Ön itt van: Főoldal

Ecseri Zöldkoszorú Néptáncegyüttes

JA slide show
 

Ecseri Zöldkoszorú Néptáncegyüttes

sze.01

Mohácsi Nemzetközi Néptáncfesztivál

A Zeleny néptánccsoport kiemelkedő eseménye volt a 24. Mohácsi Nemzetközi Néptáncfesztiválon való részvétel. A nyári szomorú esemény után felmerült a csoportban, hogy lemondjuk a fellépéssorozatot, azonban végül úgy döntöttünk, hogy Viki emlékének szenteljük ezt az eseményt. Biztosak vagyunk benne, hogy büszkén nézett le ránk a felhők fölül.

 

Mohácsi vendéglátóink nagy vendégszeretettel fogadtak bennünket. A fesztivál több eseményén is részt vettünk és a többnapos program során nemcsak Mohácson, hanem Pécsváradon is felléptünk. Az augusztus 20-i gálaműsorban többezres baranyai közönség tapsolt a magyarországi szlovákokat képviselő ecseri néptáncosoknak.

 

 

 

 

 

 

 

 

 
júl.21

Elvégeztük az aratást

“ Elvégeztük az aratást - Gde sme žali, tam sme žali”

 

 

 

 
júl.21

Éves közgyűlés 2021

 

Kedves Zeleny veniec hagyományőrző kör tagok! Egyesületünk kulturális programmal és bállal összekötött éves közgyűlése 2021 szeptember 3-án pénteken délután lesz a művelődési házban. A személyre szóló meghívókat később juttatjuk el az egyesület tagságához.

 

 
júl.21

Ecseri könyvet kapott ajándékba a szlovák miniszterelnök

2021. június 29-én, kedden Budapestre látogatott Eduard Heger szlovák kormányfő. A magyar fővárosban tárgyalt Orbán Viktor miniszterelnökkel és Kövér Lászlóval, az Országgyűlés elnökével. Látogatása végén a Szlovák Köztársaság budapesti nagykövetségén a magyarországi szlovák egyesületek, önkormányzatok és intézmények képviselőivel is találkozott. Aszódi Csaba András, az Ecseri Szlovák Önkormányzat elnöke a követségen adta át Eduard Hegernek a 2020. végén megjelent, 16 ecseri receptet is tartalmazó „Nagyanyáink konyhájából – Takto varila starká" című szakácskönyvet, mely a pestkörnyéki szlovák őslakosságú települések hagyományos ételeit mutatja be. A könyv Aszódi Csaba András, Király Katalin és Lukics Gábor munkája.

 

 

 
9/61 lap


Legfrisebb cikkeink

Fellépést vállalunk

Rendezvényeken fellépést vállalunk. Keressen Bennünket! Köszönjük!

Támogasson bennünket!

Támogassa Ön is Néptáncegyüttesünk! Köszönjük!

Elérhetőségeink

 Csoportunkkal az alábbi elérhetőségeken léphet kapcsolatba.
  • Tel: (+36) 30-6974-257
  • Email: info@zoldkoszoru.hu