Ön itt van: Főoldal

Ecseri Zöldkoszorú Néptáncegyüttes

JA slide show
 

Ecseri Zöldkoszorú Néptáncegyüttes

jan.08

Böllérfesztivál

Az Ecseri tájház ad otthont 2022 január 8-án a hagyományos Böllérfesztiválnak, melyen autentikus környezetben versenyeznek a résztvevő csapatok.

 


 

 
jan.02

Adventi koncert

Advent negyedik vasárnapján gyönyörű koncertet hallhattak a résztvevők a hagyományőrző kör Dalárdájának előadásában az ecseri templomban. A Magyarországi Szlovákok Kulturális Intézete és az Ecseri Zeleny veniec Hagyományőrző Kör közös szervezésében Bach, Händel, Wade művek mellett felhangzottak az ecseri szlovák adventi és karácsonyi dallamok is, de a híres Ecseri lakodalmas zenei megalkotója - Volly István - népdalgyűjtéséből is kapott ízelítőt a nagyszámú közönség. A koncertet követően a program a Búdka új harangtornyának megáldásával folytatódott, majd az Ecseri Szlovák Önkormányzat finom teával, forralt borral es ecseri kaláccsal látta vendégül a résztvevőket.

 

 

 

 
nov.29

Fellépés a királyi kastélyban

Szombaton a gödöllői királyi kastély nagytermében lépett fel a Zeleny néptánccsoport. A patinás épület ad otthont a máriabesnyői templom népviseletes babagyűjtemény időszaki kiállításának, melynek megnyitóján az ecseriek adtak színvonalas műsort.

 

 

 

 

 

 
nov.27

Borkóstoló a tájház pincéjében

Az új bornak Szent Márton a bírája - így tartották eleink. Ehhez a naphoz kapcsolódva rendezett hangulatos borkóstolót a Zeleny néptánccsoport a tájház pincéjében. A finom borok ízlelése és a vidám nótázás közben a témához kapcsolódó ecseri helytörténeti vetélkedőt tartottak táncosaink, néhányan pedig felelevenítették elődeink mindennapi munkáit is.

 

 

 

 

 

 
9/65 lap


Legfrisebb cikkeink

Fellépést vállalunk

Rendezvényeken fellépést vállalunk. Keressen Bennünket! Köszönjük!

Támogasson bennünket!

Támogassa Ön is Néptáncegyüttesünk! Köszönjük!

Elérhetőségeink

 Csoportunkkal az alábbi elérhetőségeken léphet kapcsolatba.
  • Tel: (+36) 30-6974-257
  • Email: info@zoldkoszoru.hu