Ön itt van: Főoldal

Ecseri Zöldkoszorú Néptáncegyüttes

JA slide show
 

Ecseri Zöldkoszorú Néptáncegyüttes

ápr.04

Meghívó

Meghívó!

A hagyomány szerint az ecseri Szerelem patak vize nagypénteken mágikus erővel rendelkezik. A tiszta víz a keresztény hit tanítása alapján az élet, a lelki megtisztulás és a termékenység szimbóluma. Ebből fakadóan tulajdonítottak elődeink varázslatos erőt a falun keresztül folyó nagypénteki víznek. A néphit úgy tartotta, hogy aki ezen a napon megmosdik a patakban, az egészséges, fiatal és szép marad a következő esztendőben. Ezért minden évben kimentek a patakhoz mosakodni, hogy annak varázslatos erejében részesülhessenek.

Az idén április 14-én Nagypéntek délután 16 órakor követjük elődeink hagyományait és mosdunk meg a Szerelem patakban (Széchenyi u.).

 

Az eseményre szeretettel várunk mindenkit!


 
már.26

Ecseri Lakoma

A március 27-i Domovinában, bár ínycsiklandó fogások készülnek, a böjtölők is találhatnak hasznos, autentikus recepteket!

Duna 7:55, ism. Duna World 15:30

 

www.mediaklikk.hu/domovina

 
feb.26

Zeleny "Zsracska"

Hagyományos szlovák ételekből készült 'Vacsoracsata' kezdődött a hétvégén a Zeleny veniec tánccsoportban. A verseny során tradicionális pest környéki étkekből állítanak össze menüsort az ecseri táncosok a 'Nagyanyáink konyhájából' című könyv alapján. Az első estén 'zatrepaná' bableves készült ecseriesen, isaszegi 'rahó' és 'turecky rejtes' Kerepesről. A vacsoracsata első állomását a Duna TV kamerái is rögzítették, melyet márciusban láthatunk a Domovina című magazinban.


 
feb.18

Tótkomlóson jártunk

Az Ecseri Zöldkoszorú Hagyományőrző kör felnőtt és Petruska néptánccsoportjai léptek fel a hétvégén Tótkomlóson. A szlovák iskola sportcsarnokában tartott nagyszabású farsangi rendezvényen jó hangulatot teremtettek csoportjaink. A fellépést finom vacsora és hajnalig tartó bál követte. Tótkomlósi vendéglátóink másnap még a helyi termálfürdőbe is meginvitálták az ecseri vendégeket, akik gazdag élményekkel tértek haza a dél-alföldi városból.


 
9/36 lap


Legfrisebb cikkeink

Fellépést vállalunk

Rendezvényeken fellépést vállalunk. Keressen Bennünket! Köszönjük!

Támogasson bennünket!

Támogassa Ön is Néptáncegyüttesünk! Köszönjük!

Elérhetőségeink

 Csoportunkkal az alábbi elérhetőségeken léphet kapcsolatba.
  • Tel: (+36) 30-6974-257
  • Email: info@zoldkoszoru.hu