idei évben a 92 éves Szigetvári Panni néni és az Ecseren 20 éve néptáncot oktató Földvári házaspár vehette át.

 

Az est kulturális részében felléptek a Petruskák, a senior néptánccsoport és a Zeleny csoport. A műsort finom vacsora és hajnalig tartó bál követte, melyen a Vörösvári Trubacsok biztosították a jó hangulatot.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
dec.22

Adventi koncert és a felújított tájház megnyitója

Advent harmadik vasárnapján felemelő koncertre került sor az ecseri Szent Antal plébániatemplomban. A Zeleny veniec Hagyományőrző Kör Dalárdája karácsonyi kórusművekkel és népi adventi dallamokkal örvendeztette meg a közönséget. A repertoárból nem hiányoztak elődeink szlovák nyelvű archaikus énekei sem. A programot megtisztelte jelenlétével Hollerné Racskó Erzsébet, az Országos Szlovák Önkormányzat elnöke és dr Király Katalin a Magyarországi Szlovákok Kulturális Intézetének igazgatója is.

A koncert után került sor a felújított ecseri tájház megnyitására, melyet Soltész Miklós államtitkár, Paulik Antal parlamenti szószóló és dr Szűcs Lajos országgyűlési képviselő adtak át az ecseriek rövid műsorának kíséretében. Az ünnepség után az Ecseri Szlovák Önkormányzat látta vendégül a résztvevőket.

 

 

 

 

 

 

 


 
dec.04

Fellépés Acsán

Szombat délután Acsán lépett fel a Zeleny tánccsoport a szlovák önkormányzat adventi programjában, ahol a csoport ízelítőt adott szlovák táncaiból. A színpadi műsort finom vacsora és táncház követte. Köszönjük a vendéglátást!

 

 

 

 

 

 
9/73 lap


Legfrisebb cikkeink

Fellépést vállalunk

Rendezvényeken fellépést vállalunk. Keressen Bennünket! Köszönjük!

Támogasson bennünket!

Támogassa Ön is Néptáncegyüttesünk! Köszönjük!

Elérhetőségeink

Csoportunkkal az alábbi elérhetőségeken léphet kapcsolatba.

  • Tel: (+36) 20-9692-044
  • Email: info@zoldkoszoru.hu